10.3.17

Yves Rocher Vakfı-Institut de France-Toprağın Kadınları-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Yves Rocher Vakfı-Institut de France-Toprağın Kadınları


KADINA ŞİDDET Mİ? MİNNET Mİ?


Tüm Dünyada haksızlığa uğrayan şiddete maruz kalan kadınların çokluğuyla öne çıkan pek çok ülke gibi ülkemizde de yeteri kadar saygı ve cinsiyet eşitliği görmeyen kadınımıza şiddet mi uyguluyacağız, her konuda üstün başarı performansı gösteren kadınımıza minnet mi duyacağımızın cevabını Fransa Sarayında buldu.


Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ;


“Haksızlığa uğrayan, mücadele veren tüm kadınların yanındayız…


Kadın haklarını desteklemek ve bunun için seferber olmak erkeklere de düşen bir görevdir…


Hedefimiz, uluslararası yardımlarımızın yarısının, kadınlar ve erkekler arasındaki eşitsizliklerin azaltılmasına katkıda bulunmasıdır…"


Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ve Yves Rocher Vakfı başkanı  Claude Fromageot ev sahipliğinde Fransa Sarayı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü resepsiyonu  gerçekleşti.


Yves Rocher Vakfı-Institut de France’ın dünyada 16 yıldır, Türkiye’de ise ikinci kez düzenlediği ‘Toprağın Kadınları’ ödül töreninde Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, öncelikle  Bursa'dan Ankara'ya, Kadınlar Günü kutlamasına giderken, trafik kazasında hayatını kaybeden kadınlar için bir dakikalık saygı duruşuna davet etdi.

Konsolos Buchwalter yaptığı konuşmasında “Kadının erkeğin geleceği olduğuna inandığımı ifade etmek isterim. Kadın hakları konusu tüm dünyayı ilgilendirmesi gerektirmektedir.
Kadın haklarını desteklemek ve bunun için seferber olmak erkeklere de düşen bir görevdir, herkese düşen bir görevdir. Haksızlığa uğrayan, mücadele veren tüm kadınların yanındayız." Şeklinde kadınlara olan görevimizi vurguladı.
Halide Edip Adıvar'dan alıntı yapan Konsolos Buchwalter “Gece, en karanlık ve ebedi göründüğü zaman, gün ışığı en yakındır.” Her gecenin bir sabahı vardır. Bir de hiçbir şeyin, hiçbir zaman, tam olarak kazanılmış olmadığına inanıyorum. Fransız diplomasisi için, kadın haklarına yönelik uluslararası çabalara katkı sağlamak, öncelikli bir konudur. Hedefimiz, uluslararası yardımlarımızın yarısının, kadınlar ve erkekler arasındaki eşitsizliklerin azaltılmasına katkıda bulunmasıdır."  İfadelerinde bulundu.
Buchwalter,  "Fransız Kalkınma Ajansı'nın (AFD) Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ile iş birliği içinde, kadın istihdam koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan bir proje başlattı. Ayrıca, AFD ve Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği Ekonomi Servisi, kadınların ekonomik hayata katılımını desteklemeye yönelik bir pilot projenin incelenmesini yürütüyorlar."dedi.
Yves Rocher Türkiye basın ve halkla ilişkiler müdürü Niran Hürel ve ekibinden Ceren Yurtseven’in sorumlusu olduğu gecede, sanat, cemiyet ve iş hayatının önde gelen isimlerinin ve basın mensuplarının ilgisi yoğundu.
Davetliler arasında Leyla Alaton, Demet Sabancı Çetindoğan, Nesligül Aksoy, Feryal Gülman, Ruken Mızraklı, Banu Tarakçıoğlu gibi tanınmış simalar yer aldı.


Çevre, eğitim, toplum konularında fayda sağlamak için emek veren kadınları desteklemeyi ve seslerini büyük kitlelere duyurmayı hedefleyen proje kapsamında bugüne dek 50 ülkeden 350 kadın doğaya, topluma,eğitime katkı veren projeleri için ödüllendirildi ve toplam 1.8 milyon euro ödül dağıtıldı. Türkiye kazananları  Margarita Dimitrova, Nardane Kuşçu ve Hasibe Akın oldu.


Yves Rocher Türkiye genel müdürü Elif Berker,  özel  geceyi  Başkonsolos ile birlikte aynı  çatıda kutlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu  dile getirdi. Yves-Rocher Vakfı Başkanı Claude Fromageot Toprağın Kadınları Vakfı projesi kapsamında, Denizli, Kocaeli ve İstanbul şehirlerinden seçilen üç Türk kadınının projelerini davetlilere tanıttılar. Üç proje sahibi kadına ödüllerini takdim edildi..


Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (KARAD) Başkanı Naciye Selin Şenocak kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, Buchwalter'in dile getirdiği Ordu'da Kadınlara Yönelik Kırsal ve Toplumsal Kalkınma Projesi hakkında  "Kadınlar aslında toplumun temel taşıdır. Kadınlar çocukları eğiterek aslında bir toplumu eğitmektedirler. Karadenizli çiftçi hanımları temsilen bu gece buradayım. Fransa, projemize destek olmayı kabul ederek, Karadenizli çiftçi kadınlar için bir umut kaynağı oldu. Fransa ile çiftçi kadınlara yönelik başlattığımız bu projede Ordu pilot il olarak seçildi. Bu, aslında bütün Karadeniz hatta Türkiye'ye örnek olacak bir kırsal kalkınma projesi. Bir inovasyon merkezi kurulacak. Bu projeye en büyük desteği Fransa Tarım ve Milli Eğitim bakanlıkları, Fransa Büyükelçiliği ve Ordu Valiliği verdi. Bu desteklerle projeyi başlattık. Karadeniz'deki çiftçi kadınların kaybolmuş olan umutlarını bu projeyle yeniden yeşertmeyi amaçlıyoruz."dedi

 
TOBB Ege Bölgesi Aydın il Kadın Girişimciler Kurulundan icra komite Başkanı Toprağın kadını jüri üyesi Esin Türker ve Burcu Bilge ile yaptığımız kısa söyleşide Lavanta projelerini hayranlıkla dinledik.Mükemmel projeye imza atmalarıyla çok kimseyede ilham verecek güzellikde olması kadınlarımızın haklı başarısının bir göstergesi. Elbetde yılda bir kere değil her gün minnetle anmalıyız.

yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder