12.12.12

“Dünya sineması İtalya’sız olmaz”.-Yılmaz Parlar

3.NCÜ İTALYAN SİNEMASIYLA BULUŞMA



İtalya Konsolosluğu İstanbul İtalyan Kültür Merkezinde 9-15 Aralık 2012 tarihleri arasında sürecek olan İstanbul 2012, “3.ncü İtalyan Sinemasıyla Buluşma” film festivali tüm görkemiyle başladı. 
 

İtalya Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, İtalya İstanbul Konsoslosu Gianluca Alberini, Cinecitta’ Luce ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı festival‘E’ Stato il Figlio / Oğlu Yaptı”  açılış filmi ile başladı, Venedik sarayında mükemmel bir resepsiyon ile devam etti.

İtalya Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, açılış konuşmasında “Dünya sinemasından bahsedeceksek İtalya’sız olmaz”. İzliyeceğiniz bu film örneği  bile karar vermenize yetecektir anlamında konuşmasını özetledi.

E’ Stato il Figlio / Oğlu Yaptı”  1970 İtalya’sının dar gelirli insanların bir hayat kesitini işleyen film Gerçekten son derece başarılıydı, seyirciyi adeta büyüledi.
Toni Servillo ve Giselda Volodi’nin muhteşem oyunculuklarını sergilediği film sonrası Giselda Volodi seyircilerin sorularını cevapladı. Ayrıca Giselda Volodi ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Kendisine sorularımız filmle olmakla beraber İtalya sinemasının bu gününü açıklatacak nitelikteydi.

Giselda Volodi’den,  Film çekilmeden önce uzun bir süreç araştırma belgelerin toplanması projelendirilmesi finans temini oyuncuların özenle seçilmesi nitelikli olması açısından gerekli hazırlıkların tamamından sonra çekime geçtiklerinin özet bilgilerini alıyoruz. 
   
Film sonrası İtalya’dan gelen sinemacılar ile Türk sinemasının önde gelen isimleri, Elçiler, Konsoloslar, elit bir grubun konuk olduğu muhteşem Venedik Sarayındaki resepsiyonda sohbet yine sinema endeksliydi.    

Cinecitta’ Luce tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘L’Apuntamento Con Il Cinema Italiano’ – ‘İtalyan Sineması ile Buluşma’; Sinema eleştirmeni Gianni Canova tarafından seçilen ve önemli uluslararası festivallerden (Venedik, Tokyo, Montréal, Londra, Villerupt, Rio de Janeiro, Toronto, Grenoble, Annecy, New York, Busan, Locarno) ödüllerle dönen  en yeni yedi İtalyan yapımı film seyircilerle buluşucak


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder