4.3.18

SUMMART’da Harun Antakyalı-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
SUMMART’da Harun Antakyalı

SUMMART’da Harun Antakyalı

Ressam Harun Antakyalı’nın üç yıllık çalışma sonucu 2014 yılında tamamladığı  %100 Sergi, 1 mart 2018 Perşembe günü SUMMART Sanat Merkezinde, sanat ve cemiyet dünyasından birçok seçkin isimlerin oluştuğu elit davetlilerin katılımıyla açılış yaptı.


Ressam Harun Antakyalı, kentten ve kent insanının günlük koşuşturmalarının sokakdaki ayak izlerini tema olarak almış. Sanatı sokağa çıkarıyor ve kurduğu etkileşimleri, tanık olduğu durumları ve gözlemlerini tuval yüzeyine yansıtarak yeni bir dil kurguluyor.


%100 Projesi, sanatçının 90’lı yıllardaki sıradışı duruşunu yeniden gözlemlediğimiz tuvallerin yüzeylerinde tekrardan ortaya çıkıyor.  100 x 100 cm ebatlarında numaralı 100 eserden oluşan sergi, ressamın üretim sürecinin her birinden izler taşıması bakımından sanatçının bir tür retrospektifi olarak okunabilir. İlk defa denenen numaralı koleksiyon fikrinden yola çıkan sanatçı, her bir tuvalin arkasında projenin logosuna, numarasına ve ıslak imzasına yer veriyor. Projenin bir diğer önemli özelliği ise 100 eserin tamamı alıcılarına ulaştığında süreç tamamlanacak ve koleksiyoner kataloğu olarak arşivsel bir anlam kazanacak. %100 Sergisi, m1886 Ankara ve Ark Kültür’den sonra şimdi de Mart ayı boyunca SUMMART’ta izleyici ile buluşacak. SUMMART’Ta görülecek sergide, sanatçının %100 projesinin yanı sıra son dönem ürettiği büyük ebatlı işlerinin ilk defa izleyici ile buluşturacak olması bakımından önem taşıyor.


1965 yılında İskenderun’da doğan Harun Antakyalı, Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Antakyalı halen İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. 1992′de Metropol İzlenimleri, 1995′de Metropol Kirlenmeleri Dam Galeri, 1997′de Şekerbank Yaşarım, Yaparım, Tüketirim Ömer Sunar Sanat Galerisi, Popülist Life, Görsel Sanat Galerisi, 1998′de ‘Benim Olimpos’um, Yok’ Anka Galeri,’1999′da Olimpos’u Olmayan buraya!’ Karaca Sanat Galerisi, 2000 ‘de ‘ Melekler Düş Kuramaz ‘ Galeri Sanat Yapım,  2001′de “(Don)suz Kişotlar” Karaca Sanat Galerisi, 2003′te “Korkuyorum” Galeri Artı, Metropol’ü Anlayanlar An(lar) Karaca Sanat Galerisi,  ”Beton Tuvaller” Çağla Çabaoğlu Sanat Galerisi  2012′de, ‘Kriminal’ m1886,  2015′te ‘% 100 Harun ANTAKYALI’ m1886 , 2016′da  ’INFORMAL’, ALAN İstanbul, çeşitli sergilere katıldı.


Mete Bora tarafından kurulan, bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir girişim olarak SUMMART, görsel sanatlar, performans sanatları, müzik platformu olup müzisyenler, koleksiyonerler, sanat danışmanları, küratörler, eleştirmenler, akademisyenler, galeriler, müzeler, sanat vakıfları, yazarlar, gazeteciler, sanatseverler ile yerli ve yabancı sanatçıları bir araya getirmeyi amaçlayan bir buluşma noktasıdır.


SUMMART en yüksek kalitede müzik dinletileri, sahne performansları, konferanslar, oyunlar ve sergiler sunmayı hedeflemektedir. Ayrıca Bora ailesi koleksiyonundan seçilen uluslararası ve Türk çağdaş sanatçılara ait figüratif resim ve heykeller Summart'ta uzun vadeli ödünç anlaşması ile sergilenmektedir.



Harun Antakyalı’nın  Solo Sergisi 2 - 30 Mart 2018 Tarihleri arasında  SUMMART Sanat Merkezinde sanatsever ziyaretcilere açık olacakdır.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder