Kültür Derneği Neden Önemlidir?
Kültür, içsel değerine ek olarak önemli sosyal ve ekonomik faydalar sağlar. Gelişmiş öğrenme, sağlık, artan hoşgörü ve başkalarıyla bir araya gelme fırsatları ile kültür, yaşam kalitemizi ve hem bireyler hem de topluluklar için genel refahı artırır.
Kültür, insanların geleneğe güvendiği ve mevcut gerçekliği insan hak ve özgürlüklerini geliştiren yeni başarılar ve yeni değerlerle yaratıcı bir şekilde kullandığı bir yaşam biçimi olarak anlaşılabilir.
Bu Bağlamda, Başkanlığını Zehra Bilge Eray’ın yaptığı İstanbul Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin gönüllü fırsatı getiren kültürel etkinlik olarak iftar yemeğinde çok sayıda STK temsilcileri yakınlaşma fırsatı buldu.
Değerli Katılımcıların fikir sofrasında, bilgi ve anekdot paylaşımları ile Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin misyonuna uygun faaliyetlerine tanıklık etdiler.
Kültür Neden Önemlidir?
Kültür, bir topluluğun yansımasıdır. Buda kültürü toplumun nasıl bir tepki verdiği ve büyüdüğü konusunda hayati önemli bir belirleyici faktör yapar. Kültür, toplumdaki herkesin hayatında önemli bir rol oynar.
Kültürel ihtiyaçlar, sosyal gruplar, etkinlikleri, yaratmada aktif olan gruplar için önemli bir faktördür.
Kültürel kurumların rolü, yurttaşlık eğitimi için büyük önem taşır, çünkü onlar aracılığıyla vatandaşlar işlev görebilir.
Demokratik düşünce tarzının temel özelliği, bir dizi farklı kültürün kültürel değerlerin sunduğu zenginlikleri yaratması ve beslenmesi gerektiğidir.
Bu özellikleri taşıyan Kıbrıs Türk Kültür Derneğin amaçları; Öğrencilerin yeteneklerini sergilemeleri ve kültürel açıdan canlı bir ruhla işbirliği, koordinasyon ve rekabet ruhu niteliklerini geliştirmeleri için bir platform oluşturmak.
Dernek temsilcilerin bize aktardığı Dernek amaçları;
Kıbrıs Türkleri arasında, cemiyetleşme ve yardımlaşma ve fikirlerin gelişmesine ve her nevi aşırı sağcı ve solcu cereyanlardan uzak, demokratik ve millici bir terbiye ve kültürün yerleşmesine çalışmak.
Tahsil amacıyla Kıbrıs’tan anayurda gelen Türklere yol göstermek ve Türkiye’nin kültür müesseselerinden en iyi şekilde istifade etmeleri için gereken bütün kolaylıkları sağlamak.
Kıbrıs Türkleri arasında geniş ölçüde kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmaya sağlayacak ve Kıbrıs Türk cemaatinin rakip çoğunluk unsuru karşısında kendi varlığını koruyabilen iktisadi ve içtimai bir duruma yükselmesine yardım edecek tedbirler üzerinde tetkik ve araştırmalar yapmak ve bu yolda gereken her nevi faaliyette bulunmak.” Şeklinde daha pek çok amaçları mevcut.
Bir dizi amaçları uygulayan Dernek faaliyetlerine tanıklık eden konuşma yapanlar arasında Diplomat Cahit Kayıarslan, İstanbul Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Kendigel, Beyoğlu Nüfus Müdürü Orhan İşgüder, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan, Türk Dünyası Eğitim Müdürü Metin Köse, İBB Kültür A.Ş. Türk Dünyası Halkla İlişkiler Uzmanı Abdülmetin Keskin, Önce VATAN Gazetesi Haber Müdürü M. Kemal Sallı, Dünya Barış Federasyonu temsilcisi Nepal asıllı Binod Paudel, Evrensel Barış Elçisi Hatice Kunt, İstanbul Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Kendigel başda olmak üzere pek çok STK Temsilcileri, akademisyen, Dernek yönetim Kurul üyeleri, ve Kıbrıslı vatandaşlar etkinlikde anekdotları paylaştılar.
İstanbul Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin Kıbrıs Evi Lokalinde Mükemmel Kıbrıs Gastronomisini yansıtan Ödüllü süper şefin hazırlağı 5. yıldızlı turistik Hotel niteliğindeki iftar menüsündeki tat lezzet herkesin çok takdirini kazandı.
yilmazparlar@yahoo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder