15.3.19

İTO Mart 2019 Meclis Toplantısı-Yılmaz parlar


PARLAR MEDYA  
İTO Mart 2019 Meclis Toplantısı



İstihdamı Görev Addediyoruz.


İstanbul Ticaret Odası (İTO)  Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç Geleneksel aylık meclis mart ayı toplantısında istihdamla ilgili, Türkiye iş gücünün, istihdamın  % 20’ in İstanbul’da olduğunu hatırlatarak, istihdamla ilgili paket hakkında;  “İstihdam alanları oluşturalım ki 3,9 milyona gelen işsizliğimizi aşağı doğru çekelim. 2,5 milyonluk istihdam hedefi bu iki konuyu da kapsayan bir hedef, İstihdamı görev addediyoruz.”dedi

İstanbul Ticaret Odası Geleneksel aylık meclis toplantısını 14 aralık 2019 perşembe günü gerçekleştirdi.



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Başkanı Öztürk Oran, istihdam paketi, konusundan kısa bilgiler verdikden sonra gündeme geçildi.


Grup No 25  Gümrük Müşavirliği Meslek Komitesi Meclis üyesi Mehmet Metin Korkmaz, Grup No 73 Gözlük, saatcılık Meslek Komitesi Meclis üyesi Numan Hocaoğlu, Grup No 32 Basın yayın komitesi Münir Üstün, Grup No 5 Kargo, Posta Ve Depolama Meslek Komitesi Meclis üyesi Sait Kılıç, Grup No 13 meyve Sebze Meslek Komitesi Meclis üyesi Mustafa manav,  gerek gündem maddelerinde gerekse komitelerinin ekonomik sorunları hakkında konuşma yaptılar. 


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Başkanı Öztürk Oran, İTOYönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç’i konuşmasını yapmak üzere davet etdi.





İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç  ocak 2019 ayından günümüze endeksler hakkında bilgilendirdi. "Türkiye ekonomimiz geçen yılın son çeyreğinde % 2,6'lık büyüme yakalaması, Dünyadaki oranlara baktığımızda olumlu bir neticedir.  Şu anda eksiye gelen büyüme rakamı yukarıya doğru çekmek arzusundayız.  Türkiye 3. çeyrekten itibaren dengelenme sürecine girdi. Bunun sonucu olarak dövizde bir stabilizasyon oldu, volatilite azaldı, onun dışında ihracatta bir artış ortaya çıktı. Dışarıdan fon temininde dar bir dönemde yaşanan sıkıntılar ortadan kalktı." Dedi


İstihdam paketiyle ilgili olarak;  " İstihdam paketine sadece istihdamı artırma paketi olarak bakmamak lazım. Sağladığı mali avantajlar ile istihdamla ilgili maliyetlerin düşük olacağı için hem yurt içinde hem yurt dışında şirketler daha rekabetçi fiyatlar verebilecek.” Hükümetin bu kadar destek verdiği toplu istihdam paketi hiç olmamıştı açıklamalarında bulundu.

Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen, 26 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin geldiği, sadece üst düzey profesyonel ziyaretçilere açık olan uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2019'da İTO’nun çok iyi bir yerde standları olduğunu söyleyerek,  " 700 metre karelik stand alanımızda, İstanbul havalimanı'nın büyük bir maketi oradaydı. İstanbul'un önemli projelerini oraya taşımaya çalıştık. 22 ayrı şirket kendi projeleriyle, kabiliyetlerini orada sergileme imkanı buldu." Bilgileri paylaştı.

KOBİ'leri ihracata açılabilmesi için yol haritaları verildiği bilgilendirme seminerleri sayesinde 300 üzerinde KOBİ İhracat gerçekleştirdiğini kaydetdi.

“Geçen hafta İstoç Ticaret Merkezi'ndeydik. Çok sayıda görüşme yaptık, bu gerçekçi döviz kurundan sonra firmalar, daha az ithalat yapmaya başlamış, daha fazla iç pazarda üretim yapmaya doğru yönelmişler, daha çok ihracat için gayret içindeler.” Dedi
Kur hakkında “Şu an da 5,30-5,50 bandındaki kur, son derece gerçekçi bir kur, önümüzdeki dönemde de kurun mutlaka enflasyonla orantılı şekilde yürümesi gerek. Bu ülkede yüzde 10 enflasyon varsa, kurun da yüzde 10 artması lazım.” Şeklinde vurguladı.
Üyelerin Komiteleri hakkında verdikleri bilgilerin yönetimle ilgili olanları cevaplamasıyla toplantı son buldu.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder