22.10.16

Şef Ece Zaim “Açık Mutfak”-Bebek Labrand Lounge-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Şef Ece Zaim “Açık Mutfak”-Bebek Labrand Lounge

Şef Ece Zaim “Açık Mutfak”

Ülke Ekonomisinin can damarlarından Turizmin alternatiflerinden olan Gastronomi turizmi, bölgeye özgü yemeklerin sunulmasıyla o bölgeye ait kültürel kimliği ve mirası yansıtmakta, kültürel çekiciliğin ana kaynağı olmaktadır ve böylece yerel destinasyonlar için rekabet avantajı sağlamada etkili bir araç durumdadır. Dünyada yiyecek içecek kültürüne verilen önem ve gösterilen ilgi gittikçe artmaktadır. 


Gastronomi turizmi geliştirebilmek sektörün bilgilenmesine katkı sağlamak ve inovatif gelişmelere ön ayak olmak eğitim ve bilgiye ulaşım ancak kitaplarla mümkündür.  


Mutfak turizmi, gastronomi turizmi ya da tatma turizmi olarak her platformda dile getirilen zengin Türk mutfağından bir kebap yemeği geleneğinden olmadığını, yeniden yorumlayarak çok değişik İnanılmaz güzellikde ve tüm yemek tarif kitapların dışında tariflerlerle Şef Ece Zaim Küçük Bebek Labrand Lounge’da  ilk yemek kitabı “Açık Mutfak” Lansmanı gerçekleştirdi. Şef Ece Zaim yemek sanatını ve lezzet yaratıcılığını birleştirerek beslenme zevkini ortaya çıkarmış 


Neden kitabın adı “Açık Mutfak” birkaç açıklamayla gerek amatör gerekse profesyonel mutfak kullananın kolayca lezzete ulaşmasını sağladığını ayrıca mutfağın kapalı, özgürlüğü kısıtlayan değil zevk alınan yeteneklerin ortaya çıkacağı açık yaşam alanı bir ortam olduğunu vurguluyor. 


Mutfağı, yaşamın mutluluğa açılan penceresi olarak görüyor. Lezzetle sağlık unsurların temel taşı, hayati giriş kapısı olarak kabul edilmesi gerektiğini söylüyor.




Aldığı gıda bilimini, yemek sanatını ve lezzet yaratıcılığını birleştirerek beslenme zevkini ortaya çıkarmış, kültürel değerler içinde çekiciliği görsellerlede süsleyerek

“Mise en place” sözüğüyle felsefeye sayfa açıyor.  
Fransızca tabir aynı zamanda güzel bir hayat mottosu olan “Mise on place” anlamı   Her malzemenin bir yeri vardır. Başarı detayda gizlidir derken, lezzeti oluşturan malzemeleri detay görmemek gerekir.

Şef Ece Zaim, 105 tariften oluşan, yemek stilistliğini de yaptığı ilk yemek kitabını önce Kitabı ve tarifleri dikkatlice okumak, Mevsimlere göre tarif seçimi yapmak gerektiğini söylüyor.


Ölçülerin gram bardak kaşık nedenini lezzetli yemek malzemelerini doğru oranda kullanmak olduğunu vurguluyor. Tariflerin her birinin en az beş altı kez yapıldıkdan sonra tattırılarak gerçekçi tarif yazdığını belirtiyor.


Birkaç tasfiyesi; Doğru mutfak aletlerini seçmenin önemi, Fırın kullanımı, Saniye dakika, orta-yüksrk ateş, düşük orta hız ve altı rengi kızarmışlık, Neden ince deniz tuzu taze çekilmiş karabiber, Malzeme çeşitliği gözünüzü korkutmasın, Doğal vanilya

Çikolata gibi başlıklarda teferruatlı bir şekilde izah ediyor.


Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Ece Zaim, Mutfak Sanatları Akademisi‘nde Chef-Owner programını tamamlamış,   Vanilla Bakery‘i kurmuş,

Turkmax Gurme kanalında Küçük Mutfak Sırları isimli programın içeriğini hazırlamış, mutfak şefliğini ve sunuculuğunu yapmış, All for Kids dergisine bir yıl boyunca “çocuklar için doğal lezzetler” temalı tarifler yazmış, Bir çok marka ve üniversite ile workshop’lar düzenlemiş,
danışmanlıklar vermiş. Tv8‘de  “ Ver Fırına” nın jüriliğini üstlenmiş.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder