15.12.15

İTO 34. MECLİS TOPLANTISI-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
İTO 34. MECLİS TOPLANTISI

 İTO MECLİS 34. TOPLANTISI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Aralık ayı meclis toplantısını10 Aralık 2015 Perşembe günü gerçekleştirdi. İTO İstanbul Ticaret Odası) Meclis Başkanı Şekip Avdagiç toplantıyı açarak gündem ve alınan kararlar okunması ardından Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ı kürsüye davet etti.



İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar yaptığı konuşmada aylık gelişmelerden bilgiler verdikden sonra uzun yıllar planlanan ve hazırlıkları yapılan sirkeci projesini belgeleriyle sundu. Çağlar  " Gündüz çok yoğun kullanılmasına rağmen bölgenin geceleri boş kaldığını belirten Çağlar, "Turistlerin gece keyif alabilecekleri bir yer yaratmak istedik. Atıl haldeki tarihi binaları turizme kazandırmak istiyoruz. Binamızın yanındaki otoparkı belediyeye kullandırıyorduk. Liman Han'ı kaymaya başladığı için kapattık. Bunları rehabilite etmemiz gerekli. İBB'nin de Unkapanı'ndan Sarayburnu'na kadar yolu yer altına alıp, üstünü park yapma projesi var. İstanbul'a gelen turistlere alternatif mekanlar sunmamız gerekli. Bu projeyle İTO’nun İstanbul'a kalıcı ve aynı zamanda gurur duyulacak bir eser bırakmasını arzu ettik. 8 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip tarihi yarımadanın metruk halinden kurtarılarak ve özellikle tarihi dokusu korunarak yeniden cazip hale getirilmesinin gereğine inandık. İstanbul Ticaret Odası'nın kendisine ait hak ve mülklerini koruyarak kazançlı çıkmasını amaçladık. Projenin sadece bir inşaat projesi olmasının çok ötesinde tüm bölgenin çehresini değiştirecek, İstanbul'a değer katacak bir eser olacağını ifade eden Çağlar, "İhaleye beş firma iştirak etti. İhalemizde en iyi teklifi 3,5 yıl proje ve inşaat süresi, 11,5 yıl işletme süresi olmak üzere yıllık net 11,8 milyon Türk Lirası bedeliyle Gül inşaat AŞ verdi. Bu teklif katılımcı diğer firmalara tek tek soruldu, 11,8 milyon liranın üzerinde bir teklif alınamadı"dedi.
Müzakereye açılan oylamanın evet çıkması durumda aleyde ve lehde söz alanlar projeye itiraz etmedikleri ve olması gerektiğini ancak otel ile ilgili kısma itirazları beyan ettiler.
Grup No 16 oteller Akbulut Yaşık, Grup No 25 Gümrük Müşavirliği Mehmet Metin Korkmaz, Grup No 67 Telekomünikasyon, Murat Dursun, Grup No 18 Finans Kuruluşları M. Zeki Sayın, Grup No 62 Mermercilik Ve Madencilik Nedim Yusuf Baş, Grup No 64 Teknik Hırdavat Mehmet Güney,  Grup No37 Kumaş Ertan Kurşun, Grup No 25 Gümrük Müşavirliği Bayram Doğan, Grup No 8 İlaç Ve Tıbbı Cihaz Veysel Cengiz Balçık, Grup No 58 Metal Ürünlerve Mutfak Ekipmanları, Kazım Ekinci, Grup No 51 Ayakkabı Ve Ayakkabı Yan Sanayi Ender Yazıcıoğlu, Grup No 11 Peyzaj ve Çiçekçilik Mehmet Salih Şadoğlu,Grup No 47 Restorasyon ve İzolasyon Sultan Hızıroğlu, Grup No 42 tekstil Yan Sanayi ürünleri Yahya Uğur, Grup No 36 Örme Kumaş Çorap ve Trikotaj Mustafa Balkuv, Grup No 51 Ayakkabı ve Ayakkabı Yan Sanayi  Ender Yazıcıoğlu, Grup No 57 Döküm ve metal İşleme Musa Kanıtoğlu, Grup No 56  Demir Dışı metaller İbrahim Çetinkaya görüşlerini sundular.
TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi için Gül İnşaat ile sözleşme imzalanmasıyla ilgili Gerçekleşen oylama sonucu önerge, 44 red, 97 kabul oyuyla kabul edildi.
TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi'yle, Eminönü’ndeki İTO'ya ait Liman Han, TOBB'a ait Güneş Han ve yüzde 50'si TOBB'a, yüzde 50'si İTO’ya ait otopark alanına, kongre merkezi, ticaret alanları, konaklama tesisi, seyir terası ve otopark içeren bir tesis yapılması planlanıyor.
İTO ve TOBB’un sahip olduğu Eminönü’deki 3 ayrı alan için ihaleye çıkıldı. İTO otoparkı, 100 yıllık Liman Han ve Güneş Han’ın toplam 4 bin 529 m2’lik arsa alanında Yapİşlet- Devret modeliyle otel, iş merkezi, toplantı ve kültür merkezi yapılacak. İhale şartnamelerini almak isteyenler için süre 8 Nisan’da sona erecek. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eminönü’de bulunan, İTO otoparkı, Güneş Han ve Liman Han’ın dönüştürülmesi için ihaleye çıkıyor. Yap-işlet-devret modeliyle toplamda 4 bin 529 metrekare alana ulaşan arsalarda otel, iş merkezi, toplantı ve kültür merkezi yapılacak.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder