8.11.18

Aşkabat’ın Ev Sahipliğinde – 2018 Dünya Halter Şampiyonası Devam Ediyor-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Aşkabat’ın Ev Sahipliğinde – 2018 Dünya Halter Şampiyonası Devam Ediyor



DÜNYA HALTER ŞAMPİYONASI

Aşkabat’ın Ev Sahipliğinde – 2018 Dünya Halter Şampiyonası Devam Ediyor

Şehrin bir spor merkezi haline gelmesi nedeniyle Aşkabat'ın yıldan yıla ev sahipliği yaptığı uluslararası spor etkinliklerinin sayısı ve seviyesi artmaktadır. Bu günlerde Aşkabat, Dünya Halter Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. 2018 Dünya Halter Şampiyonası, 1 - 10 Kasım tarihleri ​​arasında Aşkabat Olimpiyat Kompleksi'nin üst sınıf spor tesislerinde gerçekleştirilmektedir. Aşkabat aynı zamanda, Uluslararası Halter Federasyonu Kongresi ve ilgili Dünya Halter Şampiyonası komiteleri konferans ve diğer toplantılarına ev sahipliği yaptı.


Bu tesisler, 2017 Asya Kapalı ve Dövüş Sanatları Oyunları gibi uluslararası spor etkinliklerine başarılı bir şekilde ev sahipliği yaparak, en üst düzey spor etkinliklerini organize etmek için kendilerini tam kapsamlı mekânlar olarak kanıtlamıştır.
Dünya Halter Şampiyonası kapsamında düzenlenen müsabakaların en üst düzeyde organize edildiğinden emin olmak için Organizasyon Komitesi son birkaç ay içinde büyük çaba sarf etti. Şu anki programa göre, Türkiye’de dahil olmak üzere 100'den fazla ülkeden 1000'den fazla sporcu ve antrenörün yanı sıra Uluslararası Halter Federasyonu'ndan yüzlerce yetkili, diğer spor organizasyonları ve ulusal ve uluslararası medya mensupları şampiyonaya katılmakta.


Etkinlikler, zengin spor tarihi ile Olimpiyat Kompleksi'nin tesislerinden biri olan Dövüş Sanatları Arena'da gerçekleşmektedir. Etkinliğin en büyük ilgilileri olan sporcular, teknik görevliler, medya mensupları ve seyirciler için tüm uygun koşullar sağlandı. 1700'den fazla seyirci, sporcu ve akredite spor yetkilisi için yer paylaşımı ve tesisler kuruldu. Medya ofisleri, VIP salonlar, toplantı odaları, sağlık ofisleri, anti-doping merkezi, ısınma bölgesi ve gerekli olan diğer olanaklar yüksek kalitede sağlanmaktadır.


Aşkabat'ta gerçekleşen 1 Kasım 2018 Dünya Halter Şampiyonası Açılış Töreninde Uluslararası Halter Federasyonu tarafından yeni ağırlık kategorilerinin tanıtılması, yarışmalarda artan ilginin sebebi oldu. Erkek haltercilerin yarışmasında herkesin dikkati 55 kilo kategorisindeki performanslara odaklandı. 16 yaşındaki İtalyan halterci Massidda Sergiohas, gençlerin yeni dünya rekorunu kırdı. Toplamda 236 kg kaldı ve ilk dünyadaki Aşkabat Dünya Halter Şampiyonası 2018'de yeni bir dünya rekoru kırdı.
Dünya Halter Şampiyonası Organizasyon Komitesi, etkinliğin dünya çapında organizasyonunu sağlamak için her türlü çabayı göstermektedir. Dünya Halter Şampiyonası - 2018 Aşkabat'ta çalışmalarına başlamış ve halterciler üç ağırlık kategorisinde, müsabakalar B, C ve D Gruplarında devam etmektedir.


2018 Dünya Halter Şampiyonası müsabakaları «Türkmenistan Spor» Kanalında ve «CCTV» (Çin), «BBC» (İngiltere), «ESPN» (Amerika), «MATCH TV» (Rusya), «L'Equipe» (Fransa) , «ARD» (Almanya), «ZDF», yanı sıra diğer birçok devlete ait uluslararası TV kanalında yayınlanmaya devam ediyor.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder