BAĞCILAR’DA GÖKKUŞAĞI
TÜRKİYE’NİN TURİZM KÜLTÜR SANAT ÖZETİ TÜRKİYE’NİN NUFUSUN %1 OLAN BAĞCILAR 7 COĞRAFİ BÖLGENİN RENKLİ KÜLTÜRLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR.
Bağcılar Belediyesi, 22 sivil toplum kuruluşu ile ortaklaşa yeni bir etkinlik yaratarak 9 gün devam edecek “7 Bölge 7 Renk Kültür Sanat Festivali” başlatdı.
MİNİK KALPLERİN GÖSTERİLERİ SON DERECE MÜKEMMEL VE GURUR VERİCİYDİ
Bağcılar belediyesine ait ilkokul seviyesi yaşlardaki çocuk mehter takımı hem sempatik hemde büyüklere meydan okurcasına kusursuz güzellikteydi.
Meydan da mehter takımın gösterisiyle açılışı yapılan festival protokol konuşmaları ve gösterileri için Ramazanda kurulan bütün ramazan boyunca ilmi konferanslar verilen İrfan sofra çadırı gösteri alanına geçildi.
Programın açılışında konuşan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar’ın göçlerle kurulan bir ilçe, ancak doyduğumuz yere de entegre olarak yaşamak zorundayız. Doğdumuz yeri elbette unutmıyacağız. Bağcılar Türkiye’nin özeti daha doğrusu, İstanbul özeti. Bağcılar’da istanbul’un en büyük ilçesi olarak dolayısıyle Türkiye’nin özeti. Zaten 750.000 civarındaki nüfusu Türkiye nüfusunun % 1 kadar.” Şeklinde festivalin anlamını kültür alış veriş önemini ifade etti.
İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Birlik ve beraberlik ihtiyacı duyduğumuz şu günlerde 7 renk ayrı ayrı güzelliktedir ancak ahenk içindedir vurgusunu altını çizerek yaptı. “Hepimiz ülkemizin farklı bir bölgesinden İstanbul’a geldik. Sizler Kastamonu’dan geldiniz ben de Giresun’ndan Şebinkarahisar’dan geldim. 81 vilayetimizden insanlarımız geldi- Yaylalara bayılıyorum. Orada her renkten çiçek var. Bin bir çiçek ama bir renk. Anadolu’da insanlarımız rengarenk halı kilim dokuyor ama en kaliteli kök boyalarını kullanıyor ve boyalar birbirine solmuyor. Hiçbir rengi soldurmamalıyız. İç içe geçmiş renkleri ayıramazlar. Mozaik değil, ebruli olmuşuz. Ayıramazlar ama üzerler, üzüyorlar” dedi ve “Binbir Çiçek Ama Bir Aheng” sözüyle slogan oluşturdu
KASDER Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu ve KASDER Bağcılar Şube Başkanı Mahir Karakaş birer konuşma yaptılar. Plaket verilişlerinden sonra
Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ve Kastamonulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KASDER) ait Kastamonu yöresine özgü folklorik sunumları beğeni topladı.
Türk Halk Müziği Sanatçısı Hasan Yılmaz sahne aldı. Bir anda salonda bulunanlar kendilerini ayakta oynar buldular. Birbirinden canlı türküler ve oyun havaları okuyan Hasan Yılmaz ortalığı coşturarak mahalli sanatçılara sahneyi bıraktı sanatcıların verdiği mini konserlerle ilk gün sona erdi.
yilmazparlar@yahoo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder