21.6.17

MÜLTECİ VE TÜRK GİRİŞİMCİLER İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
MÜLTECİ VE TÜRK GİRİŞİMCİLER İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

MÜLTECİ VE TÜRK GİRİŞİMCİLER İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Habitat Derneği, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nde, İMECE Programı kapsamında düzenlediği iftar yemeğinde, mülteci ve Türk girişimcileri bir araya getirdi. 


Habitat Derneği’nin, Suriyelilerin Türkiye ekonomisine artı değer katmaları için Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile birlikte hayata geçirdiği İMECE Programı kapsamında, bir iftar yemeği düzenledi. 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nde gerçekleşen iftar yemeğine, 50’den fazla mülteci ve Türk girişimci katıldı. Dünya konjonktürünün en önemli konularından biri olan mültecilerle ilgili pek çok çalışmada yer aldıklarını belirten Habitat Derneği Girişimcilik Programı Direktörü Yoni Pinto, Ramazan olması vesilesiyle bu özel günde birlikteliği vurgulayan bir iftar yemeği yaptıklarını kaydetti.


Bugünün Değil Her Günün Gündemi

Türkiye gündemini en çok meşgul eden konulardan biri olan mülteci konusuna seyirci kalınmaması gerektiğini belirten Pinto, “Habitat Derneği olarak bugüne kadar mültecilerle ilgili birçok çalışmada yer aldık. Yalnızca Türkiye’de değil, dünyada hemen hemen her ülkede var olan ve sıklıkla tartışılan bu konu için çalışmalarımıza İMECE Programı ile devam ediyoruz. Amacımız çözüm üretmek ve konuya seyirci kalmamak. Bu kapsamda, ekonomimize katkı sağlamak isteyen girişimci mültecileri, Ramazan ayı ve 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü olması vesilesiyle Türk girişimcilik ekosisteminin önemli oyuncuları ile iftar yemeğinde bir araya getirdik” ifadelerini kullandı. 

Habitat Derneği (Habitat) sürdürülebilir kalkınma alanında çalışan İstanbul merkezli bir sivil toplum kuruluşudur. Türkiye genelinde 5000 genç gönüllüsü ile beşeri sermayenin ve kurumsal kapasitenin gelişimi için 20+ yıldır çalışmalarını hayata geçiren Habitat, girişimcilik, teknoloji, finansal okuryazarlık konularında gerçekleştirdiği eğitsel faaliyetlerle Türkiye’de iş kurma ve geliştirme kapasitesini güçlendirmektedir.

Habitat bütün çalışmalarında uluslararası kuruluşlar, hükümetler, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla çok paydaşlı ortaklıklar kurar
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder