11.12.15

UIP 6. BOĞAZİÇİ ZİRVESİ GALA YEMEĞİ -YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
UIP 6. BOĞAZİÇİ ZİRVESİ GALA YENEĞİ

UIP  6. BOĞAZİÇİ ZİRVESİ GALA YEMEĞİ

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Boğaziçi Zirvesi'nin gala yemeği, Çırağan Sarayı'nda gerçekleşti.
Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) İcra Kurulu Başkanı Cengiz ÖzgencilL yaptığı konuşmasında sponsorlarla alınan desteklerle 6. gerçekleşen Konferansın Ülke için son derece faydalar sağladığını bu zirvede yine verimli bir hacım beklediğini ifade eden kısa özet teşekkürlerini sundu. Bu yıl Katar'daki yatırım fırsatlarının da değerlendirileceği zirvede, Türkiye ile katılımcı ülkeler arasında 750 milyon dolarlık ön anlaşma imzalanması bekleniyor. Zirvede özellikle, küresel gelişimin lider sektörleri olarak bilinen inşaat, telekomünikasyon, bankacılık, enerji, dış ticaret, iskan ve kentsel dönüşüm sektörlerindeki iş fırsatları masaya yatırılacak.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi inandığı çok faydalı ve başarılı bulduğu bu zirveye destek vermekden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.
Onur Konuşmacı KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, zirvenin bu yilki teması olan Daha az yoksulluk, daha fazla refah”olan slogana atıf yaparak "Bugün Suriye'deki zenginlere bakın, hepsinde para var ama huzur ve güven yok. Biz bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çatısı altında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin garantisi ve varlığı altında, huzur ve güven içinde yaşıyoruz" dedi.
Yemekte konuşan Eroğlu, zirvenin ikiz hedefleri daha az yoksullkla beraber daha fazla refah için toplandığını söyledi.
Kıbrıs politikalarıyla ilgili bilgi veren Eroğlu, özetle  "Elbette refahı herkes tatmak ister ama huzur ve güven yoksa... Bugün Suriye'deki zenginlere bakın, hepsinde para var ama huzur ve güven yok. Biz bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çatısı altında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin garantisi ve varlığı altında, huzur ve güven içinde yaşıyoruz . Elbette savaşı değil barışı istiyorum ama 'nasıl olursa olsun da barış olsun' düşüncesi içerisinde olmadım" değerlendirmesini yaptı.
 Konuşmasının ardından, Eroğlu'na İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından onur plaketi verildi.
Gala yemeğine, UİP Organizasyon Komitesi Başkanı Cengiz Özgencil, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yanı sıra  iş ve siyaset dünyasından isimler de katıldı.
"Dünyada daha fazla refah" için toplanacak 6. Boğaziçi Zirvesi'nde, yoksulluğu yok etmek ve refah taban seviyesini büyütmek için sanattan spora, eğitimden enerjiye, teknolojiden ekonomiye kadar her alanda yapılabilecek çalışmalar içeriyor.
 yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder