24.10.15

SKAL İSTANBUL EKİM 2015 TOPLANTISI-MOVENPICK HOTEL-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
SKAL İSTANBUL EKİM 2015 TOPLANTISI
SKAL’DAN İRADEYE SON ÇAĞRI
DEMOKRATİK HAKKIN OYUNU KULLAN

SKAL İstanbul Başkanı Feza Çolaklar “1 Kasımda oyumuzu kullanacağız. "Memleketi ben mi kurtaracağım?" diyenlere "Evet sen kurtaracaksın-Git oyunu kullan" diyorum.

Gerçek memleketin demokratik kimlik kazanması için çoğulcu demokrasi irade isteniyorsa her bireyin hak ve mecburiyetde olduğu kendisini temsil edenleri tesbit edebilmesi için öz saf tesir altında kalmadan vicdanın sesine kulak vererek sağ duyuyla oyunu kullanmasıdır.

SKAL İstanbul Başkanı Feza Solaklar gerek eylül gerekse ekim ayı geleneksel SKAL toplantısında AsBaşkan Bahar Birinci ile İspanya’daki Dünya Kongresi’ne katılacaklarını oradaki oylarını kullanıp 31 Ekim’deki gala gecesine kalmadan döneceklerini, 1 Kasım’da da Türkiye’de olacaklarını ve İstanbul’da oylarını kullanacaklarını altını kalın çizgiyle dile getirdi.

Öncelikle Turizm dünyasına turizm sektörüne seslenirken aslında her Türk bireyin yapmak zorunda olduğunu vurgulayarak, hak ettiğimiz demokratik ülke geleceğimiz için herkese; Başarılı girişimci iş kadını, başarılı sektör sivil toplum kuruluşun Başkanı, bir kadın bir birey olarak seslenmektedir.

Ülkemizin geleceği için, demokratik hakkımız olan oyumuzu 1 Kasımda kullanacağız.  "Memleketi ben mi kurtaracağım?" diyenlere "Evet sen kurtaracaksın-Git oyunu kullan" diyorum.


SKAL İstanbul klübü üyeleri Ekim 2015 geleneksel toplantısını Movenpick Hotelde gerçekleştirdi.

Toplantı sunuculuğu üstlenen İstanbul Kulübü'nün As Başkanı Bahar Birinci’nin anons ettiği İstanbul İl Turizm Müdürü Nedret Apaydin, Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu geçmis dönem baskanı Deniz Anapa, Uluslararası SKAL dernekleri federasyon baskan yarcımcısı Faik Alsac, TUROB Baskanı  lTimur Bayındır, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) geçen dönem Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu davetliler arasındaydı.

SKAL İstanbul Başkanı Feza Solaklar, SKAL İstanbul As Başkan Fatma Bahar Birinci, SKAL yönetim kurul üyesi Iberia Havayolları'nın Türkiye Genel Müdürlüğü yapan Ayşe Önen başda olmak üzere yönetimi ve toplantıya ev sahipliği yapan Mövenpick Hotel  Genel Müdürü Bozkurt Atabek'i yanına alarak SKAL Toast ile toplantıyı başlatdı.


SKAL İstanbul Başkanı Feza Solaklar Açılış konuşmasında buruk bir ses tonuyla Ankara’daki patlamayla ilgili “Birlik için, kardeşlik için, barış için seslerini duyurmaya gidenlerin hayatlarını bıraktıgı yere “Barş Meydanı” bile diyemedik.” Şeklinde sonlandırdığı derin üzüntü yaşadığımız güne tekrar bizleri götürdü.


Feza Solaklar  "Bu toplantılarda güzel şeyler söyleyebilmek için çok zorluyorum kendimi ama ülkenin gündeminde keyifli bir şeyler bulabilmek çok zor. Her seferinde bundan daha kötüsü olmaz diyorum ama hep oluyor. 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’daki barış mitinginde hunharca katledilen 102 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yüzlerce yaralı vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum. Barış uğruna gitti güzel insanlar. Söylenecek çok şey var ama bir o kadar da hiçbir şey yok. Sözün bittiği yerdeyiz maalesef. Birlik için, kardeşlik için, barış için seslerini duyurmaya gidenlerin hayatlarını bıraktigi yere “Baris Meydani” bile diyemedik...” sözleriyle tekrar ortak acılarımızla yüzleştirdi

.

Feza Solaklar Skalite’nin bu yılki temasının “Barış” olmasının ardında Haziran’dan bu yana ülkede meydana gelen çok acı olaylardan, şehitlerden, yitip giden yüzlerce candan dolayı olduğunu kaydetti. “Bu sene Skalite’de gala yemeği ve eğlence yapmayacağız. Bu seneye mahsus formatı biraz değiştirdik. Tüm etkinliği ödül töreni bölümünde yoğunlaştırdık. Skalite’ye aday olma sürecini birkaç kez uzattık. Son olarak da 31 Ekim’e kadar uzattık ama zaman kısıtından dolayı daha fazla uzatamayacağız. Aday olmaya değer gördüğünüz kişi ve kurumları da lütfen teşvik ederek bize destek olun.” dedi




Başkan Feza Solaklar, 9 Ekim’de Young SKAL buluşduklarını, Young SKAL çalışmalarına ağırlık verdiklerini, yedek yönetim kurul üyesi Dr. Özen Kırant Yozcu’nun Young SKAL projesini üstlendiğini  Boğaziçi, İstanbul, Kültür, Özyeğin ve İstanbul Ticaret üniversitelerden 90 öğrenci ile buluştuklarını. Onlara SKAL İstanbul kulüb hakkında bilgi verdiklerini, Young SKAL’ı  anlattıkları ve başvuru formları dağıttıklarını ifade etti.

Başkan Feza Solaklar “Cumhuriyet’in kuruluşunun 92. Yılını kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza bir hafta kala Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü her gün olduğu gibi bugün de büyük bir şükran ve minnet duygusu ile hatırlıyor, yüce anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı.


Yemekli toplantının konferans konuşmacısı Neta İş Sağlığı ve Güvenliği firmasından  Mehmet Suat Çolakoğlu, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir  bilgiler verdi.

İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) geçen dönem Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu ile kısa bir söyleşide dönemi sırasında Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar derneği’nin (ICCA) raporuna göre, İstanbul 2010 yılı itibarı ile düzenlediği 109 kongre sayısıyla 7nci sıraya yükseldiği başarısını ve  2014-2015 yılları arasında yıldızı parlayan doruklara yükselen bir destinasyon olacağımızı söylediğini hatırlatmamız üzerine “Turizm gelirimiz katmadeğer kazanarak sektörde ekonomide büyümenin büyük faktörünü oluşturmaktadır. Yapılan büyük kongrelerin referansları sayesinde pek çok kongrelere de kapı açmaktadır.”şeklinde özetledi.
Masamızda bulunan, TUROB yönetim kurul üyesi SKAL geçmiş dönem   Başkanı dönem Kemal Özyiğit, ve Bay Turizm adıyla anılan Tv program yapımcısı Turizm duayenlerinden Süha Uyar ile yaptığımız sohbet söyleşide aynı coğrafyayı paylaştığımız Ülkeler ile Turizmi karşılaştırmalı öz sorgulamalı olarak anekdotlarımızla değerlendirdik.

SKAL İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar’ın  Movenpick Hotel Genel Müdürü Bozkurt Atabek'e    hediye takdimiyle, Evsahibi Movenpick Hotel mutfak ve servis ekibinin salona davet edilmesi ve teşekkür alkışlamalarıyla toplantı sona erdi.


yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder