25.11.18

Özbekistan’a Turizm ziyareti -Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Özbekistan’a Turizm ziyareti

5 NEDENLE ÖZBEKİSTAN’I ZİYARET

İpek Yolu üzerindeki kültürlerin noktası Özbekistan’a Turizm ziyareti için beş neden sıralandı.





23 Kasım 2018 Cuma günü, TÜRSAB Genel Merkez’de Özbekistan İstanbul Başkonsolosluğu iş birliği içinde Özbekistan Adventures firması satış Müdürü Vladimir Kim tarafından bir tanıtım sunumu gerçekleştirildi. 





Sunum öncesi katılımcılara seronomisiyle Özbek cayı ve sonrasında Özbek Pilavı İkram edildi. 


Özbekistan, tarihiyle, eski çağlardan kalan tarihi yapılarıyla dünya genelinde en fazla tarihi esere sahip olan ilk 10 ülke arasında yer almaktadır. Büyük İpek yolu Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlarken Orta Asya bölgesinin özellikle, İslam mimarisinin kervansaraylarıyla ve ortaçağa ait eserleriyle, turizm noktasında çok büyük önem arz eden görülmesi gereken medeniyet şehirleri Semerkand, Buhara şehirlerinin eşsiz görüntüsünü bugün de korumaktadır. 




Özbekistan, Asya krallıklarından kalan etkileyici mozoleler, geçmişin mimari izlerini taşıyan yapılar, renkli materyaller ve egzotik meyvelerin yetiştiği Türkiye yüzölçümünün Beşde üçü kadar topraklara sahip bir ülke. 


1 Eylül 1991tarihinde Bağımsızlığına kavuşan          

Tarihin izlerini taşıyan açık hava müzesi Özbekistan nüfusu 33 milyon civarında.
100'ün üzerinde farklı milletin olduğu Özbekistan’da Özbekçe, Rusça, İngilizce dilleri konuşulmaktadır. 



Özbekistan Havayolları ve Türk hava yolları (THY) Başkent Taşkent’e haftada 9 uçuş, Semerkand’a haftada 2 uçuş gerçekleştirmektedirler. 

16-23 Mart 2019 Nevruz kutlamaları  için özel yolculuk planı; Istanbul – Başkent Taşkent (Bin çeşmeli şehir )  – UNESCO Buhara (İslam'ın İncisi) – UNESCO Semerkand (Kültürlerin Kesişim Noktası)– Istanbul  şeklindedir. 



Adventures firması satış Müdürü Vladimir Kim, Özbekistanı Ziyaret Etmeniz için 5 Nedeni şöyle sıraladı 

1-Tarih
Afrosiab Antik Kenti (Samarkanda, M.Ö. 8 yy), Pers İmparatorluğu (Achaemenid, M.Ö. 6 yy-4 yy), Büyük İskender İmparatorluğu (M.Ö. 4 yy-2 yy), Arap Hilafet (M.S. 7 yy-9 yy), Cengiz Han İmparatorluğu (M.S. 13 yy-14 yy), Timur, İmparatorluğu (M.S. 14 yy-16 yy), Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Birliği , 1920 – 1991, Bağımsız Özbekistan, 1991’ den beri 
2-Mimari yapı 
3. Gastronomik Çeşitlilik
4. Güvenlik 
5. Misafirperverlik 



Tarihi Büyük İpek Yolu güzergâhında bulunan, Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan Özbekistan; eski çağlardan kalan tarihi yapılarıyla, diğer kültürel özellikleriyle Paleolit çağdan başlayarak, köle-devletler ve Büyük Makedon Krallığı zamanlarını da kapsayan, geçmiş tarihin farklı katmanlarından kalma eserler mevcutdur. 


Özbekistan-Türkiye kültür ve turizm yatırımlarının yanı sıra, tarım ve gıda sanayisi, inşaat malzemeleri, gıda işleme ve tarım makineleri, otomotiv ana ve yan sanayisi, tekstil, ilaç sanayisi, kimya, madencilik gibi alanlardaki yatırım alt yapıları iki ülke arasında değerlendirilmektedir.

Zengin altın madenlerine yatırım yapılması, üretime açılması konusunda da görüşmeler yapılmaktadır.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder