24.11.12

10. Uluslararası Finans Zirvesi Gerçekleşti-Yılmaz Parlar

10. Uluslararası Finans Zirvesi Gerçekleşti


ACADEMY tarafından 23 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Swiss Otel’de gerçekleşen 10. Uluslararası Finans Zirvesi Finans sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi.
Çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından kentsel dönüşüm önemi genel profil hatlarıla katılımcılara aktarıldı. Sunu sobrası Bakan geniş basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensupların sorularını cevapladı.

Finans Zirvesi bu yıl,  küresel ekonomik krizlerin ışığında “Global Finansal Tasarım” teması işledi.

2003 yılından bu yana Active ACADEMY tarafından İstanbul’u dünyanın sayılı merkezleri arasında konumlandırma amacıyla düzenlenen Finans Zirvesi, bu yıl 23 Kasım Cuma günü İstanbul Swiss Otel’de gerçekleştirildi.   

Sektörün nabzını tutan Zirve’nin bu yılki ana teması “Global Finansal Tasarım: Sil Baştan!” . IMF Türkiye Temsilcisi Mark White Lewis, Dünya Bankası Baş ekonomisti Marina Wes, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nazım Ekren, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Odea Bank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya’nın da konuşmacılar arasında bulunduğu Zirve, güncel konuları küresel bazda ele alarak Türkiye ve dünya piyasalarına ışık tuttu.   

 Bu yıl “CEO Sohbetleri: Finansal Mimari”, “Küresel Sistem Tasarımında Alternatif Perspektif”, ve “Global Ekonomik Mimari” oturum başlıklarını taşıyan Zirve, güçlü bir içerikle finansal hizmetler sektörünü bir bütün olarak yeniden ele aldı.  ekonomik yapı ve ilişkiler sistemi içindeki rolünü yeniden tasarlama çalışmalarını masaya yatırıldı.  

Yeni tasarım sürecinde yükselen piyasalar değerlendirildi. Yeni alan ve sektörlerin ortaya çıkmasıyla birlikte, bu piyasaların katma değer üretme yetkinliği, ekonomik büyüme ve kalkınmaya katkısı tartışıldı.  

Zirve’de, dünyanın farklı ülkelerinden örneklerle sunuldu. Ekonomik sorunlara yeni yaklaşımlar benimsenmesi ve gölge finans sektöründe yeni kuralların ne olması gerektiği üzerinde durulurken, küresel ekonominin tasarımı ve bunun ulusal ekonomilere yansıması da örneklerle katılımcılara aktarıldı.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder