20.7.18

Fransa bagımsızlık günü ve Türkiye İlişkileri-12 temmuz 2018 Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Fransa bagımsızlık günü ve Türkiye İlişkileri

Fransa bağımsızlık günü ve Türkiye İlişkileri

Fransa’nın 14 Temmuz Bağımsızlık gün kutlamaları kapsamında İstanbul Fransız Saray’da 12 temmuz 2018 Perşembe akşamı Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Bushwalter eşi Sülün Akyurt Bushwalter ev sahipliüinde Türkiye Büyük elçisi Charles Fries ve eşi Helene Fries katılımıyla resepsiyon gerçekleştirildi.


İstanbulun yabancı Konsolos ve temsilcileri, iş, sanat, siyaset dünyasının seçkin isimlerin katıldığı Bağımsızlık gün resepsiyonda iki ülkenin Milli marşları çalındı.


Başkonsolosu Bertrand Bushwalter yaptığı konuşmasında “Fransa’nın Türkiye Büyük elçisi Charles Fries ve eşi Helene Fries ile sizleri burada eşim ve ben ağırlamakdan mutluluk duyuyoruz. İstanbul’un gücünün ve enerjisinin çeşitlilikden ve farklılıklardan kaynaklandığına inanıyorum. Sizler bu çeşitliliğin temsilcilerisiniz.”dedi.


Fransa’nın Türkiye Büyük elçisi Charles Fries Türkiye'nin Fransa için vazgeçilmez ve önemli stratejik bir ortak olduğunu söyledi. Türkiye ve Fransa arasındaki mevcut 14 milyar dolarlık ticaret hacmi artacağına inandığını belirtti. 


Fransa'daki Türk yatırımcılar başarı hikayelerini ve ticari tücrübelerini paylaştı. Galatasaray lise ve üniversitelerin 25 yıl ve 150 yılını kutladı. Dünya kupası için ülkesinin kazanmasını tüm yüregiyle arzuladığını ifade etdi.


yilmazparlar@yahoo.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder