Türkiye İMSAD yeni yönetimiyle atağa geçerek performansını sergileyerek yeni bir anlayışı sektöre getiriyor.
Yapılan ve yapılacak projeleri ve hazırladıkları raporu kamuyla paylaşmak adına Basın toplantısı düzenledi. 28 Mart 2023 tarihli The Marmara’da gerçekleştirilen basın toplantısında ana başlıklar altında üç önemli olgunun altı çizildi. “Kentsel dönüşüme ilişkin belirsizlikler ortadan kaldırılmalı-Yenilikçi ürünler artırılmalı- Kullanılan malzemelerde standartlar yükseltilmeli ” Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener sunulan raporun sektör için önemli bir kaynak olacağını vurguladı. Raporla birlikte sektörel rakamsal veriler, kentsel dönüşümle ilgili görüşler, saptamalar yanında inşaat malzemesi sanayinin 2012 yılında 21.1 milyar dolar ihracata ulaşarak en yüksek ihracatı gerçekleştiren sektör olduğu da açıklandı.
Türkiye İMSAD Yönetim K
urulu Başkanı Dündar Yetişener “Türkiye’ ön adını kullanma hakkını İçişleri Bakanlığımızın oluruyla yeni aldık ve bundan dolayı da mutluyuz. İnşaat sektörünün 2012 yılı iç pazar inşaat sektörünün 2012 yılı iç pazar büyüklüğü 71 milyar dolara ulaştı. Böylece en yüksek seviye olan 2008 seviyesi geçildi. Yurtdışı müteahhitlik sektörü 2012 yılında 44 ülkede-26.1 milyar dolar tutarında proje üstlendi. Böylece yurtiçi/yurtiçi 2012 yılı toplam pazar büyüklüğü de 97.1 milyar dolara ulaştı. İnşaat malzemesi sektörü yurtiçi Pazar büyüklüğü ise 2012 yılında 52.5 milyar dolar oldu. Bu büyüklükte yenileme pazarı %12 olarak yer aldı. İnşaat malzemesi sanayisinin 2012 yılında 21.1 milyar dolarla en yüksek ihracatı gerçekleşti. Toplam ihracattaki payı %15.3 oldu. İnşaat malzemesi sektörünün 2012 yılında cari açığa pozitif katkısı %250 oldu. Kentsel dönüşüm çalışmalarının güvenli binalar yanında enerjiyi verimli kullanan, akıllı binalara ve sonunda bu binalardan oluşan yeşil yerleşkelere geçiş için önemli bir itici güç olacağı ortaya çıkıyor. Tüm bu sürecin yenilikçi ürünlere olan talebi artıracağını ve şirketlerin teknoloji ve inovasyon harcamalarının hızlı geri dönüşümünü sağlayacağını söyleyebiliriz.” Bilgilerini verdi.
Dr. Can Gürlesel İMSAD üyeleri tarafından anketi yapılan raporu ayrıntılarıyla paylaştı.
Yine yetkililerin verdiği bilgilere göre İMSAD, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği;
Kurulduğu 1984 yılından bu yana faaliyetini sürdüren İMSAD, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, 2006 yılında sektör derneklerini ve paydaş kurumları da üyeliğe kabul ederek yeniden yapılandı. Bu yapılanma sonucunda, sektörü hem yurtiçinde hem de yurtdışında daha güçlü temsil eden İMSAD, Türkiye’de örneği olmayan şekilde çatı kuruluş olarak örgütlendi.
Sektör lideri sanayici kuruluşlar ve derneklerle birlikte İMSAD’ın 20.000 üreticiye ulaşan bir iletişim ağı oluştu.
İMSAD’ın amaç ve hedefleri:
İnşaat Sektörüne Büyüyen, Karlı ve Sürdürülebilir Bir Gelecek Sağlamak
Toplum Bilincini Geliştirmek
Etik Kurallara Uygun İş Yapmayı Özendirmek
Bütünün Çıkarlarını Gözetmek
Sektörü Yurtiçi ve Yurtdışında Temsil Etmek
İMSAD, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği:
CEPMC, Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi Yönetim Kurulu üyesidir.
E2B, Avrupa Enerji Verimli Binalar Derneği üyesidir.
SEDEFED, Sektörel Dernekler Federasyonu üyesidir.
DEİK, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu kurucu üyesidir. YAMTEK, Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi üyesidir.
YAD, Yapı Araştırma Derneği kurucu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanıdır.
TOBB İnşaat Sektör Meclisi üyesidir.
ÇEDBİK, Çevre Dostu Binalar Derneği Kurucu üyesidir.
TSE, Türk Standartları Enstitüsü Yüksek İstişare Komisyonu Başkan Yardımcısı’dır.
Aralık 2007’de Avrupa Komisyonu’ndan ortakları Bulgaristan, Romanya, İngiltere ve Belçika örgütlerine liderlik ederek bir hibe fon projesi alan İMSAD, uluslararası EUbuild Projesinde AB’ye uyum konusunda lider örgüt olarak çalışmalar yaptı ve Projeyi 2009 yılında tamamladı. İMSAD’ın, ikinci projesi “EUbuild Enerji Verimliliği” ile ikinci kez hibe fonu almaya hak kazandı. Bu proje de yine İMSAD’ın liderliğinde 6 Avrupa ülkesi Arnavutluk, Belçika, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya ve Sırbistan kuruluşlarıyla Binalarda Enerji Verimliliğinin Finansmanı konusunda uluslararası çalışmalar yapılarak 2012 yılı sonunda tamamlandı.
yilmazparlar@yahoo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder