23.10.19

SKAL International İstanbul Kulübü, ekim 2019 Toplantısı-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
SKAL International İstanbul Kulübü, ekim 2019 Toplantısı


SKAL - 29 Ekim Çoşkusu


Başkanlığını Ata Eremsoy’un yaptığı, SKAL International İstanbul Kulübü, 22 ekim 2019 Salı günü Maslak Hilton Hotel’de, Otel Müdürü Özkan Alkan’ın ev sahipliğinde, Asbaşkan Ayşe Önen’in başkanlığını üstlendiği geleneksel aylık toplantısını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çoşkusu içinde, Türk bayraklarıyla  “10.Yıl” marşı eşliğinde Aziz Ata’mızı saygı ve minnetle anarak, Ata’mızın turizme verdiği ışık doğrultusunda gerçekleştirdi. 



Atatürk Turizmi

Batı ile Doğu ülkeleri arasında dostluk köprüleri kuran, Mustafa Kemal Atatürk sadece bir askeri liderin yeteneklerini değil, aynı zamanda uzak görüşlü bir kişinin doğuştan gelen özelliklerini taşıyan bir diplomatdı. Hem çağının hemde günümüzün tüm dünyanın kabul etdiği, diğer tüm tarihi liderlerin baş mimarıydı.




Cumhuriyetimizin 96 yılı kutlamaları kapsamında, SKAL İstanbul Kulübü  toplantısındaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk teması; Türk Turizmine ve Dünya Turizmine ilham veren Atatürk’ün turizm ilkelerini bir kere daha hatırlatdı. 

Daha önceden dile getirdiğimiz gibi; Atatürk “ Yurtda Sulh, Cihanda Sulh ” sözleri, Türkiye turizmine ve Dünya turizmine yol göstermektedir. Turizmin ön koşulunun, ancak güvenli barışçıl bir ortamda mümkün olabileceğidir.



Fikir dehası Ata’mızın, gençlik başda olmak üzere her yaş, kültür turizmi ekoturizmi ön plâna çıkaran turizm çeşitlemeliridir. Bunlar uygulanabilindiği takdirde hoş görünün ön plana çıktığı faktörle, turizmin esas yapısı elde edilir. 

Siyasi gerginliklerden uzak, gerek uluslararası, gerek ulusal barış ortamı, turizmin gelişebilmesi için zorunlu olan ön koşuludur. Uyumlu ilişkiler anlamına gelen, güvenliktir. Barışcı olmak, toplumun hayatında dengenin sağlanmasıdır. 



Kazanılmış haklara saygın olan insanların özgür hareketi ve Hukuk turizmin baş koşuldur. Barış ortamının, sosyal düzenin varlığı turizmin temelidir
Yolculuk ve konaklama sırasında turistlerin, can ve mal güvenliğinin sağlanması gereklidir. Güvenliğin olmadığı ortamlarda turizmin gelişmesi mümkün değildir. 
Son yıllarda turizmimiz olumsuz etkilenmiş, istenilen turist profili Avrupalı turistlerin başka ülkelere gitmesine de yol açmıştır.  



SKAL İnternational İstanbul kulübü Başkanı Ata Eremsoy’un rahatsızlığı nedeniyele katılamadığı toplantıyı, SKAL İstanbul Kulübü Asbaşkan Ayşe Önen Başkanlık ederek yürütdü. Toplantıya Turizmden sorumlu İstanbul Vali yardımcısı Dr. Hülya Kaya, TUROB Başkanı Müberra Eresin, SKAL Dünya geçmiş dönem Başkanı Hülya  Aslantaş, Geçmiş dönem SKAL Uluslarası SKAL Dernekleri Türkiye Federasyon Başkanı Faik Alsaç, Yönetim kurul üyeleri, Selma Tatar, Meltem tepeler, Genel sekreter Can Arınel, SKAL İstanbul Kulübü geçen dönem Başkanı Emirates Airline Türkiye Genel Müdürü Bahar Birinci, ve Sadettin Bülbül, Mariott Hoteller Türkiye Satış Direktörü Seyhan Ayel Girit, Aşcılar Federasyonu Geçmiş dönem Başkanı Yalçın Manav, İRO Başkanı Sedat Bornavalı başda olmak üzere, SKAL İstanbul Kulübü üyeleri, turizm üst düzey temsilcileri ve turizm dünyasının seçkin isimleri katıldılar. Genel Sekreter Can Arınel’in konukları takdiminden sonra geleneksel toast ritueli yapıldı





SKAL İnternational İstanbul Kulübü As Başkan Ayşe, çok takdir toplayan anlamlı milli duygu yüklü kısa konuşma sonrasında, Maslak Hilton Hotel’de, Otel Müdürü Özkan Alkan’a ev sahipliğinden dolayı kulübün teşekkür plaketini takdim etdi. 

Ödüllü şef Arif Kemal Doğan komutasındaki mutfak ekibi, Hizmeteden Maslak Hilton Hotel tüm personeli, SKAL Yönetim kurul üyeleri ve Protokolun toplu aile fotograf çekimiyle toplantı son buldu

yilmazparlar@yahoo.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder