10.4.15

İTO 26.MECLİS TOPLANTISI-YILMAZ PARLAR HABERİ

PARLAR MEDYA  
İTO 26.MECLİS TOPLANTISI
İTO 26.MECLİS TOPLANTISI
İTO İstanbul Ticaret Odası Nisan 2015 Toplantısı 9 Nisan Perşembe günü İTO meclis salonunda yapıldı. İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç açılış konuşmasında  Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz   cinayetini, İstanbul Emniyet Binasına Fenerbahçe otobüsüne olan saldırıları kınadadı. Başkan İbrahim Çağlar’ı konuşmasını yapmak için davet etti. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında yaptığı konuşmada, aynı şekilde Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için işlenen menfur cinayet hakkında üzüntüsünü ve kınamasını dile getirdi. Ailesinin gösterdiği metanetin tüm Türkiye'yi duygulandırdığını ifade etti. hakkında üzüntüsünü ve kınamasını dile getirdi. İstanbul Emniyet Binasına Fenerbahçe otobüsüne olan saldırıları kınadadı. 23 Nisan çocuk Bayramı dileklerini 95 yılını kutlayan TBMM anlamı hakkında konuştu. Ayrıca aynı tarihe gelen Kandil dileklerini ve kutlu doğum haftası hakkında kutsal mesajlarını verdi.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İran'a yönelik ambargonun kaldırılmasına ilişkin memnuniyetini açıkladı. "İran'la yapılan anlaşma Türkiye için daha da önemli. İran'da tüm tüketim alanlarında müthiş bir potansiyel bulunuyor. Üyelerimizden İran pazarı için projeler geliştirmelerini, hazırlıklar yapmalarını rica ediyorum" sözleriylede iş geliştirmenin öneminin dikkatini çekti.
8 Nisan 2015 tarihinde TOBB Genel Merkezi'nde düzenlenen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da  katıldığını ve verimli bir toplantı olduğunu aktardı.  Başkan İbrahim Çağlar, Hükümet'in Ar-Ge konusundaki kararlılığına dikkat çekerek  "Katma değeri yüksek yeni projelere girin, teknolojiye ilişkin projelere kafa yorun"  dedi.
TOBB Genel Merkezi'nde düzenlenen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında yaptığı çok az zaman dilimindeki konuşmasında reel ekonomi adına önemli konulara dikkat  çektiğini söyledi. "Akıllı şehir uygulamalarının İstanbul için önemini anlattık, bunun hızlandırılmasını istedik. İstanbul Finans Merkezi çalışmalarının üst seviyeye çıkartılmasının, 'İstanbul' markasının turizmden finansmana kadar genişletilerek New York gibi, Pekin gibi, Londra gibi marka değerinin yükseltilmesini talep ettik" bilgilerini verdi. Yapılan finans bölgesine sektörün yoğunlaşmasını, manifaturacılar, tekstilciler gibi sektörler için ayrılan bölgeye başka sektörlerin girmesiyle fayda sağlanamadığının altını çizdi.
  Çağlar, İran'a yönelik ambargonun kalkması hakkında "Geçen hafta İran'la yapılan anlaşma son derece önemli ama Türkiye için daha da önemli, çünkü biz aynı havzada iş yapıyoruz. İran'da tüm tüketim alanlarında müthiş bir potansiyel bulunuyor. Üyelerimizden tüm sektörler, mal ve hizmet kalemleri için İran pazarına yönelik projeler geliştirmelerini, hazırlıklar yapmalarını rica ediyorum. Tercihli Ticaret Anlaşması'nda da çok büyük bir avantaj var. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı ziyaretin de bizim ticaretimiz ve üretimiz açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum."dedi
Açıklanan İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi hakkında ise  “Türkiye ekonomisindeki yapısal sorunlara vurulan yeni bir neşter oldu. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında istihdam edilenlerin işyerlerine olan maliyetlerini azaltıyor. Bir yıla kadar uzayan destekler devreye alınıyor. 120 bin kişi de toplum yararına istidam edilerek bazı sosyal hizmetlerde çalışacak. Diğer yandan, üretimin teşvik edilmesi için 2015-2016 döneminde yatırım yapana tüm kazançlarında daha fazla vergi indirimi geliyor.
Üstelik yatırım yapmak, girişimci olmak özendiriliyor ve destekleniyor. Özellikle de ileri teknoloji içeren yatırımlar artık 5. bölge teşviklerinden yararlanırken, tasarım merkezleri de Ar-Ge merkezleri gibi destek alacak. Bütün bunlar bir yandan istihdamı, diğer yandan da üretimi artırmaya dayalı hamleler. Bu uygulamaların, ekonominin ihtiyaç duyduğu hareketliliği ve iç talebi artıracak olması çok çok önemli." Şeklinde görüşlerini açıkladı.
Çağlar, İTO'nun her ay yayınladığı Ticari Faaliyet Endeksi'nin güncel verilerini paylaştı. “Endeks'e göre, üretim, ticaret ve hizmet alanlarında öne çıkan çeşitli sorunları, kalifiye personel bulma sıkıntısı, vergi yükünün ağır olması, tahsilat sorunları, maliyetler, mevzuat konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Genel sorunlara yönelik lazım olan tüm çalışmaların yapılıyor. Yasal noktada, idari düzenlemeler konusunda İTO Meclisi üyelerinden gelen taleplerin gerekli kurumlarla paylaşılıyor.”açıklamalarında bulundu.
Ayrıca Ali Balkaner (Grup No 56 Demir dışı Metaller) –Sait Kılıç (Grup No 75 Kargo ve Posta depolama)-Zehra Toskesenoğlu (Grup No 30 Bilgi iletişim )-Hatice Güner Kal (Grup No 67 Telekonikasyon)-Mustafa Balkuv (Grup No 36 Örme kumaş, çorap, trikotaj)-İsak Koç (Grup No 27 Akaryakıt)-Levent Taş (Grup No 57 Döküm metal ) Mehmet metin Korkmaz (Grup No 25 Gümrük Müşavirliği) Ender mermerci (Grup No 51 Ayakkabı ve yan sanayi)-Mehmet Güney (Grup No 61 teknik hırdavat)-Kazım Ekinci (Grup No 58 Mutfak ekipmanları)-Salih Sami Atılgan (Grup No 54 Motorlu araçlar tamir Bakım)-Ali Uluoğlu (Grup No 79 Fotografcılık)-Komiteleriye ilgili konuları,istekleri, ve ekonomik trendleri hakkında birer konuşma yaptılar
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder