30.3.17

TYD -Turizm Yatırımcıları Derneği'nin 14. Olağan Genel Kurulu-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
TYD -Turizm Yatırımcıları Derneği'nin 14. Olağan Genel Kurulu


Oya Narin “Mustafa Kemal Atatürk'e atfediyorum.”


29 Mart 2017 Çarşamba günü İstanbul Bomonti Hilton Hotelde gerçekleşen, TYD -Turizm Yatırımcıları Derneği'nin 14. Olağan Genel Kurulu toplantısında Başkan şeçilen Martı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin konuşmasında "Burada olmanın büyük gururunu Mustafa Kemal Atatürk'e atfediyorum. Bir kadın olarak buralara gelmemizi Cumhuriyet'e borçluyuz. Mustafa Kemal ve cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda çalışmak istiyoruz.”dedi.


Hilton İstanbul Bomonti İstanbul Otel’de Gergin ve çekişmeli bir ortamda gerçekleşen Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) 14. Olağan Genel Kurulunda yarışı 89 geçerli oyda Oya Narin 49, Burak Kaya ise 40 oy aldı.


Başkanlığını Oya Narin’in yaptığı Seçim kazanan yönetim kurulu listesi;

Oya Narin (Martı Otelleri), Ayhan Bektaş (OTI Holding), Ali Güreli (İkon Turizm), Naile Göçen Çukurova (Göçtur Turizm Yatırım), Selim Akın (Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı), Serdar Bacaksız (Limak Grubu), Banu Dedeman (Dedeman Holding), Recai Çakır (Kadıkalesi Turizm İnşaat Yatırım İşletme), Hediye Güral (Güral Sapanca Wellness & Convention Center), Erkunt Öner (Tura Turizm Holding), Ömer Tosun (İndigo Grup), Kamil Berk (NG Kütahya Seramik Porselen Turizm), Mustafa Göçen (Göçay Turizm)

TYD’nin 14. Olağan Genel Kurulu toplantısında, Genel Kurul'un açılış konuşmasını mevcut Başkan Atlas Global Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy yaptı. Başkan Murat Ersoy katılımın yüksek olması, TYD'nin güçlendiğini gösterdiğini, hükümete turizm yatırımcılarının birlik çatısı altında toplanması için proje sunduklarını, hükümetin bu projeye olumlu yaklaştığını söyledi. 16 Nisan Referandumu’ndan sonra projenin hayata geçirilmesini beklediklerini belirtdi.

TYD’nin hayata geçirdiği portal hakkında Murat Ersoy, “Birçok yerden olumlu tepkiler aldık. Fakat portala yönelik eleştiriler TYD içinden yapıldı. Bizleri sadece yüksek danışma kurulumuz eleştiriyor. Yapılan eleştirilere cevap vermiyorum. Bütün dünya takdir ediyor projemizi, bizim içimizdekiler takdir etmemiş olabilir.”dedi
Adayları ile ilgili olarak “İlk adayımız dedikodular üzerine yıldı. İkinci adayımız da gelen tacizler üzerine yıldı.” Aday Burak Kaya için, “Bunu bana yeni söylemedi. Tekrar aday olmak istiyorum dedi. Ben de bekle dedim. Burak, güçlü bir karakter… Ben rica ettim son ana kadar beklemesini. Allahtan kapalı oynadık. Birçok kişi baskı ve telkin ile buraya yönlendirildi.
TYD başkanlığı  vizyon gerektirir. Geleceğimiz dijital teknolojileri gerektiriyor. Bu bakış açısına sahip bir yönetim seçmeliyiz dedi.
Oya Narin ille ilgili “Neden aday olmak istediği sorulduğunda, benim sıram geldiği için aday olmak istiyorum.” Demesi üzerine toplantı gerginlini daha artırdı.
Eski başkanlardan Turgut Gür; Murat Ersoy’un terbiye sınırlarını aştığını ve “sen bunu söyleyecek adam değilsin”  dedi
Tavit Köletavitoğlu da genel kurulda yapılan usulsüzlükleri yargıya taşıyacaklarını, Ersoy’un Oya Narin hakkındaki imalarının terbiye sınırlarını aştığını “Bir kişinin durumu bozuldu diye bu tarz söylemler size yakışmıyor. Yarın sizin de durumunuz kötüye gidebilir o zaman görürüz”şeklinde cevap verdi.
Divan Kurulu seçiminde Divan Başkanlığı'na Başkan adayı Burak Kaya'yı destekleyen grubun adayı İbrahim Birkan seçildi. Diğer aday ise Oya Narin'i destekleyen grubun adayı Tavit Köletavitoğlu idi.
İbrahim Birkan'ın yönetimde olduğundan ve bu nedenle Divan Başkanlığı yapamayacağını belirtildi. İtirazının kayda geçilmesi istendi.
TYD eski Başkanı Turgut Gür Yüksek İstişare Kurulu'ndaki görevini bırakması nedeniyle kısa veda  konuşması yaptı.Genel Kurulun ilk çağrısının ardından Başkan Murat Ersoy'un 24 kişiyi üye yaptığını fakat tüzük gereği bu kişileri oy kullanamayacağını ileri vurguladı.
Murat Ersoy bu konuda İstanbul Valiliği'nden yazılı izin aldıklarını belirterek "Hükümet görüşü de aldık. Bu durumda yeni üyelerin oy kullanmasında herhangi bir mani yok" dedi.
Ardından söz alan Oktay Varlıer'in Genel Kurul sürecinde yeni adayların oy kullanamayacağını öne sürmesi üzerine salonda tartışmalar başladı.
Konuşma önceliği Martı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin’e verildi. TYD Başkan Adayı Oya Narin, Genel Kurul'un antidemokratik bir ortamda geçtiğini 28 yılını turizme vermiş bir kişi olarak bu durumdan fevkalade üzgün olduğunu belirtdi.

“Benim en büyük hayalim, turizmin tüm paydaşlarını bir çatı altında toplayan bir yapı içinde çalışmak. Değişen turizm sektörü ve seyahat alışkanlıklarının değişmesine uygun bir turizm hamlesi için çalışmak ve proje üretmek zorundayız.

 Türkiye turizminin 2-3 yıllık bir duraksamanın ardından yeniden atağa geçeceği bir sürece hazırlanmalı, dünya trendlerine ayak uydurmalıyız. Yatırımların dönüşümü de buna uygun olmalıdır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında devletimizin desteği ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ışığında çalışmak istiyoruz. Türkiye sevdalısı yatırımcıların bu sevdalarından vazgeçmemeleri gerekiyor.” Şeklinde arzusun dile getiren Narin, Ülkeyi saran kutuplaşma her tarafına olduğu gibi TYD'ye de sirayet ettiğini, aile içindeki kavgaların, keşke aile içinde kalabilseydi dedi. TYD'li olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Oya Narin, "Kavga gürültü olsa da biz bir aileyiz. İşin sonunda kim kazanırsa kazansın, sorunların üzerine birlikte yürümemiz lazım. Genel kurulun ardından dostça el sıkışarak ayrılmamız gerekir.”Münakaşalara rağmen işbirliği içinde olmak gerekliliğini vurguladı
“En büyük hayalim bir çatı örgüt altında çalışmak, turizmdeki gelişmelerin ve seyahat alışkanlıklarının değişimi doğrultusunda yeni bir yatırım hamlesi için TYD'nin daha sıkı çalışması gerekmektedir. Yeni trendlere uygun bir yatırım portföyüne uygun projeler geliştirilmesi gerekli. Mustafa Kemal ve cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda çalışmak istiyoruz" sözleri salondan uzun alkış aldı.
Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya “Kadromuz genç, adaylarımız sektörde lider kurumların temsilcileri. Turizm sektöründe çözümün, bireysel değil; kurumsal ve dernek çatısı altında ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Başkan seçildiğimde tüm üyelerin davetli olduğu periyodik toplantılar düzenleyeceğim. Özellikle resort otellerin ölü sezon sorunu için çözümler geliştireceğim.” dedi.
Derneğe yönelik katılımların artması için etkin ve verimli çalışmalar yapacakları doğrultusunda konuşmasını sürdürdü.
Burak Kaya’nın listesi; M. Burak Kaya, Hakan Ateş, Fettah Tamince, İsmet Güral, Cemil Uğurlu, Hande Tibuk, Reha Arar, Ferzan Çelikkanat, Ece Tonbul, Ali Özdoğan, Osman Ömür Tan, İbrahim Birkan, İ. Sami Türkay
Gergin geçen TYD Genel kurulu kulislerde dernek seçimi için eski Başkanlar ve üyeler Oya Narin üzerinde mutabık kaldıklarını, derneğin tüzüğü gereği yeniden aday olamayan Başkan  Murat Ersoy’un Burak Kaya’yı son dakikada derneğe üye yaparak başkan adayı göstermesinin hukuki engelle birlikde dernek geleneklerine uymadığı ifade edildi. Bu zamana kadar hiç böyle bir genel kurul yapılmadığını Bir daha böyle bir genel kurulun olmaması dilediler.

İş adamı Kemal şahin’i Atlas Global Atlas Jet standı önünde görüntüleyerek yeni turizm yatırımları hakkında bilgilerde aldık. Atlas Jet ekbinden Seçil Demirel ve Sinem Güven’e firmaları hakkında sorduğumuzda başarılarının nedenini firmalarını aile ortamı olarak gördüklerini sevgiyle yürüttüklerinden kaynaklandığını belirtdiler.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder