2.3.16

İKSV 20. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENI-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
İKSV 20. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENI

İKSV 20. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENI

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)  tarafından gerçekleştirilen, 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nin programı, 1 Mart 2016 Salı günü  Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nin Onur Ödülleri; Haliç Üniversitesi ve Okan Üniversitesi konservatuar bölümlerinde “Tiyatro’da Kabare Tarihi” dersleri vermeye devam eden Festivalin Onur Ödülü, Metin Akpınar’a takdim edildi.


Festivalin ikinci Onur Ödülü,  çeşitli üniversitelerde dersler veren, oyunculuk stüdyosunda oyuncu ve yönetmenler yetiştiren, Şahika Tekand’a verildi.    


Festivalin son Onur Ödülü Berliner Ensemble’a Festival  açılış gecesinde verilecek.


Sunuculuğunu Ceylan Saner’in üstlendi. Gecede, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, festival sponsorları Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu birer konuşma yaptılar. İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz festival hakkında bilgiler verdi


İKSV Genel Müdür Görgün Taner, İstanbul Kültür Sanat Vakfının 1989 yılından bu yana yirminci kez İstanbul Tiyatro Festivali’ düzenlediklerini söyledi. Görgün Taner,  “Festival, hem tiyatroseverler hem tiyatrocular hem de öğrencilerin yararlanacağına inandığımız birçok atölye, ustalık sınıfı ve söyleşi de festival kapsamında yan etkinlikler olarak gerçekleştirilecek. Bu yan etkinliklerle birlikte festivalimizin izleyicilerimizi ve tiyatronun geleceğini inşa edecek olan genç oyuncuları, yönetmenleri, dramaturgları daha farklı boyutlarda da besleyeceğini ümit ediyoruz,” dedi.


Aygaz Genel Müdür Gökhan Tezel, Aygaz olarak, bir toplumun kültürel zenginliğinin çağdaş uygarlığa açılan en önemli kapı olduğuna inandıkarını,pek çok medeniyete ev sahipliği yapan ülkemizde, arkeolojiden gösteri sanatlarına kadar çeşitli alandaki kültür-sanat faaliyetlerine katkıda bulunan projeler yürüttüklerini, festival  12 yıldır desteklemekden   mutlu olduklarını ifade etti.


Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca  sosyal sorumluluk projeleri sanat ve spor alanındaki sponsorluklarıyla  farkındalık yaratmayı ve hayatın içinde yer almayı  hedefledeklerini bildirdi.


Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu  sürdürülebilir kültür politikalarının geliştirilmesinde   sorumlulukları arasında saydılarını bu yıl 25 farklı mekânda gerçekleşecek festivalin tiyatro sahnelerimize   ayrı bir dinamizm katacağını düşündüklerini,   festival süresince klasik ve çağdaş yorumlarla kültür sanat hayatımıza soluk katacak etkinlik olacağını dile getirdi.


İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz ise 20. festivale özel projeleri ve programda yer alan gösterilerle ilgili bilgileri paylaştı.



Basın toplantısı ve ödül töreninde ayrıca, 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara birer teşekkür plaketi verildi. Festivalin 2004 yılından bu yana ana sponsorluğunu üstlenen Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın yanı sıra festivalin gösteri sponsorları British Council İstanbul, Türk Tuborg A.Ş. ve Tekfen Holding ile Üç Kuruşluk Opera özel gösteri sponsoru ENKA Vakfı’na teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca, desteklerinden dolayı TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, Kadıköy Belediyesi, Fransız Kültür Merkezi ve Goethe-Institut İstanbul’a da teşekkür plaketleri sunuldu.


yilmazparlar@yahoo.com


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder