16.6.16

Özyeğin Üniversitesi- Le Cordon Bleu-Yemekte Denge ve Çok Katmanlılık-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Özyeğin Üniversitesi- Le Cordon Bleu-Yemekte Denge ve Çok Katmanlılık

YILDIZI PARLAYAN GASTRONOMİ TURİZMCİLERİ

Dünyanın en ünlü mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu sertifikalı şeflerin, turizm sektöründe yıldızlarının parlaklığı sönmiyecekleri, turizmde aranan niteliklere sahip ekolden geldikleri için aranan kişiler olduğu dile getirildi.



Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile eğitim veren Le Cordon Bleu’nün, 15 Haziran Çarşamba günü  Nicole Hotel  Restaurant’da “Yemekte Denge ve Çok Katmanlılık” konulu “Çay Saati Sohbetleri” adı altında düzenlediği basın toplantısına Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, Le Cordon Bleu Master Şefi Arnaud De Clercq ve Şef Aylin Yazıcıoğlu katıldı.

Mutfak sanatları eğitiminde Le Cordon Bleu, ünlü mezunları ve gastronomi tutkunları ile yaz boyunca sürecek “Çay Saati Sohbetleri”nde lezzetli yemek anahtarlarıda verildi.

Lezzetli yemeğin yolu iyi alımdan geçtiği
Menü hazırlığında mevsimin ürünleri rol oynadığı söylendi.

Le Cordon Bleu’nun eğitmen-şefleri “Çay Saati Sohbetleri”nde, yaz boyunca her ay bir Le Cordon Bleu sertifikalı şefi, mekanında ziyaret edecek ve konsept temalar üzerinden gastronomik konular ele alınacak.


Gastronomiciler ev sahipliğini üstlendiği Nicole Hotel Restaurant’da uygulamalı örnekleriyle mutfak tutkunluklarıda olan basın mensuplara lezzetleri tatdırdılar.


Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu Çay Saati Sohbetlerinde  geniş yelpazeli gastronominin şemsiyesi altında tüm bakir konuları farklı bakışla düşündürmeyi ve fikir teatisinde bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Tüysüzoğlu  “İyi yemek, lüks yemektir anlayışı doğru bir yaklaşım değildir. Üzerinde düşünülmüş, maharetle hazırlanmış çeşitli duyularımıza uyum içinde dokunan yemek iyi yemektir. Bizi bazen dünyanın farklı coğrafyalarına, bazense çocukluğumuzun sofralarına taşır” dedi.


Le Cordon Bleu Eğitmen Chef’i Arnaud Declercq  “Günümüzde, yeme içme sektöründe görsellik en önde gitmekte, tat ve lezzet kısmen dikkate alınmakta ama doku çoğu kez ihmal edilmektedir” sözleriyle dokunmaya odakladı. Dokunun, farklı duygular yaratmayı ve monotonlukdan kurtulmayı sağladığına, dokuları dengeli ve uyum içinde kullanmak esas olduğuna dikkat çekdi.


Şef Aylin Yazıcıoğlu  “Çok katmanlılığı birbirini tamamlayan ve destekleyen tatlarla yemekte lezzet derinliğine sahip olabilmek olarak açıklayabiliriz. Burada en önemli ölçüt diğer tatların ana malzemeden rol çalmaması ve onu öne çıkarmasıdır” şeklinde açıklamada bulundu.


Yılda 20 bin öğrenciye eğitim veren, Dünyanın dört bir yanında 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okul Le Cordon Bleu, Özyeğin Üniversitesi işbirliği kapsamında, Üniversite öğrencileri ve mutfak sanatları alanında yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası bir sertifika ile taçlandırmak isteyen ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkese sertifika programlarına katılma fırsatı veriyor.


Turizm alanında eğitimini en iyi yerlerde almak iş bulabilmenin en önemli faktörüdür.

Varlık gösterdiği her alanda çalışmalarıyla ufuklara inanç saçan gastronomicilere feyz ve destek veren Le Cordon Bleu birerde plaket vererek öğrencilerinin başarılarını süslediler.

Her türlü gastronomi faaliyetleri destekleyen ve kariyer kazandırmak için her türlü etkinliklerle Dünyanın en saygın turizm ve otelcilik okulları arasında bulunan Le Cordon Bleu referansı ile yönetici ve işletmeci olarak çok rahat turizmde iş imkanı kazandığının altını çizildi.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder