13.5.18

EQUIST Uluslar arası At ve Binicilik Fuar -At Güzellik yarışması-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
EQUIST Uluslar arası At ve Binicilik Fuar -At Güzellik yarışması


AT GÜZELLİK YARIŞMASI


En Güzel At “Haliç” Hızıyla değil, Endamıyla birinci.. 


At ile Gelişim Uzmanlığıyla ün yapan, duayen isim İlginay Göbüt Göksel tarafından sunulan, Türkiye Jokey Kulübü ve Türkiye Binicilik Federasyonu işbirliğiyle 11-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen EQUIST Uluslar arası At ve Binicilik Fuarında yer alan etkinliklerden şüphesiz en göze çarpan “At Güzellik yarışması”nda “Haliç” isimli at birinci oldu.


“Atla Gelişelim” mottosuyla atların rehberliğinde kişilerin pek çok alanda gelişim göstermesinde danışmanlık yapan “At Güzellik Yarışması”nın Sunuculuğunuda üstlenen, yarışma moderatörü İlginay Göbüt Göksel ile yarışma hakkında söyleşimizde ilk önce, Irkların en iyi atlarını, dünya çapında yarış atları yetiştirmeyi teşvik etmek amacıyla Türkiye çapında “At Güzellik yarışması" hedeflediklerini söylüyor. Vizyonun, at güzellik görkemiyle farkındalık yaratmak at ile her türlü yapılan sporu teşvik etmek, turizmi ve dış ticaret ile ekonomiye katkı sağlamak, Türk atçılık sektörünün gelişip, büyümesi gibi yarışma öneminin görünmeyen taraflarını gözler önüne seriyor.

Damızlık olarak da bilinen safkan Arap atların çoğunluğu oluşturduğu yarışmada, jüri kararında zorlandı. Üçüncülüğü iki at paylaştı.

Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST -İstanbul Horse Show etkinliklerinde üçüncüsü gerçekleştirilen, yaş kategori ve cins gözetmeksizin yapılan, Türkiye At Güzellik Yarışma birincisi güzel at altı yaşındaki kır erkek safkan “Haliç”, at sahibi Cüneyt Çalıcıoğlu’na Side Ramada Otel'de 3 gün tatil kazandırdı.


Heyecan verici at gösterileri sunarak sektörün geliştmesine katkı sağlamak, rekabetli katılımı davet kılarak, safkan atları, yetiştiricileri tanıtmak, ve bunun sonucu olarakda safkan atların pazar yerini oluşturmak gibi faydalara katkı sağlıyan At Güzellik yarşması jürisinden kriterleri sorduğumuzda; Cinsleri, parlaklığı, bakışı, renkleri, yürüyüşündeki zerafeti, boyun ve bacakları kısaca endamıyla ayırt edilen özellikler puan kazandırıyor cevabı alıyoruz.


Tay Eğitim Merkezine ait dört atın yarıştığı, Merkezden Nagihan Tokmak’dan  eğitim merkezleri hakkında bilgi edinmek istiyoruz. Nagihan Tokmak, Atların ilkokul, ortakul, lise ve üniversite gibi okul eğitim seviyelerine benzer örneklemeyle eğitim verdiklerini söylüyor.


Atlı yardımlı ve kişisel gelişim olanakları sunan, atların ruhuhunuzla konuşmasına izin vermenizi sağlıyan, ilk önde gelen rehber isim İlginay Göbüt Göksel atlarla sezgisel iletişim geliştirme üzerinede yarış öncesi kısa bir söyleşi gerçekleştirdik


“İnsanlar ve atlar bir araya geldiğinde sihir olur. Atlar öğretilerinde cömert davranırlar. Atlar tek başına farkındalık düzeyini yükseltiyor.” Şeklinde sorumuzun cevabını adeta özetliyor.


İlginay Göbüt Göksel “Kendi otantik benliğinizin keşfi gerçekten güçlendirici, özgürleştirici ve aydınlatıcıdır. Atlar, güvenli ve uyumlu ortamda, ilham veren, öz farkındalığı artırmanıza, iç rehberliğinizi duymayı öğrenmenize, iç huzura erişmenize ve yaşamınızı kolaylaştıracak bir yaklaşım geliştirmenize yardımcı olur.

Derin yaşamak ve hayatınızın amacına, gerçek değere ve tam potansiyelimize eşsiz ve güçlü bir şekilde bağlar. Bu akıllı, duyarlı yaratıklar, katılımcıların davranışlarında hem olumlu hem de olumsuz değişikliklere yanıt verir, sürekli geri bildirimler ve eylemleri için zamanında ödüller veya sonuçlar sunar.” Kısa  Açıklama lbulunuyor. Yarış başlamak üzere olunca söyleyişiyi başka zamana erteliyoruz.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder