6.4.15

HIBRIT TOHUM-GDO TOHUM -TURKTOB-EGD TOPLANRISI-HABER YILMAZ PARLAR

PARLAR MEDYA  
Hibrit tohum-GDO tohumla karıştırılmasın
AKILLI TOHUM
İleri teknolojinin bize sağladığı kolaylıklarını dikte ettiren ortak akıl zamanı, uygun yapılanma ile yeni düzende “Akıllı sistem, akıllı uygulama, akıllı teknoloji, akıllı kent, akıllı belediye,..vs.” ve akıllı tohumlar var.
EGD Ekonomi Gazeteciler Derneği Ekonomi yazarları ve TÜRKTOB, TSÜAB, BİSAB, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Hibrit tohum ve GDO’lu tohumun gerçeklerini kamuya yansıtmak için bir araya geldiler.

Bursa Hilton Convention’da 3-4 nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşen toplantıda EGD Başkanı Celal Toprak, Sağlıklı Toplumun sağlıklı beslenmenin herkesin sorumluluğu bilincinden hareket ederek, üyelerin kamuyu aydınlatması için üzerlerine düşen payın köprüsü olarak bilgi araştırmak üzere var oldukların altını çizen konuşma yaptı.
TÜRKTOB ve TSÜAB Hibrit Hibrit tohumun sağlıklı hiçbir şekilde risk taşımadığı tohumun kısır olgusu Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) ile karıştırıldığı. yetkili olmayan kişilerin topluma yanlış bilgi aktarımda bulunduğu bundan Ülke tarımın zarar gördüğünü vurguladı.
BİSAB ve Türkiye’deki Bitki Islahı ve Tohumculuk Sektörü hakkında bilgiler vererek pek çok uluslararası örgütlerle bitki ıslahı ve tohumculuğunun gelişimine yönelik konularda işbirliği çalışmalar içinde olduklarını ortak projeler gerçekleştirdiklerini dile getirdiler.
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ı, kamuoyunu nasıl yanlış bilgilendirildiği açıklandı. "Canan hoca gerçekten, kamuoyu tarafından herkesin dikkatle takip ettiği bir hoca ama tıp profesörü, neticede tohumu bilen birisi değil. Buradaki sıkıntımız bu. Çıkıyor diyor ki; 'Peygamber Efendimiz döneminde kromozom sayısı 14'tü, bugün 49'a çıktı ve artık bunu yerseniz hastalanırsanız.”büyük soru işaretinin algısını silmek çok kolay olmuyor."
Bir yol ayrımını görebilen ortak akıl ile hedef yolunda ilerlemelidir. Bireysel bakış zamanı çok gerilerde kaldı. Bu eksik ve yanlışlarla geçen zamanı boşa geçirme devri geçti. Yaşanmakta olan yeni yapılanmanın getirdiği global anlayış zamanı olduğu artık bilinmeli.
Yerinde durmak zamanında atılamayan adım yüz adım atmayı gerektirecek. Çağa ve getirdiklerine uyum sağlamayan birey, toplum, ülke geri kalmak tehikesiyle kayıpları olacaktır.

Temel sorun bilinci sağlamaya dönük ortak katılımla meseleye bakma gereği benimsenmeli. Kamplara bölünmek değil zincirleme sonuclar doğurur. zararı yangın gibidir. ayırım yapmaz. Önüne geleni yakar geçer.
Tümden yerine bireyden gelen akış birilerini nemalandırarak ülke içinde olan çoğula soluk aldırmaya yetmeyecek

İleri teknoloji deneyerek uygulanması herkesin ortak akıl anlayışla uyması gerektiriyor. Eyleme geçmek, üretmek, gelişmektir.
Geleceğin iki önemli sektörü zikredilen “Enerji ve Gıda” özellikle Gıda konusunda bitki-sebze-meyvenin özü tohumu konusunda daha sağlıklı daha verimli ürünler elde etmek istiyorsak en yetkili bilim adamların ışığında, Ar-Ge çalışmaları yürüten özel firmaların tohumlarını resmi otoritelerin denetimleri kontrolu altında gelişen tohumları üreten firmaları tercih etmeliyiz. Doğruları Yetkili olandan öğrenmeliyiz. Devir birey değil ortak akıl devri.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder