6.4.18

KARBON GALLERY’DE REM-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
Sanat dünyası akın ekici’nin yeni sergisi rem’de buluştu


KARBON GALLERY’DE REM


Sanat dünyası akın ekici’nin yeni sergisi rem’de buluştu


Usta Oyuncu, Yönetmen Tamer Levent, Ressam Prof. Devrim Erbil ve birçok sanatçı Ressam Akın Ekici’nin yeni sergisi REM’de bir araya gelerek ‘Sanata Evet’ dedi.


Ressam Akın Ekici’nin yeni sergisi REM sanat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Karbon Gallery’de dün açılışı gerçekleştirilen sergiye, Usta Oyuncu ve Yönetmen Tamer Levent, Ressam Prof. Devrim Erbil, Sanat Eleştirmeni Abdülkadir Günyaz başta olmak üzere çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.  Etkinlikte sanatın önemini vurgulayan sanatçılar sanatın gerekliliği üzerine konuşmalar yaparak hep bir ağızdan ‘Sanata Evet’ dedi.


3 Ağustos tarihine kadar sürecek olan sergide yer alan tüm eserler, ressam Akın Ekici’nin hayallerinin ve rüyalarının REM uykusunda dönüştüğü rengarenk desen, doku ve imgelerin soyutlamalarını yansıtıyor. 20 eserlik sergi, sanatçının 4’ncü kişisel sergisi oldu.


Serginin açılış konuşmasını yapan Tamer Levent, sanatın bir süreç olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:  “Biz değerli dostum Akın Ekici ile birlikte ‘Sanata Evet’çiyiz. Peki Sanata Evet demenin içeriği bundan kastımız nedir? Bütün insanların biyolojik yapısında yaratma, kendini kanıtlama eğilimi vardır. Dolayısıyla insanlar duygu ile düşünceyi, yapmakla mükemmelliği, çözüm bulmakla yaratıcılığı hep kendisinde var sayıyor. Her zaman bu yönüyle takdir görmek istiyor. Sanatı resmin, heykeltraşın, müziğin, sinemanın, fotoğrafçılığın kod adı olarak görüyoruz. Halbuki sanat bir süreçtir. Değerli dostum Akın, çok iyi bir hukukçu olmasının yanı sıra bu sürecin en güzel örneklerinden biridir. Eserlerini görüyorsunuz, incelikle yapılmış, detaylarla zenginleştirilmiş her biri. Çünkü işini hobi olarak yapmak estetik bir felsefedir. Bu serginin tüm insanlığa örnek olabilecek bir sergi olduğunu düşünüyorum.”


Konuşmasında açılışa katılan tüm sanatseverlere teşekkür eden Akın Ekici ise REM’in hikayesinden bahsetti. Akın Ekici, “REM bilimsel bir uyku evresidir. REM ile üretim sürecimin kaynağını araştırmaya koyuldum. Son dönem yaptığım işlere baktığımda aslında daha önce gözümün önüne gelmiş olan imgelerin ve fikirlerin üzerinde çok düşünmediğim halde sonrasında birdenbire biliçsizce bu işlere dönüştüğünü farkettim. Rüyalarım tuval üzerinde bu hayata uyanıp boyut değiştirmekte ve resimlerime dönüşmekte.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Apsara Dance Factory’nin sergilediği mistik dans ise büyük beğeni topladı.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder