19.1.17

Sihirli Kuş -Maria Tanase-Yılmaz parlar


PARLAR MEDYA  
Sihirli Kuş -Maria Tanase-

Sihirli Kuş -Maria Tanase

Romanya’nın Ulusal Kültür Günü kapsamında 15 Ocak 2017 Pazar günü İstanbul Romanya konsolosluğu "Dimitrie Cantemir" Romen Kültür Merkezinde Jezebel Üçlü Grubu tarafından sunulan “Sihirli Kuş -Maria Tanase" adlı konser etkinligi gerçekleştirildi.


Dünyanın her yerinde 15 Ocak tarihinde kutlanılan Kültürel ve kamu diplomasinin önemli bir etkinliği olan Romanya’nın Ulusal Kültür Gününde İstanbul Konsolosluk kültür ateşesi Nadia Tunsu tarafından bilgilendirme konuşması, Koordinatör Seila Suliman tarafından Türkçeye tercüme edildi.


Nadia Tunsu “Bugün devasa bir kişilik olan Eminescu’yu aynı zamanda da Romen Kültürünü genel anlamda kutladığımız bir gündür. Sihirli Kuş -Maria Tanase" adlı konser Jezebel Üçlü Grubu tarafından eski ve yeni müzik parçaları bu yıldönümü vesilesiyle sizlere sunulacaktır.”dedi


Etkinlik ile hem İstanbul’daki Romenlerle, hem de Romen kültürüne ve maneviyatına ilgi duyan yerel dinleyicilerle  bir araya gelmeleri vesile olduğunu söyleyen Tunsu
 “Romanya Ulusal Kültür Günü, Romanya’nın geleneksel müziğinin sihirli kuşu adıyla da bilinen Maria Tanase’yi anma konseri ile kutlanılacak. Şarkılar Izabela Barbu, Tudor Angelescu ve Mihai Melinescu sanatçılardan oluşan Jezebel Üçlü Grubu tarafından sizlere sunulacaktır.” Açıklamalarında bulundu.

Izabela Barbu hakkında bilgi veren Tunsu “Ekonomik bir eğitiminden sonra bankacılık alanında yirmi sene çalışan Izabela Barbu mesleğini bırakıp müziğe sarılmıştır. Küçüklüğünden beri piyano ve şan dersleri gördüğü için müziğe başlamak onun için zor olmadı. Farklı türlerden şarkılar yorumluyor: iki savaş arasındaki Romen müziği, şansonetler, İspanyol ve Güney Amerika ritimleri, fado, caz, klasik müzik ve Maria Tanase’ye ait folklorik şarkılar. Izabela Barbu’ya eşlik eden diğer iki sanatçı Tudor Anghelescu ve Mihai Melinescu’dur.” Şeklinde konuştu.


“Tudor Anghelescu gitar öğretmeni, Klasik Gitar Romen Vakfı üyesi, Transilvanya Derneği Gitar üyesi ve Kültür Derneği Kitarodia’nın kurucu üyesidir. 2004 yılında Constantin Stanciu, Mihai Melinescu ve Ciprian Parghel ile beraber Romanya’nın ilk tango orkestrasını kurdu ve Bükreş’in çeşitli caz kulüplerinde sayısız konserler verdi.

Tangodan latin amerikan müziğinden blues ve alternatif müziğine kadar geniş bir yelpazede kapsaya, hem kayıt studyolarında, hem de konserlerde gitarist ve geri vokalist olan Mihai Melinescu, Anca Parghel, Maxim Belciug, Wladimir Pesantez, Tudor Anghelescu, Marius Moga, What's Up, Cortez, Simona Radu gibi sanatçılarla beraber projelerde yer almıştır.”şeklinde tanıtımını yaptı.

Izabela Barbu olağanüstü performans sergileyerek iki ssate yakın sahnede kaldı. İç kez yoğun istek ve alkışlar arasında sahneye dönerek şarkıları yorumladı. Unutulmaz bir gece yaşatdı. Konser sonrası Konsolosluk bir resepsiyon verdi.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder