5.7.17

Ayşegül Kaycı sokak sergisi-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Ayşegül Kaycı sokak sergisi

BEYOĞLUN’DAN İNSANOĞLUNA VEFA

Beyoğlu’nun kültür kokan sokaklarından aldığı farkındalıkla, teorik, kavramsal ve teknik sohbetleriden edindiği feyz ile fotoğraf yolculuğuna çıkan Ayşegül Kaycı vefa göstererek Beyoğlu sokağında Sokak sergisi açarak gerek Beyoğlu’na gerekse misafir olduğu, Anadoluda saf sevgi barındıran insanlarımıza vefa gösterek sanata dönüşen eserlerini sanatseverlere sundu.

Her insana her kimseye her görüşe hitap etmenin sanata olan ilgi farkındalık artırma gibi özelliklere sahip halka açık sokak sergileri, insanın kişisel sanat gelişimine fayda sağlıyarak her insanda olması gereken sanat anlayışı, sevgisi aşılamaktadır.

Ayşegül Kaycı’ya öyküsünü sorduğumuzda, sergide son on yıllık çalışmaların olduğunu 60 çeşit fotoğraftan oluşan kartpostalların varlığını öğreniyoruz.

Genç sanatcının gözleri doluyor, o günleri tekrar yaşar gibi derinleşiyor.ve “Hepsinin ayrı hikayeleri var.”diyerek bir iç çektikden sonra  “Kartpostal hikayesi, benim Türkiye’de bazı şehirlere fotoğraf çalışması için yolculuk yapmam gerekiyordu.
Hiç tanımadığım insanların evlerinde kaldım. Çoğunlukla öğrencilerin evleri.”

Hediye kültür üzerinden giderek teşekkürünü bu yoldan yapmayı düşündüğünü, manevi değeri yüksek olduğuna inandığı hediyeler vermesi gerektini ifade ediyor.

“Kendı fotoğraflarımdan kartpostal hazırlayarak yolculuklarımda tanıştıgım, evlelerinde kaldığım, dokunduğum tüm insanlara kartpostal hediye ettim. Bazıları kartpostalları çerçeveletip duvarlarına asmışlar, bunları fotoğraflayıp bana göndermişlerdi. Bazılarıda çerçeveletip sevdiklerine vermisti. Böylece  hediye hediyeye de dönüşmüştü.“

Sokak sergisi açmanın yıllardır düşüncesinde içinde olduğunu, İnsanların yaptığa işe değer vermeleri kendisini motive etdiğini   
Beyoğlu sokakları özel bir yer olduğu vesilesiyle, böylece Cinefest Kafe ev sahipliğnde gerçekleştirdiğini söylüyor.

Ayşegül Kaycı Serginin birleştirici yanı olduğunu on seneden fazla tanıdığı dostlarını bir araya getirdiğinden başka şehirlerde gezici sergi olarak devam edeceğini ilave ediyor.

yilmazparlar@yahoo.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder