20.9.17

42 Maslak Art!SPACE Gallery-"Nereden Geldik?, Biz Kimiz?, Nereye Gidiyoruz?"-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
"Nereden Geldik?, Biz Kimiz?, Nereye Gidiyoruz?



"Nereden Geldik?, Biz Kimiz?, Nereye Gidiyoruz?"

42 Maslak Art!SPACE Gallery, Gama Art Gallery işbirliğiyle  "Nereden Geldik?, Biz Kimiz?, Nereye Gidiyoruz?" heyecan verici sergiyi sanatseverlerle buluşturdu.


Sanat konusunu bir çekim merkezi olarak kurgulayan, klasik ile modern dengesinin estetiğiyle, tüm sanatcıları aynı çatı altında toplamayı ve sanata değer katmayı amaç edinen 42 Maslak Art!SPACE Gallery, iş birliği yaptığı Gama Art Gallery ile, güçlü mesajlar içeren, resim, heykel çalışmalarının yer aldığı bu sergisiyle, farklı seçenekler arayan sanatseverlere zengin bir dünya sunuyor.


"Nereden Geldik?, Biz Kimiz?, Nereye Gidiyoruz?" Sergi ismini şu şekilde açıklıyorlar;   “Afrika’da Ubuntu felsefesine göre, “İnsanlar sadece diğer insanların varlığıyla var olabilir”. Hiç olmadığı kadar birbirimize bağımlıyız. Eşitsizlik ve iletişimsizlik kargaşasında İnsanlık; hızla gelişen bilim ve teknolojiye, çevresel değişimlere adapte olmaya çalışıyor. Bilinmez bir geleceğin kaygısı kaosa dönüşebiliyor.


Bu bağlamda sergi temel kavramsal değerlerin sorgulandığı görsel bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Serginin çekirdeğinde, “Nerden geldik?”, “Biz kimiz?” ve “Nereye gidiyoruz?” kavramlarıyla güncel sorunlara bir çözüm arayışı ve aynı zamanda pozitif bir yaklaşımla tartışmalara açık bir davet var.”

Üç başlık altında işlenen sergide ‘Nereden Geldik?’ başlığı altında Beril Gülcan ve Havva Marta'nın, ‘Biz kimiz?’ başlığı altında Yiğit Dündar, Emile Gotmann ve Burcu Urgut'un, ‘Nereye gidiyoruz?’ başlığında ise Nilay Özenbay, Melike Uçku ve Yiğit Yazıcı'nın eserleri yer alıyor.

Birbirinden değerli sanatcılar arasında, Nilay Özenbay ve Havva Marta iki sanatcıyla sohbet etme fırsatımız oldu                                                                            

Eserleri felsefeden öte filozofi değer taşıyan,soluksuz koşan sanat hayatında hayallerini heykellerine yansıttığını her zaman dile getiren, Dünyayı içinde gören heykeltıraş Nilay Özenbay, öncelikle, renkli düşünce ve duygularını eserlerine aktaran bir sanatcı.
Tema olarak, gizem ilham eden zarif heykellerinde, sorgulamanızı içinizden yaparak içsel gözlemlerinizle yapıtla bütünleşiyorsunuz. Birbirinden farklı benzersiz eserlerini gezindikçe ruhu olduğunu hissediyorsunuz. Beyin fırtınası yaptıran motifler düşünceye felsefeye davet ediyor.
Genelde büyük tuvallerde çalışmayı sevdiğini sandığımız, Havva Marta doğa esini eserlerinde, kullandığı çeşitli sembollerin birbirleriyle kolllektifleştiğini, aralarındaki ruhu, aşılama misyonu üstlendiğini anlyorsunuz. Evrensel bir olgunun adeta dili olmuş her yapıtında, ana rahminden uygarlığına geçişi görebildiğiniz bir tablosunda doğurganlık ve hareketsiz şekilde durduğunu düşündüğünüz moleküler, cisimler bir iç ses çıkarıyorlar sanıyorsunuz.
Sergi 19 Eylül-10 Ekim 2017 tarihlerine kadar sanatseverlere kapılarını açık tutacak.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder