25.5.18

Azerbaycan’dan anlamlı 95.ve 100. yıla adanan sergi -Yılmaz parlar


PARLAR MEDYA  
Azerbaycan’dan anlamlı 95.ve 100. yıla adanan sergi

Azerbaycan’dan anlamlı 95.ve 100. yıla adanan sergi 

Ulusal Lider Haydar Aliyev'in 95. doğum gününe ve Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. Yıldönümü'ne adanan resim sergisi 24 mayıs 2018 Perşembe günü  Deniz Müzesinde açıldı.


Sergi Açılışına Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mesim Hacıyev, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Kültür konsolosu Esmira Hüseyinala başta olmak üzere İstanbul’da yaşayan Azerbaycanlılar ve elit sanatseverler katıldılar. 30 eseri bulunan  Azerbaycanlı ressam Refik Aziz yanı sıra Sacit Mammadol, Emil Aziz, Şahvalad Mammadow, Ayan Aziz Mammadova gibi başda olmak üzere Azerbaycanlı ressamların eserleri ve öğrenci resimleri sergide yer aldı.


Türkiye ve Azerbaycan bayrakları arasında teşhir edilen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev portrelerle birlikde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resulzade, ilk başbakanı Fetali Han Hoyski, Kafkas İslam Ordusu Tümen Komutanı Mürsel Bakü, Kafkas İslam ordusunun zafere ulaşmasına yardımcı olan Halil Kut Paşa, Nuri Paşa ve Enver Paşa'nın da portrelerinde sergide yer aldı.

Azerbaycanlı ressamların 46, Edremit'ten Türk öğrencilerin ise 16 eserinin bulunduğu sergide,  Kafkas İslam ordusunun 1918'de Azerbaycan'da zaferlerini konu alırken Bakü’ye giriş resim ilgi odağı oldu.

Kafkas İslam ordusunda emeği geçen Enver Paşa, Nuri Paşa ve Halil Paşa'nın portreleride  Azerbaycanlı ressam Refik Aziz  tarafından yapılan sergi  27 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder