28.7.12

ASKON İFTAR YEMEĞİNDE FİKİRLER -YILMAZ PARLAR











ASKON İFTAR YEMEĞİNDE FİKİRLER
Anadolu Aslanları İş Adamları kısa adı ASKON ismine yakışır Aslanlar gibi ekonominin hizmetinde Ülke için insanlık için her olgunun içinde varlığını sürdürmeye devam ediyor.
Geleneksel iftar yemekleri adeta fikir ilim irfan sofrasına dönüşerek ruhsal kutsal insanlık sofrasında üyeler gelen misafirler feyz alarak fikir düşüncelerine yenilerini ekleyerek ikinci iftarıda alabiliyorlar.
Bu sene14'üncüsü düzenlenen,Genel Başkanlığını Mustafa Koca’nın yaptığı ASKON'un geleneksel iftar yemeği, Büyükşehir Belediyesi 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.
İftar yemeğine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Selman Esmerer, İTO Başkan Vekili Şekib Avdagiç, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karaçam, Süleymaniye Vakfı Başkanı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, Sultanahmet Camii İmam Hatibi Emrullah Hatipoğlu, ASKON Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu’da aralarında yer aldığı siyaset ve iş dünyasından isimlerle sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.
İftar, Sultanahmet Camii İmam Hatibi Emrullah Hatipoğlu’nun Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Hatipoğlu Kuran oknması sırasında sessizlik susma orucunu yansıtır diyerek zihinlere mükemmel bir olgu yerleştirdi. iftar programı Marufun Egemenliği tanıtım CD’si ile devam etti. CD ilgiyle izlendi
Anadolu Aslanları İş Adamları Genel Başkanı Mustafa Koca açılış konuşması yaptı.
Sayın Koca, konuşmasında öncelikle geçirdiğimiz ekonominin ana temel sınırlarındaki gerçekleri, trendlerdeki rakamsal değerlerin gerçeklerini gözler önüne sererek özetle “Devamlı değişen dünyada, Ekonominin karakteri de değişiyor. Artık yeryüzünde 20 yıl öncesindeki kapitalist sistem yok. Yeni bir kapitalist yapı devreye giriyor. Kocaman kocaman sanayi devleri artık ilk sıralara yerleşen şirketler olma dönemini bıraktılar. Şimdi dijital metodoloji ile yapılan üretimler, dünya kapitalizminin belirleyici rolünü üstleniyorlar. İşin özünde belli merkezler, büyük insanlık ailesinin sömürülmesini bir şekilde devam ettiriyorlar. İçinde haksızlıkların, zulümlerin, sömürünün hakim tema olduğu bu sisteme henüz ciddi bir itiraz sesi yükseltilemedi. Bu imkan potansiyel olarak şu an tütm dünyada iftar sofralarında ruhaniyetini paylaştığımız İslam anlayışında var. Ve iki milyara yakın insan aynı duygularla, aynı hislerle aynı heyecanlarla bu sofraya otururken yaptığı dualarda evrensel bir hakkaniyeti , küresel bir adaleti talep ediyor. Somali’de açlıktan can veren çocukların meselesini çözemeyeceksek ne kıymeti olur ki… Allah’a şükür böyle sonuçlar verdi ve o konuda ciddi katkılar yaptık. Ancak imtihan devam ediyor. Şimdi de Burma’da Arakan’lı Müslümanlar Budist vahşeti ile karşı karşıyalar. İnşallah bu yıl da onların dertlerine deva oluruz”dedi

Selamlama konuşmalarında Süleymaniye Vakfı Başkanı Prof. Dr. Abdülaziz BAYINDIR ise zekat müessesesinin önemini anlatarak, “Çalışıp kazanmanın hedefi zekat olmalıdır. Verdiğimiz zekatın birkaç katını kazanmak Allah’ın takdiridir” dedi.
TO Başkan Vekili Şekib Avdagiç ise işverenlerin üzerindeki maliyetlerin kontrol altına alınması gerektiğini belirterek, bu konuda yetkililerden yardım istedi.


Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Selman Esmerer, dünyanın bir çok coğrafyasında Müslümanların sıkıntı ve eziyet içinde olduğunu, zulüm gördüğünü belirterek, “Arakan’da Müslümanlar Budist zulmü altında inliyor.Dünyayı inleten küresel emperyalistlere AB’ye, ABD’ye ve BM’ye bu Müslümanları emanet edemeyiz. İnşallah bu 5 Ağustos’ta Kadıköy Meydanında yapacağımız mitingimiz de Arakan’lı Müslümanların dertlerini ve seslerini dünyaya duyurmasına vesile olacaktır. Arakan’ı gündemde tutarsak, oradaki Müslümanların ahına ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karaçam “Arakan’da, Suriye’de, Doğu Türkistan’da İslam coğrafyalarında sıkıntılar yaşanıyor. Yeni bir medeniyet projesi oluşturamazsak, bu zulümler devam eder” sözüyle zülmü vurguladı.

Bakan Ömer Dinçer "Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz bugüne kadar bakanlıkta birçok yeni adım attık. Önemlilerine baktığımızda bakanlık teşkilatını yeniden yapılandırdık, pilot uygulaması başladı ve nihayetinde 12 yıllık zorunlu eğitim. Hepsini yan yana koyduğunuzda Milli Eğitim Bakanlığı'nda çok önemli değişmeler yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Türk eğitim sistemine ve anlayışına yeni bir bakış açısı getirmeye çalışıyor. 'Bu amaç nedir' diye sorarsanız, biz bir paradigma değişikliği yapıyoruz. Devlet tarafından tasarlanmış ve sıkı şekilde denetlenen bir eğitim tasarlıyoruz. Yaptığımız bu değişiklikler sonunda farklı bir uygulamaya imza atmaya başladık. O da şu: Her şeyden önce insanların her birinin farklı olduğunu ve onlara ancak faklı bir şekilde yaklaşabileceğimizi kabul etmeye başladık. İkincisi, toplum içerisinde çok ciddi farklı inançlardan, yapılardan dolayı bir kabul edişe gittik. Toplumun farklı kesimlerin farklı ihtiyaçları olduğunun kabulündeyiz. Tüm bunlar farklı tercihleri sunabilmek için yapıldı" şeklinde açıklamalarda bulundu.




Son konuşmacı, Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş "İki noktayı ifade etmek istiyorum. Bunlardan birisi değerli Başkan Mustafa Koca ve arkadaşları bu akşamki iftara davet ederken, Tunus'tan Sayın Raşid Gannuşi'nin de buraya geleceğini söylediğinde heyecanlanmıştım. Kitaplarını okuduk. Türkiye'ye gelmişti, onunla tanışıp görüşmüştük. Kendi ülkesinde demokratik bir şekilde mücadele verdi. Raşid Gannuşi, sadece Tunus'ta değil, bütün Müslüman dünyasında farklı bir fikir sahibi oldu. Bugün Tunus önemli bir noktaya geldi. Burada bu ortama katılamamış, ben Türkiye'den selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyorum. Tunus'taki kardeşlerimize Allah'tan üstün başarılar diliyoruz. Tunus'taki değişim, İslam dünyasındaki değişim hareketlerinin başlangıcını temsil etti. İnşallah ümit ediyoruz ki bütün bu değişim süreçlerinin sonunda bu ülkenin insanları gerçekten adalet, hakkaniyet, özgürlük, eşitlik mücadelesine muvaffak olsunlar. Birtakım diktatörlerin ellerinden kurtulurken, ümit ederiz ki başka diktatörlerin oyunlarına düşmesinler. Tunus halkının, Suriye halkının bu özgürlük mücadelesi en kısa süre içerisinde barış sürecine dönüşmesini temenni ediyoruz. Tunus büyük zulümlerden, büyük haksızlıklardan bugün artık kendisini ifade edebilecek bir toplum haline geldi

Az önce bir arkadaşımızla konuşurken dedi ki: 'Türkiye de nereden nereye geldi'. 28 Şubat sürecini hatırlıyoruz. 28 Şubat'ı hepimiz canlı bir şekilde yaşadık. 28 Şubat'ı sanki yıllardan önceymiş gibi hatırlıyoruz. Türkiye'de de bu anlamda 28 Şubat'ın üzerinde çok geçmemiş olmasına rağmen bugün sizin de sayenizde 28 Şubatlar hakkında soruşturmalar açıldı, kara defterleri bir bir ortaya konuldu. Ancak hem İslam dünyasındaki hem de Türkiye'deki bu değişme yetmez. Sadece bunu söylemek istiyoruz. Bunlar, halkın kendini ifade etmeye başlamasıdır. Millet iradesinin ortaya çıkmasının başlamasının başlangıçlarıdır. Dünyanın her yerinde Müslümanların elinde büyük imkanlar var, maddi manevi güçler var. Çok şükür İslam dünyasında çok olumlu gelişmeler de oluyor. Kendi medeniyet kapılarının etrafında yeni bir medeniyet etrafında bütün dünya dinlerine bütün dünyayı şekillendirecek en önemli çalışmaları ortaya koymamızdır. Siyaset alanında böyledir, sanat alanında böyledir, bilim alanında böyledir. Her alanda böyledir. Bunu yaparsak Arakan'ı, Somali'yi daha az konuşmaya başlarız. Eğer bunları yapmazsak her seferinde başka bir düzen gelir ve biz emperyalistlerin kırıp döktüğü zücaciyeci dükkânındaki fincanları raflara tekrar dizmek zorunda kalırız. Biz hakkı, adaleti, insanlığı, ahlakı, vicdanı esas alan yeni bir medeniyetin sözünü bütün dünyaya söylemekteyiz. Allah gücümüzü arttırsın" ifadelerinde bulundu.”dedi

yilmazparlar@yahoo.com







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder