28.3.18

LUG VON SIGA DEDFİLESİ-YILMAZ PARLAR


PARLAR MEDYA  
LUG VON SIGA DEDFİLESİ



LUG VON SIGA DEDFİLESİ
LUG VON SIGA defilesi Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul Sonbahar/Kış 2018 sezonu kapsamında 27 Mart günü saat 21:30’da Pera Palace Hotel’de gerçekleşti.  

Bugüne kadar hazırladığı koleksiyonlarda ilham aldığı kişileri İstanbul ile harmanlayan Gül Ağış; Meksika’dan esinlendiği Frida Kahlo koleksiyonunun ardından Agatha Cristie’yi de aynı şekilde İstanbul’a taşımıştı. Şimdi de Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonu için Kyoto’yu İstanbul’a getiriyor. 
Lug Von Siga Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonunun çıkış noktası, kurucusu ve kreatif direktörü Gül Ağış’ın Kyoto seyahati esnasında ziyaret ettiği geleneksel Zen bahçeleri. Tasarımcı, geleneksel unsurları bünyesinde barındıran Türk ve Japon kültürünü koleksiyon parçalarındaki detaylara yansıtıyor.

Her iki kültürün birleştirici ve ayırıcı özellikleri, markanın kendine has silüetleri ve kumaş kombinasyonlarında bir araya gelerek simetrik formları Japon-Türk desenleriyle buluşturuyor. 70’li yılların sonu, 80’lerin başına gönderme yapan formlar, mat ve parlak yüzeylerin iç içe geçtiği eklektik dokular oluşturuyor. Koleksiyon parçaları, ince süslemelerle modern bir form oluştururken, aynı zamanda hikayesiyle de Lug Von Siga markasının DNA’sını yansıtıyor.
Koreografisini Öner Evez’in üstlendiği defilenin makyajını NARS Cosmetics, saç tasarımlarını ise Makas ekibi yapıyor. Defilenin stylingi Hakan Bahar, müziği de Zozo imzasını taşıyor.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder