21.9.15

Notre Dame de Sion 2015 / 2016 kültür sezonu açtı-Yılmaz Parlar Haberi

PARLAR MEDYA  
Notre Dame de Sion 2015 / 2016 kültür sezonu açtı
SİON SANAT SEZONUNU AÇTI

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 2015 / 2016 kültür sezonu açılış konserini muhteşem bir törenle 19 Eylül 2015 Cumartesi akşamı gerçekleştirdi.

Başta Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Müdür Yann De Lansalut, Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi, Halklailişkiler ve Kültürsanat direktörü Mireille Sadège de hazır olduğu konsere tüm Lise öğretim kadrosu, İş sanat Akademi dünyasının önemli isimleri ve elit grupdan oluşan konuklar katıldılar. Konser öncesi Resepsiyon verildi.


Notre Dame de Sion’un desteğiyle kurulan NDS Oda Orkestrası daimî şefi Orçun Orçunsel  yönetiminde, Orchestra Sion Senfonik Topluluğu Konserinde Piyanist olarak katılan Paul Badoura-Skoda yanı sıra Konzertmeister Oleksandr Samoylenko bulundu.

Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki konserde, Önemli kariyere sahip, Viyana geleneğinin ünlü simgesi Paul Badura-Skoda’nın parmakları klavyede dans etti

Ludwig van Beethoven’un  Senfoni No.2 op.36 Re Majör Adagio molto - Allegro con brio  Larghetto * Scherzo  Allegro  Allegro molto ve Ludwig van Beethoven Piyano Konçertosu No.5 op.73 Mi bemol Majör "İmparator"  Allegro Adagio un poco mosso  Rondo  Allegro eserleri icra eden konser çok beğeni kazandı. İki kez alkışlarla Paul Badura-Skoda sahne aldı.

Umarız Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ve benzeri birkaç lise gibi diğer öğretim yuvalarımız sanat etkinliklerine önem verir sanata önem veren seven bir gençlik yetiştiririz.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder