18.1.18

Uluslararası Şeffaflık Derneği şeffaflık ödülleri-16 Ocak 2018-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Uluslararası Şeffaflık Derneği şeffaflık ödülleri-16 Ocak 2018

Şeffaflıkda Cesur Yürekli Kadınlarımız
Yolsuzlukla mücadeleye katkı sağlayan, şeffaflık, dürüstlük, hesap verebilirlik alanlarında örnek davranış ve uygulamalarda bulunan kişi, kurum ve medya temsilcilerini ödüllendiren Uluslararası Şeffaflık Derneği şeffaflık ödüllerin bu yılki sahipleri cesur yürekli kadınlarımız oldu.

Uluslararası Şeffaflık Derneği ve Paksoy Hukuk Bürosu tarafınan 16 Ocak 2018 Salı günü Orjin Maslak'da  düzenlenen “Yolsuzluğa Karşı Uyumun Yolu - Yolun Uyumu” konferansın ardından yolsuzluk karşıtı tutum ve  uygulamalarıyla öne çıkan kişi ve kurumlara teşvik amacıyla verilen hukukun üstünlüğü ve açık toplum olma gibi ilkelere sahip olma ve bu konuda ilerleme gösterme amacı taşıyan Şeffaflık Ödülleri sahipleri, Yasemin İnceoğlu, Oya Özarslan, Zeynep Karayurt Özhan, Huriser Ece Soysev, Pelin Ünker ödüllerini aldılar.


Konferans konuşmalarını, Uluslararası Şeffaflık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Transparency International, yönetim kurulu üyesi Oya Özarslan, Paksoy Hukuk Bürosu kurucu ortağı Serdar Paksoy, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner  ve Devlet Yaptırımları ve Beyaz Yaka suçlarında uzmanlaşmış avukat Elizabeth Robertson yaptılar. 



CNN Türk spikeri Büşra Sanay moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Coca Cola İçecek Hukuk Baş Müşaviri Ertuğrul Onur, ÜNSPED CEO’su Hakan Çınar, Allianz Risk Yönetimi ve Uyum Direktörü Zeynep Karayurt Özhan ve Erdemir İç Denetim Direktörü Cengiz Musaoğlu panelist olarak katıldılar.

Aralık 2005’te yürürlüğe giren, Türkiye’nin de bulunduğu 178 devlet tarafından onaylanan  Birleşmiş Milletlerin yolsuzlukla mücadele sözleşmesin Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü olarak ilan edilen 9 Aralık "nde açıklanan Uluslar arası şeffaflık ödüllerin sahiplerini bulduğu törende konuşan Uluslararası Şeffaflık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Özarslan, “Yolsuzluğun toplumu içten içe çürüten, ahlaki yozlaşma yaratan ve insan hakları ihlallerine yol açan temel bir sorun.  Bu konuda bir ilerleme, ancak toplumsal olarak yolsuzluğu toptan reddetmek, ortak bir mücadele sergilemek ve küçük bir örneğine dahi gözlerimizi kapatmamakla mümkün. Yolsuzlukla mücadelede bireysel ve kurumsal çabaların ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kere daha hatırlatan ödül sahiplerine şükranlarımızı sunuyoruz.”

Medya dalında ödüle, Paradise ve daha önce de Panama belgeleriyle ilgili haberler yapan Cumhuriyet Gazetesi’nden araştırmacı gazeteci Pelin Ülker layık görüldü.

Allianz’dan Zeynep Karayurt Özhan, “Bizim için iyi bir kurumsal vatandaş olmak çok önemli. Tüm iletişimimizde ve iş yapış biçimimizde doğru ve iyi yolları benimsemek DNA’mızda var. Yolsuzluka karşı sıfır tolerans!” 
Coca Cola kurulduğunda sadece Türkiye’nin var olduğunu,ve Etik 1.0 seviyesinde iken, Bölgede büyümeye başlayınca Etik 2.0’a geçtiğini,  Türkiye’de bazı şirketlerin Etik 3.0’da olabileceğini,ancak Etik 4.0 için katedilmesi gereken çok yol var diyen Coca Cola İçecek’ten Ertuğrul Onur’a sual tevcih ediyoruz.

Kurumsal firmaların hukuk müşavirliğini yapan avukatların,firmalarının yolsuzlukla suçlandıkları zaman savunma avukatlığını yapmalarını istendiğinde nasıl bir yol çizdiklerini, savunarak yolsuzluğa ortak olduklarımı yoksa savunma yapmadıkarımı. Kensine örnek vererek suçuna inandığım insanın avukatlığını reddetdiğini söyledi.

yilmazparlar@yahoo.com    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder