23.11.19

4.Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi-Yılmaz parlar


PARLAR MEDYA  
4.Türkiye Sermaye Piyasaları Kongres


Sermaye Piyasalarda Dönüşüm


Dönüşüm Temalı 4.Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresinin Sonucu Görebilmek Için; Yoksulluğu azaltmak ettik yaşam standartlarını iyileştirmek Için daha Güçlü Bir Ekonomik büyümenin şart Olduğu Günümüzde, senkronize yavaşlama, güvencesiz görünüm gösteren, belirsiz Bir toparlanma ile istikrarsızlığını koruyan Yüzde 3'lük Büyümesi Olan Dünya ekonomisine bakmak lazım.





Dünya ekonomistlere göre; Küresel ticaret sistemi, terk edilmeksizin geliştirilebilir. Çok taraflılık, iklim değişikliğinde riskli olanlar, siber güvenlik riskleri, vergi kaçakçılığı ve vergi kaçakçılığı ve yaklaşmakta olan teknikler ve teknolojiler gibi alanlarda çalışanlar ve sorunların üstesinden gelmek için gelmek için tek bir çözümleme sistemi kuruludur.

% 207,% 2,7'ye ulaşmadan önce 2019'da% 2,6'dan beklenenden daha zayıf olacağı tahmin ediliyor. 2020'de% 2,7'ye ulaşması onu. Finansal zorlama dönemlerinde ilerlemenin, ekonomik ivmenin zayıf kaldığı ülkede gerek.




Türkiye'nin ciddi bir yavaşlamadan kurtulmuş gibi, bölgesel gelişimenin bu yılın dört yılı en düşük seviye olan% 1,6'dan 2020'de,% 2,7'ye yükselmesi gerekiyor. Türkiye’de, bölgesel büyümenin, iç talepte ılımlı bir büyüme ve net ihracattan küçük bir düşüşle, bu yıl% 2,4'ten biraz artarak 2020’de% 2,6 oranında büyümesi bekleniyor. Orta Doğu, Orta Doğu, Orta Doğu,% 4'e ılımlı bir, Orta Asya'da,% 4'e ılımlı bir böyle toplanması beklerken. Batı Balkanlar'daki büyümenin 2020'de% 3,8'e yükseleceği tahmin ediliyor.

Büyüme, ticari engellerin artması ve jeopolitik gerilimleri artmasıyla zayıflamaya devam ediyor. ABD-Çin ticaret gerilemesi küresel GSYİH düzeyini kümülatif olarak 2020'de sona eren yüzde 0,8 azaltacağını tahmin ediyor.

Büyüme, gelişmekte olan birkaç pazar ekonomisinde ülkeye özgü faktörler ve düşük verimlilik artışı gibi yapısal güçler tarafından da azaltılıyor. Gelişmiş ekonomilerde yaşlanan demografiden kaynaklanıyor.





Büyümedeki zayıflık, daha yüksek fiyatlandırma ve uzun vadeli ticaret politikasını belirsizleştirme, yatırımcı ve sermaye mallarına olan masallarda zarar veren imalatçı imalatçısı ve dünya ticaretinde keskin bir bozulmadan kaynaklanıyor.

Son derece zayıf imalatçı ve ticaretin adresi, hizmet sektörü merkezindeki tüm dünyada ayakta kalmaya devam ediyor.

Büyümeyi gençleştirmek için, politika yapıcılar, kalıcı anlaşmalar ile ilgili ticaret engellerini kaldırmalı, jeopolitik gerginliklere dayanmalı ve iç politika belirsizliğinin azaltılması. Bu tür eylemler güven artırmaya ve yatırım, üretim ve kurtulmaya yardımcı olabilir. 2020'de küresel büyümede ılımlı bir iyileşme öngörülüyor.


Türkiye Sermaye Piyasası Birliği (TSPB) eşgüdümü, TC Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun desteklediği, Borsa İstanbul Grubu'nun ana sponsoru Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi geröekleşti. Kongre'de, 28 panelin yanı sıra 30 farklı başlıkta eğitim programları da yer aldı.


Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, 4. Türkiye Sermaye Piyasası Kongresi'nde Dönüşümün Dönüşümün, refahın bütün coğrafyada yeniden yönlendirilsin. teknolojilerimizi, felsefesini ifade etti.


Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun yüksek ve birinci sınıf refah seviyesini yakalayabilmesi için makara ekonomisi uzun vadeli bir şekilde fon hazırlama, sermayeenin tabana yayını, uluslararası sermayenin yurtiçine çekilmesi ve güçlü bir endüstri mimarisi sahip olunması gerektiğini, sermaye piyasasının açıklaması gerekliliğinin altını çizdi.



 


Türkiye Sermaye Piyasası Birliği (TSPB) Başkanı Dr. Alp Keler, Ülke temel sorunlarından birisi kronik tasarruf eksiliği, Sağlıklı bir şekilde kalkınabilmek çin yurt içi tasarrufların mutlaka artırılması, yatırım vadelerinin uzatılması, yatırıma ve uzun vadeli ödeme yönlenmenin şart olması görüşünü yer verdi.


Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nin oğlu oturumunda “Türkiye'nin Dönüşümünün Politika Yapıcıları” paneli gerçekleşti. Panelinde TSPB Başkanı Dr. Alp Keler'in moderatörlüğünü yürüttüğü; Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Salim Atay konuşmacı olarak yer aldı. 


Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul'un finans merkezi projesinin, Türkiye'nin en önemli projesi olduğunu vurguladı.


Panelde, dijital ekonomide verinin önemi, verinin standardize edilmiş anlamında atılan adımların yanı sıra sıradaki teknolojiler, yerli milli teknoloji alanında atılacak yerler, öncelikler, yapılması üzerine anlatıldı.


 yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder