1.12.18

TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI 10 GENCİ‘ AÇIKLANDI-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci‘ Açıklandı

TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI 10 GENCİ‘ AÇIKLANDI


Dünyanın en büyük ve en eski sivil toplum örgütlerinden birisi olan JCI (Junior Chamber International) tarafından 1983 yılından bu yana düzenlenen, “Ten Outstanding Young Persons of the World”ün Türkiye ayağı olan ‘TOYP - Türkiye'nin 10 Başarılı Genci' yarışmasının 2018 yılı sonuçları açıklandı. 




TOYP Türkiye 2018 Direktörü Saadet Güven, JCI İstanbul Şube Başkanı Ezgi Nida Burci Ener ve JCI Türkiye Baş Başkan Yardımcısı Burcu Erol’un konuşmaları ile başlayan Gala Gecesi, her kategori birinicisinin katılımcılara tanıtılması ve ödül takdimleri ile devam etti. Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi alanında jüri üyeliği yapan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker de gala gecesine katılım gösterdi.




Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Türkiye Derneği adına JCI İstanbul Şubesi tarafından 24 yıldır hayata geçirilen TOYP -Türkiye'nin 10 Başarılı Genci projesi, toplumsal gelişime katkısı bulunan ve daha iyi yarınların peşinde koşan ülkemizin başarılı gençlerinin çalışmalarını görünür kılmayı, onları daha duyarlı ve aktif vatandaş olmaları yönünde teşvik etmeyi amaçlıyor. 





2018 TOYP Türkiye Kategori Birincileri;


1. İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik; Duygu Yılmaz

2. Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi; Didem Doğar 
3. Bilimsel Önderlik;  Dr. Semir Beyaz
4. kültürel Başarı;  Utar Artun 
5. Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik; Umutcan Duman 
6. İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı; Göksel Gürsel 
7. İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet; Selçuk Yusuf Arslan
8. Fen ve Teknik Gelişme; Dr. Elvan Böke 
9. Kişisel Başarı; Nurten Akkuş
10.Tıbbi Yenilik ve Buluşlar; Dr. Gözde Durmuş

Yukarıdaki kategoriler için alınan yüzden fazla başvuru, alanında uzman ‘jüri komitesi’ tarafından değerlendirilmiş ve içlerinden en başarılı 10 Genç kategori birincisi olarak seçilmiştir. Tüm birinciler, 22 Kasım 2018 Perşembe akşamı, Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde, Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ’2018 TOYP Türkiye Ödül Töreni’nde ‘Türkiye’nin On Başarılı Genci’ olarak kamuoyuna açıklanmıştır.






2018 yılı TOYP Türkiye Birincileri, başarılarını ayrıca 2019 yılında gerçekleşecek ‘TOYP Dünya Finali’ne, uluslararası platforma taşıma şansına sahip olacaktır.


TOYP Türkiye, 23 yıllık geçmişinde ‘16 Dünya Birincisi’ çıkararak TOYP Dünya genelinde üstün bir başarıya imza atmıştır. 2017 yılı TOYP Türkiye Birincilerimizden Dr. Burçin Mutlu Pakdil, ‘Bilimsel Önderlik’ kategorisinde en son açıklanan TOYP Dünya Birincimiz olarak dünya kamuoyuna duyurulmuştur. 


JCI (Junior Chamber International) - Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği, dünya çapında 114 ülkeden 18 - 40 yaşları arasında 200.000’ü aşkın üyesiyle faaliyet gösteren dünyanın en büyük ve en eski sivil toplum kuruluşlarından birisidir.

 “Aktif gençler için önde gelen küresel network olmak” vizyonuna odaklanan JCI üyeleri, “Gençlerin yetişmesi için fırsatlar sunarak toplumun pozitif gelişimine katkı sağlamak” misyonunu gerçekleştirmek için çalışmaktadırlar.
JCI’ın proje ve aktivitelerini destekleyen milyonlarca üyesi bulunmaktadır.

yilmazparlar@yahoo.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder