15.10.16

ito 19. dönem 45. meclis toplantısı-Yılmaz parlar


PARLAR MEDYA  
ito 19. dönem 45. meclis toplantısı

Yatırımcılar Türkiye’ye Güveniyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ekim 2016 ayı meclis toplantısını 14 Ekim 2016 Perşembe günü  İTO Meclis Salonunda gerçekleştirdi.


İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye’ye yatırımcı ilgisi sürdüğünü, reel piyasaların, dünyada spekülasyonlarla şekillenen ekonomik beklentilerden sıkıldığını, Türkiye’nin yatırımcı için güven verdiğini “Moody’s istediği kadar notumuzu düşürmesine rağmen, yatırımcıların Türkiye’ye güvendiğini söyledi.


İTO İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Şekip Avdagiç 19. Dönem 45. meclis toplantısını açarak hem ticarette hem de siyasette güvenlik politikaları açısından yeni bir eşikten geçildiğini, bu değişimin özellikle Türkiye için zor bir yol olduğunu, Dünyadaki değişim, hemen yakın coğrafyamızda yeni bir dünyanın ayak sesleri gibi giderek yükseldiğini söyledi.

Ticaret Odası Meclis Başkanı Şekip Avdagiç “Son günlerde Suriye ve Irak eksenindeki gelişmeler bunu bir kez daha net şekilde gösteriyor. Suriye ile 910, Irak’la 330 kilometre sınırımız var. Bu hattın gerisinde bir kaos hakim. Bu kaos karşısında elimiz kolumuz bağlı durmayacağız. Türk askerinin bölgedeki varlığı, teröre ‘amasız ve fakatsız’ karşı çıkmanın ispatıdır. Bu hususta başkalarının çıkarları değil ülkemizin bekası mevzu bahistir.”dedi
Gündem ve alınan kararların okunması ardından Şekip Avdagiç, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ı kürsüye davet etti.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar şu başlıklar hakkında konuşmasını yaptı;

Yeni dünyada savaşlar ekonomiler üzerinden sürüyor.

Avrupa hem ekonomik, hem de siyasi bir istikrarsızlıkla boğuşuyor.
8 Kasımda gerçekleşecek Amerika'nın başkanlık seçimleri
dünya gündeminde
Çin Yuanı IMF rezerv para sepetinde
Petrol üretici ülkeler petrol arzını kısmaya hazırlanıyor.
2017'nin önemli başlıkları; AB'nin durumu, Petrolün fiyatı, FED'in hamleleri
Geleceği İstanbul'da konuşalım
ABD Ticaret Odası ile işbirliğimizi geliştiriyoruz.
Dünya Enerji Zirvesine ev sahipliği yaptık.
Dünya Yatırım Zirvesi İstanbul'da.
Dünya Denizcilik Zirvesi'nde yeni fırsatları masaya yatıracağız. Bahreyn'de Türkiye-Körfez 2. İş ve Yatırım Forumunu düzenliyoruz. Türkiye demek; Yatırımcının gözünde 27 çeyrektir aralıksız büyüyen bir ekonomi demek.
Yeni OVP büyümenin kalitesini hedef alıyor.
Ağustos ayında Sanayi Üretim Endeksi %9 yükseldi. Ticari Faaliyet Endeksimizde bu ay; Üretim alanında; Ekim beklentisi geçen aya göre 5,5 puan artarak 49,7'ye çıktı. Gelecek üç aya ilişkin beklentiler ise  0,4 puan artarak 45,7'ye çıktı. Ticaret alanında; Ekim beklentisi geçen aya göre 1,8 puan azalarak 44,9'a düştü. Gelecek üç aya ilişkin beklentiler ise  2,6 puan azalarak 49,2'ye düştü. Hizmet alanında Ekim beklentisi geçen aya göre 8,5 puan artmış 48,2'ye çıktı. Gelecek üç aya ilişkin beklentiler ise  9,4 puan artarak 53,2'ye çıktı. Genel Ticari Faaliyet Endeksimiz de; Ekim beklentisi  geçen aya göre 0,5 puan artmış 44,7'ye çıktı.
Taleplerimiz hükümetimiz nezdinde ses buluyor
Sayın Başbakanımızın katılımıyla 9. Sanayi ve Ticaret Şurasını gerçekleştirdik.
TV ve Eğlence İçerik Fuarı MIPCOM ve Gıda Fuarı SIAL'de
ülkemizi temsil edeceğiz.
Meslek komitelerimizden 35 talep geldi. 32'sine olumlu cevap verdik.
İbrahim Çağlar ABD’nin Deutsche Bank’a kestiği ceza hakkında   “ABD ve AB, bir yanda transatlantik anlaşmasıyla serbest ticaretin önünü açmaya hazırlanırken, diğer taraftan bel altı vuruşlarla birbirini ezmeye çalışıyor. Önce ABD Volkswagen’e önemli bir ceza kesti. AB, bunun intikamını Apple’a kestiği cezayla ödetmeye kalktı. ABD de misilleme olarak Deutsche Bank’ı bugünkü sıkıntıya sürükleyen adımı attı” şeklinde açıklama yaptı.
Çağlar, “Avrupa’da İngiltere’nin AB’den çıkıyor olması, AB’nin en güçlü liderlerinden Merkel’in dahi koltuğunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalması ve bir türlü canlanmayan ekonomileri hem ekonomik hem de siyasi bir istikrarsızlıkla boğuştuklarını ortaya koyuyor. ABD cephesine döndüğümüzde, Fed’in faiz oyalamacası devam ediyor.” dedi.
İbrahim Çağlar  2017 için “Gelecek yıl için petrol fiyatı60 dolar seviyesi konuşuluyor. İşte 2017’de ülkemiz ekonomisinin seyri için bu gelişmeleri yakından takip edeceğiz. En yakın ticari partnerimiz olan AB’nin durumu, cari açığımızın ana kalemi petrolün fiyatı ve doların önemli fiyatlayıcılarından Fed’in hamleleri kuşkusuz ekonomik kararlarımızda önemli başlıklar olacak. Bu değişimleri yorumlayarak, geleceği tahmin edebilmek çok önemli.” değerlendirme yaptı.
Çağlar Amerika’nın , Türkiye için çok büyük potansiyelli bir Pazar olduğunu söyledi. . “Türkiye’de gerçekleştireceğimiz ‘ABD Yatırım Konferansı’ ve Amerika’da düzenleyeceğimiz ‘Türkiye Yatırım Haftası’ etkinliklerinin detaylarını belirledik. Yılda 2.3 trilyon dolarlık alımı var. Bizim ihracatımızsa 6.4 milyar dolar. Sadece bu iki rakam bile yapılacak çok şey olduğunu ortaya koyuyor.”ifadelerinde bulundu.
 1-2 Kasım tarihlerinde de Bahreyn’de TOBB olarak Körfez odalarıyla ortaklaşa Türkiye-Körfez 2. İş ve Yatırım Forumu’nu düzenleyeceğiz.Türk-Arap Ticaret Odası’nın kuruluş anlaşması imzalanacak.
Ayrıca, Ender Yazıcıoğlu Grup No 54 Ayakkabı ve Ayakkabı Yan sanayi, Mustafa Balkuv Grup No 36 Örme kumaş Çorap ve Trikotajı, Sait Kılıç Grup No 75 Posta Ve Depolama, Turan Kuytak Grup No 17 Restaurant yiyecek içeçek Hizmetleri, Rağıp Mustafa Başbuğ Grup No  Bilgi Teknolojileri, Veysi Cengiz Balçık Grup N0 8 İlaç ve Tıbbi Cihaz, Bayram Bilgin Grup No 19 Mali mişavir komiteleri hakkında konuştular.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder