18.8.15

Türkiye Kalite Derneği (KalDer)-Beşiktaş Belediye-Ulusal Kalite Hareketi-Yılmaz Parlar

PARLAR MEDYA  
Türkiye Kalite Derneği (KalDer)-Beşiktaş Belediye-Ulusal Kalite Hareketi
BEŞİKTAŞ BELEDİYE KALİTE YOLCULUĞUNDA
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) kamusal alanda ‘Ulusal Kalite Hareketi’ne bir yenisi daha ekliyerek Beşiktaş Belediyesi ile ‘Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ ni 17 Ağustos 2015 pazartesi günü Beşiktaş Belediyesi binası konferans salonunda İmzaladı.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın imzaladıkları ‘Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ törene Tüm Belediye Şube müdürleri ve temsilcileri çok sayıda Basın mensubu katıldılar.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar bu bildirgeyle mükemmelliğin temel kavramlarını benimseme ve hayata  geçirme konusunda kararlı olduğunu dile getiren çok ayrıntılı bir konuşma yaptı. Özel sektör kadar kamuda etkin çalışma temposunda olması gerekli sözlerin altını kalın çizgilerle belirtdi.  

Kalite bilincinin özel sektörün yanısıra kamuda da hızla yayılmaya başladığını söyleyen A.Hamdi Doğan, 25. yılını dolduran (KalDer) Türkiye Kalite Derneğin Ulusal Kalite Hareketi’nde katılımcı kuruluş sayısının 600’e ulaştığın memnuniyet verici gidişat olduğunu söyledi.
A.Hamdi Doğan, “2 bini aşkın üyemiz bulunan KalDer’in üye profili her geçen gün değişip, gelişmektedir. Bu çok normal çünkü tüm dünyada hizmetin kalitesi değişiyor. Mesela vatandaşın artık yerel yönetimlerden beklentisi ayağının çamura batmaması, su, elektrik değil. Kültür, çevre, e-belediye, sağlık gibi alanlarda pekçok yatırım yapması, farklılık yaratması. Belediye hizmeti doğumdan ölüme kadar bir süreçtir. İşte KalDer ile çıktığınız mükemmellik yolculuğu size bu yönetim modelini sunacak” dedi.
A.Hamdi Doğan Mevzuat, işleyiş, engellenme, geleceğe odaklanamama gibi sorunlar yüzünden  bazı kamu kurumları maalesef yönetimde kaliteyi ıskalamakta olduğunu ifade ederek  hızlı, çevik, dünyayı iyi okuyabilen şirket ve kurumların rekabet dünyasında birkaç adım önde olduğunu vurguladı.

A.Hamdi Doğan “Biz size engin bir havuz açacağız. Mükemmellik modelini uygulayan 40 bin şirketten nasıl istifade edeceğinizi göreceksiniz. Önceleri sadece ihraç etmek için gerekli olduğu düşünülen ‘kalite’ zamanla görüldü ki aslında bu olguların çok ötesinde bir kavram. Ülkemizin en değerli bilgi plâtformu diyebilirim. Rekabet gücünü etkileyen yönetim kalitesini baz alıyor. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra dünya hızla değişti. 90’lı yıllar ile birlikte yerel, ulusal standartlar, uluslararası standartlara dönüştü. Hizmetin kalitesi de heryerde değişmek zorunda. ‘Değişim’ sihirli bir kelime. ABD Başkanı Barack Obama bile seçimlerde yola bu sihirli kelime ile çıkmıştı, lütfen hatırlayın.” dedi
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar inançla Kaliteye dair tüm belgeleri alacağız şeklinde kalite hedefine kitlendiklerini vurguladı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar “KalDer ile çıktıkları kalite yolculuğundan son derece memnuniyet duymaktayız. Beşiktaş Belediyesi olarak kaliteye dair tüm standartları uygulayacağız ve tüm belgeleri alacağız. Bunun için eğitime büyük önem vermekteyiz. 2016 yılı itibariyle personelin yıllık eğitim saatini 40’a çıkaracağız.” Sözlerine Beşiktaş’ın Türkiye’nin eğitim, öğrenim seviyesi en yüksek ilçelerinin başında geldiğini ekledi.

Başkan Murat Hazinedar “Bizler Beşiktaş için en güzel hizmeti vermek zorundayız. Ben özel sektörden gelen biriyim. Devlet memurluğunun bazı durumlarda verimliliği öldürdüğüne inanıyorum. Bu konuda açıkçası biraz da isyancıyım. Oysa herkesçe bilinen bir gerçek vardır ki keyfiyetin hakim olduğu kurumlarda ilerleme kaydetmek mümkün değildir. Şeffaf, net, çok ve kaliteli hizmet üreten bir yapımız olmalı. Bunun için de bireysel ve teknik eğitime gereken önemi vermeliyiz. KalDer ile yaptığımız bu işbirliğinin her iki tarafa da katkı sağlayacağına inanıyorum.” Dedi.
Konuşmalar sonunda temsili olarak Bildirge imzalandı.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder