SKAL TURİZMDE BAŞARIYI EĞİTİMDE GÖRÜYOR.
Skal İstanbul Klübü
geleneksel aylık yemekli toplantısını, Turizme yeni merhaba diyen, Türkiye
otelcilik ekollerinden Dedeman gruba ait Bostancı Dedeman Hotelde 11 Eylül 2014
tarihinde gerçekleştirdi.
Skal İstanbul Klübü Başkanı Feza Solaklar, Yönetim Kurulu
üyelerini yanına davet ederek birlikte geleneksel Skal Toast ile açılışı yaptı.
Genel sekreter Ata Eremsoy Başta TUROB Başkanı Timur Bayındır, TAŞFED Başkanı Yalçın
Manav ve Turizmin önde gelen misafirlerini takdim
ederek Başkan Feza Solaklar’ın konuşmasını yapması için davet etti.
Feza Solaklar Toplantıya ev sahipliği yapan, Başta Murat Dedeman,
Banu Dedeman, Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya olmak üzere
Dedeman Bostancı Genel Müdürü Nadir Kadakal'a tüm çalışanlara
konukseverliklerinden dolayı Klüp adına teşekkürlerini sundu.
Tüm personel ile toplu hatıra fotografı çektirildi.
Başkan Solaklar Skal Klüb olarak öncelikle yapacakları
çalışmaların başında eğitimin geldiğini altını çizerek belirtti.
Gerek aktif olarak çalışmakta olan turizm profesyonellerinin ve
gerekse üniversite öğrencilerinin geleceğin turizmcilerini yetiştirmek
konusunda üniversiteler ile işbirliği yaptıklarını açıkladı.
Solaklar Turizmin altı aylık
ve son durumunu mukayeseli olarak rakamlarla raporladı. Genel profili
çizdikten sonra etkinliklerini ve tarihlerini üyelerine duyurdu.
Toplantı misafir konuşmacı Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği
Programı Direktörü Mehmet Teoman Alemdar, 19 Temmuz 2012 tarihinde Özyeğin Üniversitesi
ve Le Cordon Bleu ile imzalanan iş birliği anlaşmasının kapsamında öğrencilerin
yetiştirilmeleri hakkında sunumunu yaptı.
Mavi Kurdele anlamında olan “Le Cordon Bleu” isminin mutfak sanatları ile
ilişkilendirilmesi ilk olarak 16. yüzyılda ortaya çıktı. Le Cordon Bleu
ismi, Fransa Kralı III. Henri tarafından kurulmuş ve zaferlerini şatafatlı
ziyafetlerle kutlayan Saint-Esprit Şövalyeleri’nin sembolünde bulunan mavi
kurdele nedeniyle, 16. yüzyıldan itibaren mutfaktaki mükemmeliyetin simgesi
oldu.
1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırmıştır.
1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırmıştır.
Günümüzde Le Cordon Bleu, 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası
okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim vermektedir.
Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen
usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek Meilleur Ouvrier de
France gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitilirler. Usta aşçılar,
klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve
deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarırlar.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nda derslerin Le Cordon Bleu master şefleri tarafından Le Cordon Bleu eğitim modülleri kullanılarak verilmesini ve 4 yıllık lisans programının yanı sıra üniversitenin öğrencisi olmasa da kariyerini değiştirmek ya da bu alandaki yetkinliğini geliştirmek isteyenler için, bir sertifika programını da kapsamaktadır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nda derslerin Le Cordon Bleu master şefleri tarafından Le Cordon Bleu eğitim modülleri kullanılarak verilmesini ve 4 yıllık lisans programının yanı sıra üniversitenin öğrencisi olmasa da kariyerini değiştirmek ya da bu alandaki yetkinliğini geliştirmek isteyenler için, bir sertifika programını da kapsamaktadır.
Le Cordon Bleu’nun uluslararası geçerliliği ve saygınlığı
olan sertifikası, mezunlarına dünyanın dört bir yanında en iyi yerlerde kariyer
edinmenin kapılarını aralayacak. Türkiye’den de Michelin yıldızlı Şeflerin
çıkmasını sağlayacak.
Gerek Fransa’da gerekse İngiltere’deki pek çok
elit işletmede şef olarak yıllarca hizmet verdikten sonra 2000 yılında Şef
Christophe Bidault Le Cordon Bleu ailesine katılmıştır. Şef Christophe Bidault
Cordon Her ayrıntısı düşünülmüş şeker heykelleri, ince bir işçilikle işlenmiş
çikolata heykelcikleri ve meşhur Fransız tatlısı “croquembouche” ile yaptığı
kuleleriyle ünlüdür.
Toplantı sonrası üyeler Oteli gezdiler. Her türlü
kongre, konferans zirveye mükemmel ev sahipliği yapacak hotel yeteri miktarda
toplantı odalarına 5 yıldızlı otelin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek
kapasitede.
En önemlisi eğitimli profesyonellerin başında Genel Müdürü Nadir Kadakal olmak üzere
tüm çalışanları güleryüzlü, istekli, enerjik görünce Turizm adına son derece
memnun oluyoruz.
yilmazparlar@yahoo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder