ÇIRAĞAN PALACE KEMPİNSKİ’DE
Sergi açılışında sanat ve İş dünyasının elit sanatsever konuklara hitaben, torunu Rahmi Eyüpoğlu kısa teşekkür konuşması yaptı. Dedesi Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun Agabeyi Sabahattin Eyüpoğlu’nun iki resimle 1933 yılında Saraya girdiğini, Çırağan Saray’ın “İstanbul Destanı” sergisiyle ikincisi olması kendisini çok duygulandırdığını dile getirdi. Hotel Çırağan Palace Kempinski ailesi adına Halkla İlişkiler Müdürü Çiler İlhan’a teşekkürlerini ifade etti.
Ruhunun derinliklerinde geniş yelpazeli sanatın çeşitlerinden beslenerek Türk özgü resim sanatını yaratan sanatcımızın, geleneksel süsleme ve halk el sanatlarında seçtiği motifleri, Batının teknikleriyle birleştireren yağlıboya tablolarından ve yazmalarından oluşan eserleri sergilendi.
Bulunduğu coğrafyanın ve istanbul’un masallardan, türkülerden, dillerde dolaşan hikayelerden kısaca halk kaynağından beslenen sanatcının eserlerinde, doğa tutkunu, İstanbul, insan sevgisi, yaşama sevinci olduğunu, göze çarpan canlı renkler ve hareketli fırça darbeleriyle resimlendirdiğinden anlamaktayız. Bir taraftandan da toplumsal sorunların konularını bilinçaltı göndermeler yaptığını ve yansıttığını görmekteyiz. Yazma, mozaik, vitray, heykel, hat, gravür, seramik, serigrafi, litografi gibi sanatın birçok formlarda gezinen ve bu günlere ilham kaynağı olan eserleri, bu günde ailesi tarafından “Bayrak” teslim alınmış, Mavi Kamplumbağa sanat atölyesinde kendisine has olan az malzemeyle çok şey anlatma sanatı olarak nitelendirilen yazma ve takı sanatı O’nu daha da ölümsüzleştirmektedir.
Sergide yer alan stand yine sanat öğretmenleri tarafından, hikaye edilen yazma ve motifleri teşhir ediliyor. Başta Sibel Eyüpoğlu ve sanat hocaları İnci Güntay, Nuran Akma, Didem Hedbe’den aldığımız bilgilere göre; Mavi Kamplumba sanat atölyesinde yılda, öğrencilerin eserleriyle birlikte üçbin adet civarında yazma yapıtı, Haziran ayı ilk haftası Cumartesi ve Pazar günü sergilenmektedir. İstanbul Kalamış semti Bedri rahmi Eyüpoğlu sokak 10 nolu Atölye pek çok ev hanımını bu sanatı öğretmeye hizmet etmektedir. Öncelikle yazma bezemesi siyah desenden sonra meşakkatli süreç de akrilik boyalarla renklendirilmektedir. Türk motiflerinden oluşan motiflerle herkes kendi hikayesini yazmaya aktarabilmektedir.
Mavi kamplumba sanat atölyesinin sanatcı öğrencileri Diş Doktoru Ebru Kaya ve Dans öğretmeni İnes Kiremitci gerek standtan gerekse sevdikleri resimlerin önünden ayrılamadılar.
Hotel Çırağan Palace Kempinski Halkla İlişkiler Müdürü Çiler İlhan gelen konuklarla ayrı ayrı ilgilenerek güleryüzlü ev sahipliğin en güzel örneklemesini sundu.
yilmazparlar@yahoo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder