19.11.18

Design Week Türkiye 2018-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Design Week Türkiye 2018


Design Week Türkiye


Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 16 - 18 Kasım 2018 tarihleri ​​arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Design Week Turkey 2018 bu güne kadar çok sayıda  konuşmacı, ulusal ve uluslararası fuar, tasarım ve atölye çalışmasına ev sahipliği yaptı. 




Tasarımın gücüne dair farkındalığın artırılması, tasarım kültürünün yaratılması ve Türk tasarımcılarını dünya çapında tanıtarak ve rekabet avantajı sağlamak için, Türk Tasarımı, Tasarım-Ekonomi İlişkisi, Küçük ve Büyük Endüstrilerde Tasarım ve Üretim, Girişimcilik, Zanaatkârlık, Endüstriyel Tasarım, Lüks Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı ve Moda Tasarımı gibi Tasarım Ekosistemini oluşturulan platform Design Week Turkey 2018 bu yılda yine çok zengin içeriye sahipdi.




Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle; “Türkiye’de tasarımın genele yayılması için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Burada önemli olanın çok üretmek değil, doğru tasarım olduğuna inanıyoruz. İhracatın katma değerini tasarımla arttırmayı planlıyoruz. Ar-Ge ve reklam ile destekleyerek tasarımı tabana yayacağız. Design Week Turkey ve sektörel tasarım yarışmalarımız sayesinde de tasarımcılarımıza ve endüstriye verdiğimiz desteği durmaksızın sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü biz, ihracat ailesi olarak, Türkiye ihracatının büyümesinde; tasarımla zenginleştirilmiş ürünlerin eşsiz bir yere sahip olduğunun bilinciyle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.




Türkiye'de tasarımın lüks bir kavram olarak görüldüğüne vurgu yapan Design Week Turkey 2018 Danışma Kurulu Başkanı Gökhan Karakuş; “Design Week Turkey ile bu yıl tasarımın genç nesle ilham vermesi ve rehberlik etmesi hedefiyle, disiplinler arası ekipler tarafından gerçekleştirilen başarılı yatırımların önemli örnek çalışmalarını sergileyeceğiz” açıklamalarında bulundu.




Birbirinden mükemmel ürünlerin sergilendiği ziyaret etdiğimiz, gözümüze çarpan Standlardan, iki ödül daha kazanan Gamze Güven’in tasarladığı Yeni Rakı ve Tekirdağ Rakısı şişelerin bulunduğu Tasarım üssü standıydı. Yöneticiliğini yaptığı Tasarım Üssü kurucusu Endüstriyel tasarımcı Gamze Güven’den aldığımız bilgilere göre, Mey İçki’ye Yeni Rakı şişesinin tasarımıyla kazandırdığı TSE Altın Ambalaj ödülünün ardından bu yıl da firmanın bir diğer rakı markasına şişe tasarımıyla ödül kazandırdı: Tekirdağ Rakısı Altın Seri’nin yenilenen şişesi içecek kategorisinde 21.TSE Altın Ambalaj Ödülü kazandı. Tekirdağ Rakısı ve Tekirdağ Rakısı Altın Serinin şişe  tasarımını Gamze Güven yaptı. Şişe üzeri grafikleri ise Tasarım Üssü ekibinden İpek Torun tasarladı. Yurt dışı Fransa ve diğer Yurtdışı ödülleri kazanan tasarım üssü çok yoğun ilgi gören standlardan biriydi.

İhracatımızda önemli payı olan Denizli ihracatcıların kurduğu Birlik yönetim kurul üyelerinden ve yöneticilerinden Denizli İhracatcılar Birlği Arge Eğitim Müdürü Şadiye Baykent, Mukaddes Başkaya, Pelin Şensöz, Gülcan Mutlubaş ile yaptığımız kısa söyleşide Havlu bornoz ihracatın yanı sıra katma değeri yüksek ürünleride ihraç etdiklerini marka haline geldiklerini söylediler.




 Tasarım haftası programı Sahne Gösterisi ile başladı. Gösteri sonrası United Colors of Benetton Sanat Yönetmeni Oliviero Toscani vizyon konuşması yaptı.

Tasarım Ekonomisi İnşa Etmek panelinde Moderatör: Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Emre Alkin, panelistler; Arzum  Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu  Tasarım Direktörü
Koray Malhan, Koleksiyon | Tasarım ve Marka Direktörü Erdem Akan, Avitaş Motorsport  Direktörü Halid Avdagiç


Geleneklerin Işığında Geleceği Tasarlamak konulu panel Moderatörü Yazar, Sunucu Yekta Kopan, Panelisler ise Paşabahçe Mağazaları  Butik Kategori Ürün Müdürü Can Akaydın, KAPKA  Kurucu Ortağı Bilge Ertem, İstanbul Mehmet  Kurucusu, Zil Ustası Mehmet Tamdeğer.

Panel Tasarım Dünyasında Online Satışın Yükselişi; Moderatör  Hürriyet   Teknoloji Editörü Ahmet Can, Panelistler Insider Türkiye   Kanal Satış ve Mobil Platform Direktörü Ali Can Kamiloğlu, Shopi go   Genel Müdürü Alper Uzel, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) | Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu.
Panel Tasarımın Işıltılı Yüzü Mücevher; Moderatör Vogue Türkiye | Mücevher Editörü Didem Dayıcıoğlu, Panelistler Melıs Goral  Kurucusu Melis Göral Salargil, Alef Kurucu, Mücevher Tasarımcısı Yeşim Yüksek,
Monan Jewelry  Kurucu, Kreatif Direktör Müge Onan. İMİB 7. Doğal Taş Tasarım Yarışması Ödül Törenine geçildi. Daha sonra İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları 2018 Ödül Töreni ve İDDMİB 2. Birlikte Tasarlayalım Ödül Töreni yapıldı.
Design Turkey Ödül Töreni sonrasında Tasarım Duayenleri Plaketleri Takdim edildi.
 Dünya Starlarının Yeni Modası  Türk Tasarımı Paneli, Moderatör ELLE Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Zeynep Üner, Panelistler Moda Tasarımcısı Hakan Akaya, Raisa&Vanessa  Kurucu Ortakları Raisa - Vanessa Sason.

 Layer Design  Endüstriyel Tasarımcı Benjamin Hubert  konuşma sonrası, Lüks Kavramı Yeniden Tasarlanıyor Paneli; Moderatörlüğü Robb Report Genel Yayın Yönetmeni Gülay Koç üstlendi panelistler; Roberto Bravo   Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, Haremlique  Kurucu Ortak&Kreatif Direktör Banu Yentü, Mazu Yatch Kurucu Ortak, Tasarımcı Halit Yukay.
Yerel Düşün, Global Uygula Paneli; Moderatör:  Gazeteci Elif Ergu Demiral, panelistler, Hiref  Kurucu Ortak Güvenç Kılıç, Hamam Kurucu Haluk Eke, Autoban  Kurucu Ortak Seyhan Özdemir Sarper
World Design Organization | Gelecek Dönem Başkanı Srini Sirinivasan Tasarımın Ekonomi Üzerindeki Etkisi hakkında vizyon konuşması yaptı.
Ev Tekstilinde Trend Eğilimleri, House Beautiful Genel Yayın Yönetmeni Fatma Özel, Livving Ev Yaşam  Kurucu Yeşim Midilli, UTİB 8. Ev Tekstili Tasarım Yarışması Semineri düzenledi.
 Sonrasında UTİB 8. Ev Tekstili Tasarım Yarışması Ödül Töreni yapıldı. Studio Makkink Endüstriyel Tasarımcı Jurgen Bey, vizyon konuşması yaptı.
Sakajewa ve Gazeteci, Köşe Yazarı Ayşe Arman konusu İyilik Bulaşıcıdır olan söyleşi gerçekleştirdiler
Bir Oyun Tasarlamak Panel Moderatörü Recontact Digital Arts  Yönetmen Oyun Tasarımcısı Eray Dinç, panelistler Oddmar   Oyun Tasarımcısı Özgür Taşkın, Gram Games  Oyun Tasarımcısı Balkan Çilingir.
 Moda Tasarımcısı Dilara Fındıkoğlu, Vogue Turkey  Moda Editörü Ece Öğütoğulları söyleşi yaptılar.
Eğlencenin Tasarımı Panelinde Moderatör TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Panelistler W Hotels Uluslararası Tasarım Direktörü Greg Stobbs, Geomim Mimar Mahmut Anlar, Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili.
Ouchhh  Yönetmen, Yeni Medya Sanatçısı Ferdi Alıcı,  Yeni Medyada Yapay Zekanın Şiirsel Yolculuğu konulu vizyon konuşması yaptı.
Araç Tasarım Süreçleri Panelinde Moderatör Sedat Öztürk Tasarım Stüdyosu  Direktör Sedat Öztürk, panelistler ise, Stieglitz State Academy of Art and Design  Bölüm Başkanı Sergey Khelmyanov, Chartered Society of Designers  Başkanı Frank Peters.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder