8.7.20

Koronavirüsü 2 Dakika İçinde Öldürüyor-Yılmaz Parlar



PARLAR MEDYA: Haziran 2012 Otomotiv sektörünün en büyük şovu başlıyor  Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan otomotiv sektörü Lin Photo, free website template, XHTML CSS layout
 
info@parlarmedya.com


Koronavirüsü 2 Dakika İçinde Öldürüyor



EPA, koronavirüsü 2 dakika içinde öldüren ilk iki temizleme spreyini onayladı


Çevre Koruma Ajansı'nın 6 Temmuz 2020 tarihli açıklamasına göre, iki Lysol dezenfektan spreyi, COVID-19'a neden olan SARS-CoV-2'ye karşı etkilidir.

Devlet dairesi Pazartesi günü yaptığı açıklamada , Çevre Koruma Dairesi'nin SARS-CoV-2'yi (COVID-19'a neden olan virüs) etkili bir şekilde öldürebilen iki Lysol Dezenfektan Sprey'i onayladığını duyurdu .




Lysol Dezenfektan Sprey ve Lysol Dezenfektan Max Cover Mist, virüsü öldürme yetenekleri için onaylanan ilk iki dezenfektandır. Mayıs ayında, CDC tarafından önerilen bu insanlara ortak temiz evleri EPA kayıtlı ev dezenfektanları , beklenen virüs ve koronavirüslerinin diğer türleri “sert öldürmek”, SARS-CoV-2 öldürmeye. Ancak, EPA'nın yeni duyurusu, SARS-CoV-2'ye karşı özellikle etkili olan iki ürünü adlandırıyor.


Bir EPA sözcüsü Yahoo Life'a “Bu ürünler nasıl test edildikleri için farklı” diyor. “SARS-CoV-2 yeni bir virüs olduğundan, laboratuvar testleri için yakın zamanda kullanılabilir hale geldi. Bu iki ürün, EPA'nın, etiket yönergelerine göre kullanıldığında ürünlerin SARS-CoV-2'ye karşı etkili olduğunu doğrulayan laboratuvar test verileri incelemesini tamamladığı ilk ürün. ” Sözcü, kullanıcıların temiz silmeden önce maddenin yüzeylerde iki dakika ıslak kalmasına izin vermesi gerektiğini ekliyor.


EPA Yöneticisi Andrew Wheeler , Lysol üreticisi Reckitt Benckiser ile yaptığı ortak basın açıklamasında , "EPA yeni araçlar belirlemeye ve Amerikan halkının kendilerini ve ailelerini yeni koronavirüsten korumasına yardımcı olmak için doğru ve güncel bilgiler sağlamaya kararlıdır." Dedi . “EPA'nın bu virüse karşı test edilen ürünleri gözden geçirmesi, Başkan Trump'ın COVID-19'un yayılmasıyla mücadeleye yönelik tüm hükümet yaklaşımında önemli bir kilometre taşıdır.”

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre , COVID-19, bireyler birbirinin altı feet yakınında olduğunda solunum damlacıklarının iletimi yoluyla kişiden kişiye yayılmaktadır. Hapşırma, öksürme veya yüksek sesle konuşma damlacıkları başka bir kişinin ağzına veya burnuna atlayabilir veya akciğerlerden solunabilir. Sağlık kurumu başına, kontamine nesnelere dokunmak ve daha sonra ağız, burun veya belki de gözlere dokunmak daha az yaygın bir bulaşma yoludur.

PA, SARS-CoV-2 virüsü üzerinde test edilen ilk yüzey dezenfektan ürünlerini onayladı

EPA Basın Ofisi

WASHINGTON (6 Temmuz 2020) - COVID-19 halk sağlığı acil durumu boyunca, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) Amerikan halkına yeni koronavirüs SARS-CoV-2'nin güvenli ve etkili bir şekilde nasıl öldürüleceği hakkında bilgi vermek için çalıştı. , yüzeylerde. Geçen hafta EPA, ürünlerin SARS-CoV'ye karşı etkili olduğunu gösteren laboratuvar testlerine dayanarak Lysol Dezenfektan Sprey (EPA Reg No. 777-99) ve Lysol Dezenfektan Max Kapak Sisi (EPA Reg No. 777-127) adlı iki ürünü onayladı. -2.


EPA Yöneticisi Andrew Wheeler , “EPA, yeni araçların tanımlanması ve Amerikan halkının kendilerini ve ailelerini yeni koronavirüsten korumasına yardımcı olmak için doğru ve güncel bilgiler sağlamaya kararlıdır”  dedi. “EPA'nın bu virüse karşı test edilen ürünleri gözden geçirmesi, Başkan Trump'ın COVID-19'un yayılmasıyla mücadeleye yönelik tüm hükümet yaklaşımında önemli bir kilometre taşıdır.”

Pestisit ürünleri yasal olarak SARS-CoV-2 gibi belirli bir patojeni öldürebileceğini iddia etmeden önce, verilerin incelenmesine dayanarak iddiaya EPA tarafından izin verilmelidir. Yeni virüsler tipik olarak laboratuvar testleri için hemen mevcut olmadığından, EPA  Gelişen Viral Patojenler için kılavuz oluşturmuştur .

Ocak 2020'de ajans, SARS-CoV-2 halk sağlığı acil durumuna yanıt olarak ilk kez rehberliği etkinleştirdi. Kılavuz, ürün üreticilerinin, salgın öncesinde bile EPA'ya, ürünlerinin SARS-CoV-2'den daha öldürülmesi daha zor virüslere karşı etkili olduğunu gösteren veriler sağlamasına olanak tanır. Bu rehberlik ve ajansın yeni tescilli ürünleri gözden geçirmesi yoluyla, EPA'nın ajansın SARS-CoV-2 (Liste N olarak bilinir) karşı kullanım kriterlerini karşılayan ürün listesi 420'den fazla ürünü içermektedir. Birçok durumda, ajans talepleri 14 gün gibi kısa bir sürede onaylayabildi.


Bu hafta, EPA, N Listesindeki iki ürünün girişlerini güncelledi ve şimdi doğrudan SARS-CoV-2'ye karşı test edildiğini gösterdi. Bunlar, ajansın laboratuvar test verilerini incelediği ve SARS-CoV-2'ye karşı etiket iddialarını onayladığı ilk Liste N ürünleridir. EPA, önümüzdeki haftalarda bu tür ilave Liste N ürünleri için bu tür talepleri onaylamayı umuyor.

EPA'nın N Listesi'ndeki tüm ürünler, ajansın SARS-CoV-2'ye karşı etkililik kriterlerini karşılamaktadır. EPA kayıtlı bir dezenfektan kullanırken, güvenli ve etkili kullanım için etiket talimatlarını izleyin. Temas süresine uyduğunuzdan emin olun, bu da yüzeyin gözle görülür şekilde ıslak olması gerekir.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder