23.10.17

Suriyeli ve Türk sanatçılar Unıq Gallery Turkmall Sanat'da-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Suriyeli ve Türk sanatçılar Unıq Gallery Turkmall Sanat'da

Suriyeli ve Türk sanatçılar Unıq Gallery Turkmall Sanat'da 
 "Together" isimli sergi  Unıq Gallery Turkmall Sanat'da  iki hafta boyunca bir üretim ve paylaşım mekanı komşu iki kültürün etkileşimi içerisinde ürettikleri eserler  19 ekim’de turkmall sanat’ta açıldı.

Mimar Deniz Biber ve mimar Kerim Kürkçü tarafından kurulan  Unıq Gallery’de  İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı desteğiyle gerçekleşen çalıştaya 5 Suriyeli 5 Türk sanatçı katıldı


Sergi açılışı çalışma hazırlıkları ve yapılan çalışmalardan özet kesitlerle video gösterimi ile başladı. Projenin küratörü Kerim Kürkçü yaptığı açıklama konuşmasında sanatcıların birbirleriyle geçirdikleri zamanın son derece faydalı verimli olduğunu bunun benzerinin  İstanbul Bienalinde komşu etkinlikleri kapsamında on sanatçının eserlerin yer aldığını etkinlikde olduğunu söyledi. 
Yaptıkları çalıştaya bazı sanat galericilerin, küratörlerin  geldiklerini sanatcılara siparişlerin verildiğini dile getirdi.

Mimar Deniz Biber kendi mekanlarında gençlere imkan hazırlamak fırsat yaratmak amacıyla çeşitli Konsolos kültür departmanlarıla hayata geçirdikleri projelerinden söz etdi. ABDBaşkonsolosluğu Kültür İşleri Sorumlusu Sevil Sezen’inde hazır bulunduğu açılışda Mimar Deniz Biber ve Kültür İşleri Sorumlusu Sevil Sezen ile eski projeleri hakkında konuştuk

Turkmall Sanat’ta. Çalıştayda yer alan  sanatçılar   Abdulrazzak Alsalhani, Emel Ülüş, Emre Çalış, Eyas Jaafar, Falak Al Ghazzi, Hale Arslan, Hiba Aizoug, Nehir Sağdıç, Rand Ramadan, ve Sevim Kaya.

Emel Ülüş ile yaptığımız kısa söyleşide yapıtlarında doğuşu ve hayatda karşısına çıkanları anlatan bir dil oluşturduğunu söylüyor.


Sanatçılar ve sanat uzmanları arasında, sanatsal iletişim ve paylaşım kadar, gelecek dönemde olabilecek işbirlikleri için fırsat yaratmayı amaçlayarak yola çıkan, kişisel birlikteliklerin yanısıra toplumsal ve kültürel temaları besleyerek sürdürülebilirliği sağlamayı hedefleyen proje 20 Ekim-24 Kasım arasında sergilenecek


yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder