4.7.18

Avusturya Konsolosluğu Kültür Merkezi, dans sanatcısı Mirjam Sögner performansı-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Avusturya Konsolosluğu Kültür Merkezi, dans sanatcısı Mirjam Sögner performansı

GELECEĞİN DANSI

Avusturya Konsolosluğu Kültür Merkezi, Gustav Klimt Sergisinin kapanış gününde Avusturyalı koreograf ve performans sanatçısı Mirjam Sögner’in dans gösterisini düzenledi.


Avusturya Kültür Direktörü Romana Königsbrun dans sanatcısı Mirjam Sögner ve performansı hakkındaki konuşmasını, Kültür Merkez Program Müdürü Halide Aktaş Türkçe tercümesini üstlendi.


100. ölüm yıldönümünde, Gustav Klimt’in yaşamını ve eserlerini anmak amacıyla düzenlenen ve 21 Temmuz 2018 tarihinde Ender Güzey Müzesi ARThill Bodrum’da izleyici ile buluşacak olan Gustav Klimt Sergisi kapanış gününde, Geleceğin dansı etkinliğinde Avusturya Kültür Direktörü Romana Königsbrun, Solo Çağdaş Dans Festivali kapsamında Ankara’da sergileyeceği “Dancer Of The Future” adlı gösterisini İstanbul’da gerçekleştirilecek dans, Modern Dansın öncülerinden Isadora Duncan’ı konu alan ve techno beat’ler üzerine kurulu bu gösteri ilk olarak 2017 yılında Salzburg’da sahnelendiğini söyledi.


Romana Königsbrun “Pozitif bir İsadora Duncan'ı gösteren siyah-beyaz fotoğraflar bu düet için başlangıç ​​noktasını işaret ediyor. Duncan tarafından anlatılan hareketin doğal harmonik akışını yeniden yapılandırmak yerine, “Geleceğin Dansı” manifestosunda, bu parçadaki tek görüntü parçaları queer potansiyelleri için incelenir. Gözenekli yüzeylere dönüşmüş, 2000 yılı aşkın batılı geleneği tasvir eden kadın bedeni ışıldamaya başlamıştır. Açıkça görülebilen antika hareket kelimesi ve onu gerçekleştiren çağdaş bedenler arasındaki karşıtlık gibi görünen doğal dişil hareketler kendilerini kültürel bir yapı olarak ortaya koymaktadır.”dedi


Kültür Merkez Program Müdürü Halide Aktaş’dan ; Konsept, Koreografi – performans Mirjam Sögner, Müzik - Barney Han, Işıklar - Sandra Blatterer, Kostüm - Mirjam Sögner tarafından hazırlandığı bilgileri alıyoruz.


Mirjam Sögner ile yaptığımız söyleşide mimik ve jestleri soruma; Cinsiyet ve cinsiyete bağlı olmayan yüz ifadeleri ve pozları olduğunu, Batı bedenlerimize yazılan öğrenilebilir kodlar olarak deşifre edildiği cevabı veriyor.


yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder