Park Bosphorus İstanbul Hotel Açıldı
Basın toplantısı düzenleyerek ilk defa basına kapılarını açan Park Bosphorus otelin Hedefleri büyük.
CVK Yönetim Kurulu Başkanı Gülşah Çevik yaptığı konuşmasında “2011 yılında CVK Turizm Grubu’muza geçen Park Bosphorus İstanbul Hotel, tarihi Park Otel’in 82 yıllık geçmişine sadık kalarak inşa edildi. Otel, sadece konaklama misyonuyla değil yaşam alanlarıyla” da İstanbul’un cazibe buluşma noktası olacak.”dedi
CVK Yönetim Kurulu Başkanı Gülşah Çevik otelcilikte bambaşka bir anlayış getiriyoruz diyerek sözlerine şöyle devam etti.
“Hepinizin bildiği gibi Park Bosphorus İstanbul Hotel, şehrin merkezi Taksim Gümüşsuyu’nda, bir döneme damgasını vuran ünlü Park Otel’in temelleri üzerinde yükseldi. CVK Grup olarak, yıllardır atıl olan bir yapıyı 300 milyon dolarlık bir yatırımla, İstanbul’un siluetine uygun, çevresindeki tarihi dokuyla uyumlu, lüks bir yapıya dönüştürdük. Park Bosphorus İstanbul Hotel ile Park Otel’in ruhu yaşatılmaya devam edilecek, tarihsel ve kültürel zenginliğimiz günümüze taşınacak. Otelcilikte hizmet kalitesinin en üst sınırını simgeleyen ‘Delux Hotel’ kavramını yeniden yorumlayan Park Bosphorus İstanbul Hotel olarak, odabaşına düşen en fazla hizmetli sayısı, özel VIP servisleri, seçkin hizmet kalitesi ile otelcilik anlayışına farklı bir bakış açışı getiriyoruz. Park Bosphorus İstanbul Hotel de 560 kişilik istihdam sağlayarak, sektöre büyük oranda katkı sağlıyoruz.”
CVK Yönetim Kurulu Başkanı Gülşah Çevik otelin genel profili hakkında bilgi vererek basın mensupların sorularına cevap verdi.
İnşaat geçikmesi ile ilgili ve sektördeki diğer otel yatırımları ve kentsel dönüşümle birlikte fayda ve rant endeksli projelerin oluşumunda ağır basan rant ile birlikte pilot otel bölgesi taksim ile birlikte Cihangir’e sıçrayacak bölgedeki yatırımları sorumuza yönelik cevap.
“60 santimliklik inşaat izin fazlalığı vardı bu nedenle en üst 4 kat yıkıldı ve 3 kat olarak yeniden inşa edildi. Tophanede Karaköy’de iki otel ve Bodrum Antalya Olmak üzere Anadolu’da yatırımlara devam edeceklerini ve şehir otelciliği ağırlık olabileceğini açıkladı.
Kütüphanesi, puro özel odalarına kadar düşünülmüş otelin devasa alandaki ünitelerini Otel yönetimindeki Anıl Yıldızgöz ile özel olarak gezdik.
22 ayar altın kaplı Musluklar olan kurşun geçirmez camlar olan V:I:P Özel süit odaları gizlilik anlaşması nedeniyle açıklanmayan isimleride misafir edecek.
Park Bosphorus İstanbul Hotel, 137 bin metrekarelik arazi üzerinde toplam 4 bin 500 m2’lik teras, 6 farklı konseptte hazırlanan yiyecek içecek bölümleri, 8 bin 500 m2 SPA, Wellness ve Fitness 50 ile 160 m2 arasında değişen odaları; 60 tanesi ev konforu ve huzuru niteliğinde 1+1 ile 5+1 arasında değişen “exclusive suit”leri olmak üzere; toplamda 618 odası 8500 m2’lik yaşam alanında; özel dinlenme bölümleri, bay-bayan ve bayanlara özel fitness alanları, hamamlar, içerisinde jakuzinin de yer aldığı VIP masaj odaları, mevsimsel olarak açıp kapanabilen yüzme havuzu ve özel stüdyolar bilgileri alarak gezdik.
Kütüphandede 1500 yıllara kadar uzanan bilgileri ihtiva eden yayınlarla birlikte Yine Yönetimdeki Tevfik Fikret Ahatoğlu tarafından koleksiyonerlerden antikicalarından alınan eski Park Hotel otele ait değerli objelerin sergilendiği rafları hayranlıkla izledik..
CVK Yönetim Kurulu Başkanı Gülşah Çevik, basın toplantısında 300 milyon dolarlık bir yatırmla girmeye karar verdikleri turizm alanı
ndaki en önemli yatırımı Türkiye 2023 turizm hedeflerinde ve İstanbul turist sayısı hedeflerinde konukları ağırlamada pay sahibi olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Otel geçmişi hakkında verilen bilgiler ise;
Park Otel ile Modern otelciliğin temeli atıldı.
İtalyan sefir BARON BLANC, Ayazpaşa’da 60 odalı bir konak inşa ettirdi.
Baron Blanc konağı, 19.000 altın liraya Osmanlı Devleti’ne sattı.
Tevfik Paşa, 1895’te Berlin Büyükelçiliği’nden ayrılıp Hariciye Nazırı olarak İstanbul’a geldiğinde buraya taşındı.
Osmanlı Hükümdarı Abdülhamid, Tevfik Paşa’ya konağın tapusunu hediye etti.
8 Şubat 1907’de Tevfik Paşa’nın oğlunun düğünü bu konakta gerçekleşti. Bu düğün ilk Osmanlı Düğünü olarak tarihe geçti.
Tevfik Paşa Londra Büyükelçiliği’ne tayin oldu
Konağa dönemin Hariciye Nazırı Asım Bey geçti
Tevfik Paşa’nın oğlu subay iken, otel yapma fikrini benimsedi ve arazinin planını çizdi.
Ali Nuri 1922’de ilk otel projesini çizdi.
Ali Nuri ve ortağı Ömer Lütfü Alevok, konağı otele dönüştürdü.
1930’da ilk otel inşa edildi.! İsmi denizin karşısı anlamına gelen Miramare oldu (denizin karşısı).
Otelin önü bahçeli olması sebebiyle sonrasında ‘Park Otel’ ismi uygun görüldü
yilmazparlar@yahoo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder