3.6.16

Kagider-Microsoft-Teknolojinin Kadın Liderleri ödülleri-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Teknolojinin Kadın Liderleri ödülleri

KADININ GİZLİ GÜCÜ

Microsoft ve KAGİDER’in Teknolojinin Kadın Liderleri trendlerinde akıl-zeka fırsat eşitliği yakalayan kadının gizli gücü ortaya çıktı. 
300’ü aşkın başvuruyla 8 farklı kategoride gerçekleşen Microsoft ve KAGİDER’in işbirliğiyle hayata geçirilen ve kadınların teknoloji alanındaki başarılarını desteklemek amacıyla düzenlenen ‘’Teknolojinin Kadın Liderleri Ödülleri’’ yarışması sonrası görüldü ki;  Kadın girişimciliğin anahtarı girişimci ruh ve akılla yaptığı işlerde başarı sağlağı alanlara teknoloji sektöründe de gizli bir güç olduğu eklendi.   

Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleşen etkinlikde engelli kategorisinde kadınların başarıya koşan potansiyel enerjisi durdurulamaz önlenemez yüksek seviyeli bir kadın gücün varlığıydı.

Girişimci kadınların ekonomik avantaj yakalama ön koşulu teknoloji bilgisi ve uygulamasıyla elde edebileceği gerçeğiyle düzenlenen seminerde ilham ve bilgiye erişimin, bilginin önemi, iş dünyasındaki rolü, kadınların biyolojik farklılık gözetmeden fırsat eşitliği yakaladığında zihinlere İş Mükemmelliği modeli ile vizyon ve başarma azmini iş hayatımıza yansıtmanın aracı olduğunu bir kere daha gösterdi.


Bu teknoloji kadın lider model ortak bir dil yarattı. Bu dili kullanarak mükemmellik arayışını iş yapma kültürlerimize ekledik. İş dünyasında kalite kavramı etrafında sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için nasıl iş mükemmeliği modeli olmasınıda kazandırdı.
Kendine özgüveni olan, risk alabilen, fırsatları gözlemleyen, gerekli bilgi ve beceriye sahip  Kadınlarımız 21. yüzyılın bilişim teknolojilerinde çığır açıcı gelişmelerin yaşandığı bir yüzyıl olduğu kadar cinsiyet eşitliği ve kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesinin de yüzyılı olduğuna inanan Microsoft, kadın girişimcileri desteklemek, Bu hedef doğrultusunda kadın girişimciliğini geliştirmek amacıyla ; ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek amacıyla çalışmalar yapan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle, Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasını hayata geçirdi.


Kadınlara yönelik ilk teknoloji ödül programı olan ve ortaokul-lise öğrencilerinden profesyonel yöneticilere kadar her yaş ve meslek grubundan kadınların aday olabilmesiyle hem sektöre hem de kadınların ekonomiye katılmasına yeni bir dinamizm katan Teknolojinin Kadın Liderleri Ödülleri’nde birbirinden özel başarı hikâyeleri gün yüzüne çıktı.
Teknoloji kullanımlı mükemmellik modelinin kişi ve kuruluşların içselleştirdiği bir yaşam tarzı olduğuna   Günü yakalamadan gelecekte olamamanın gerçeğiyle gelecekte var olmak için ise bugüne değil, yarına bakmak zorunda olduğumuz fotografın bütününe bakmamıza vesile oldu.    

 Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar, teknolojinin kadınlarla erkekler arasındaki eşitsizlik uçurumunu kapatma ve koşulları eşitleme şansı en çok yaklaşılan bir alan olarak öne çıktığına dikkat çeken konuşmasında     teknolojiye ve bilgiye erişimde eşit fırsatları yakalamaktan hala çok uzak olunduğu, gerçeğiydi.
Oktar “Bilgisayar ve internet kullanım oranlarına baktığınızda kadınlar ve erkekler arasında uçurumu görüyorsunuz. Yalnızca ülkemizde değil dünyanın her yerinde bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanları, hala erkek mesleği olarak görülüyor. İşte bu algıyı kırmak için, teknolojinin kadın liderlerini görmeye ve duymaya ihtiyacımız vardı. Biz KAGİDER olarak onların var olduğunu ve çok güçlü olduğunu biliyorduk elbette. Bu proje ile herkes duysun, herkes bilsin istedik. Daha fazla kadın birbirini duysun, birbirine ilham olsun, güç olsun istedik.” Derken,  akıllı şirketler gibi akıllı ülkeler de kadın istihdamına yatırım yapıyor. Türkiye dördüncü sanayi devriminde sahada yer almak istiyorsa kadınları göz ardı etmemeli sözleriyle çağrıda bulundu



Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Teknolojinin Kadın Liderleri ödüllerini her yıl düzenli olarak vereceklerini, çocuklar, gençler, kadınlar ve girişimciler desteklemek üzere odaklandıkları ana grupları oluşturduğunu söyledi. Kansu,  “Mensubu olduğumuz teknoloji sektöründe kadınların yeteneklerinden daha çok yararlanmaya ihtiyacımız var. Kadınlar, bu sektörde gerçekten başarılılar. Ancak daha çok desteği hak ediyorlar. Biz KAGİDER’le birlikte Teknolojinin Kadın Liderleri Ödülü’nün hem sektörümüze hem kadınlara büyük bir enerji vereceğine inanıyoruz.” Sözleriyle kadının ekonomideki öeminin altını çizdi. 

‘’Teknolojinin Kadın Liderleri Ödülleri’’
Geleceğin Teknoloji Yıldızı Adayı kategorisinin birincisi 19 yaşındaki Ayyüce Demirbaş.
Genç Teknoloji Yıldızı ödülü Büşra Emirli.
Başarılı Kadın Girişimcisi Hande Çilingir.
Yılın Başarılı Kadın Yazılım Geliştiricisi, Neval Çam.   .
Yılın Başarılı Kadın CIO’su ödülü TAV Havalimanları Holding CIO’su Binnur Güleryüz.
Yılın Başarılı Kadın Eğitimcisi, Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanı Doç. Dr. Şirin Karadeniz
Engelleri Aşan Kadın kategorisi görme engelli TRT çalışanı Çiğdem Erdik
Yazılım ihracında kadın lider VeriPark Türkiye’nin Genel Müdürü Aslı Derbent
Microsoft Türkiye – KAGİDER Teknolojinin Kadın Liderleri Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü Nur Gökman 
yilmazparlar@yahoo.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder