4.10.15

GALERİ EKSEN BALAT’DA-HABER YILMAZ PARLAR

PARLAR MEDYA  
GALERİ EKSEN BALAT’DA
GALERİ EKSEN BALAT’DA

Nişantaşı Galeri Eksen Balat’a taşındı. Geçmişinde antik dönem kültürünün temellerini oluşturan, eski Yunan, Roma ve Osmanlı uygarlıklarından günümüzün mimari ve diğer sanat dallarındaki yaratımlarına, yüzyıllar boyunca kültürlerin derinliklerinden modern zamanların sanat anlayışının köklerine kadar esere, Türkiye arkeolojisi ve kültürel sahalarına adını yazdıran tarihi semte yakışır yeni eski harmanlanmış mekan Galeri Eksen, Balat Art and Artist House olarak kapılarını açtı..

Nişantaşı Galeri Eksen sahipleri olarak tanıdığımız Aşkın Önder-Ayla Önder çiftinden aldığımız bilgiye göre tarihi kuyunun bulunduğu mekan, tuğla duvarlarla örülü eski dokuya uyumlu dekore edilen şirin yuva sanatseverlerin yeni göz bebeği oldu.

Yüzyıllar boyunca ilham alınan, neredeyse hiç eskimemiş, klasikleşmiş, sanat dünyasına değerli kişiler kazandıran böylesi bir semtde yeniden sanata doğru eğilimli canlanma gün geçtikçe artmakdadır. .
Sanat evi oluşmasında çok kültür ve sanatdan derlenen bir çok eşyayı özümsemiş mekan, günlük kullanım alanların ihtiyaca yönelik kentsel uygarlığına ayak uydurarak günümüzün sağlamlığında modernliğinde sanatdan uzak kalmadan güzel ince bir çizgi yakalıyarak inşa edilmiş.  

Aşkın Önder “Galeri Eksen Balat Art and Artist House’u, yurtdışından veya İstanbul dışından sanatçıların (ressam, heykeltıraş, belgeselci, küratör, sanat tarihçi, fotoğraf, ebru, hat, seramik sanatçısı, sanat sever, koleksiyoner) gelip ikamet edebilecekleri, eserlerini sergileyebilecekleri yeni bir adres.” Olarak tasarladğını söylüyor.
Önder “Farklı din, dil, kültür ve ırkların uzun süredir birlikte dostça, kardeşçe ve barış içinde yaşamlarını sürdürdükleri bu kadim semtte, yine farklı sanat anlayışlarından, farklı kültürlerden, farklı dillerden ve dinlerden sanatçıların oluşturacakları sergi konseptleri Galeri Eksen Balat’ta gösterime sunulacaktır ve sergi de 1900’lerin başında ilk müstakil gravür atölyesini kuran Matmazel Lina Gabuzzi'nin çok önemli bir eseri de yer alacaktır.”şeklinde bilgileri veriyor.
.
Konuklar arasında gözümüze çarpan heykeltıraş Tülay Karavit’in yeni bulduğu değişik malzemeyle yarattığı eserleri hakkında bilgiler sohbetimizin parçası olurken diğer yandan Modacı Çiğdem Karavit’in yeni kreasyonları  ve Müzisyen Burak Buyruk’un yeni müzik albümü sohbeti koyulaştırıyor.

Farklı sanat anlayışlarına sahip sanatçıların eserlerinden oluşan “Balat’ta Sanat Başkadır” isimli sergi 15 Kasım 2015 tarihine kadar devam edecekdir.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder