13.4.15

DMW Türkiye ve EBCA Ankara Temsilciliği açıldı-Musa Karademir Haberi

PARLAR MEDYA  
DMW Türkiye ve EBCA Ankara Temsilciliği açıldı

Musa Karademir Haberi

Ankara’da çifte açılış
DMW Türkiye ve EBCA Ankara Temsilciliği
TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından açıldı

Uluslararası Diplomatlar Birliği (DMW Türkiye) ve Avrupa İşadamları Kulübü (European Business Club Association-EBCA) Ankara Temsilciliği TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in katılımlarıyla açıldı.

Türkiye’nin dünya ekonomisindeki ağırlığı artarken, Avrupa Birliği ülkelerinin diplomatları ve üst düzey yöneticilerinin kurduğu Uluslararası Diplomatlar Birliği (DMW Türkiye) ve AB’nin işadamlarının bir araya gelerek oluşturduğu Avrupa İşadamları Kulübü (European Business Club Association-EBCA) Ankara Temsilcilikleri aynı anda açıldı. Açılışı TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte EBCA Başkanı Sayın Roch, DMW Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, DMW Türkiye Başkanvekili Davut Yasin Bilen ve DMW Ankara Başkanı Av. Dr. Hakan Kayaaslan birlikte yaptılar. Törene ayrıca, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya başta olmak üzere milletvekilleri, Belediye Başkanları ile siyaset ve iş dünyasının diğer önemli isimleri de katıldı.

Milyarlarca euroluk iş hacmine sahip işadamlarının kurduğu EBCA’nın Başkanı Zbigniev Roch, krizdeki Avrupa’nın Türkiye’nin dinamik ekonomisi için geldiğini söyledi. Roch,  yatırım ve işbirliği için mükemmel bir ülke olarak tanımladığı Türkiye’nin son derece önemli ve Avrupa’nın saygın ülkelerinden biri olduğunu belirterek, “Türkiye, Avrupa Birliği’nin bir parçasıdır. Son yıllarda ekonomide gösterdiği performans, krizdeki Avrupa tarafından ilgiyle izlenmektedir. EBCA, 50’nin üzerinde Avrupalı işadamları, akademisyenler ve üst düzey yöneticiler tarafından kuruldu. Avrupa’nın en önde gelen sanayici, işadamı ve yatırımcısı EBCA’nın en seçkin üyeleri. Ayrıca Avrupa genelinde pek çok devlet kurumları, ticaret ve sanayi odası, üniversite, STK gibi kuruluşlarla ilişkilerimiz bulunuyor. Amacımız Avrupa’da barışın ve istikrarın korunmasına katkı sağlamaktır. DMW Türkiye ile derin işbirliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. EBCA’nın Ankara Temsilciliği’nin açılması bu sebeple özel anlam taşıyor. Türkiye’ye yatırımlar ve işbirliği için mükemmel bir ülke ve bu nedenle 30 Mayıs 2015’de Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile Avrupa’dan 30’a yakın işadamı ve yatırımcıyı ‘Yatırım Zirvesi’nde Türk yatırımcılarla bir araya getiriyoruz” dedi. “Türkiye’de Başkanlık Sistemi gider mi” diye soran gazeteciye ise Roch; “Başkanlık sistemine inanıyorum. Başkanlık sistemi Türkiye’ye faydalı olur” Dedi. 

DMW Türkiye Başkanı ve DMW Avrupa Başkan Yardımcısı Ferhat Bozçelik, DMW’nin, Avrupa Birliği Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri ve Komisyon Başkan Yardımcısı Günter Verheugen ve bir grup diplomat tarafından AB Komisyonu desteği ile 2000 yılında kurulduğunu belirterek, Sivil Toplum Kuruluşu (NCO) olan kurumun Avrupa Birliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler’e akridite olduğunu vurguladı. Bozçelik, “DMW Türkiye ise 2012’de müstakil bir STK olarak kuruldu. Bünyemizde 42 seçkin üye var. DMW Türkiye, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine katkı sağlamak üzere 3 yılda pek çok faaliyetlerde bulundu” dedi. Avrupa’dan bakınca Türkiye’nin farklı algılandığını belirten Bozçelik, “Avrupalılar, Türkiye’nin genç nüfusuna ve istikrarına hayran. Onlarda 1 yılda başlanılan projeler bizde bir ayda yapılıyor. Tüp geçitler, köprüler bunun en güzel örneklerinden. O yüzden ben de Türkiye’nin geleceğine ve vizyonuna inanıyorum. Bu yüzden de canla başla ülkem için çalışıyorum” dedi.

Ankara Temsilciliğini üstlenen Av. Dr. Hakan Kayaaslan da, DMW Türkiye ve EBCA’nın Ankara Başkanı olarak görev yapmanın büyük bir onur olduğunu söyleyerek, “Diplomasi ve iş dünyası, Ankara’da aynı çatı altında toplandı. Türkiye, Avrupa Birliği’nin geleceğinin ve gelişiminin olmazsa olmazıdır. Türkiye Avrupa Birliği’ne sorun değil çözüm olacaktır. 50 yılı aşan bir ilişkimiz var. Biz bir yandan diplomatik ve siyasi girişimlere devam ederken, bir yandan da ekonomik ilişkileri derinleştirmek zorundayız. Bu nedenle de hem DMW Türkiye hem de EBCA’nın Ankara’da olması çok önemli hale gelmiştir” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Meclis Başkanı Sayın Çiçek, STK'ların öneminden bahsederek; uluslararası iki önemli sivil toplum örgütünün Türkiye de ve özellikle Başkent Ankara'da açılmış olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve büyük bir dinamizim sağlayacağından bahseden Sayın Çiçek, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne yük olmayacağını söyledi. STK ların demokratik olması gerektiğini ve hiçbir ideolojiye bağlı olmaması gerektiğini söyleyerek açılışın hayırlara vesile Olmasını ve bu STK yı gönülden destekleyeceğini söyledi. 

info@parlarmedya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder