26.2.18

Yerli ve Milli Yazılımımız Avrupa’nın Lideri-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Yerli ve Milli Yazılımımız Avrupa’nın Lideri Yerli ve Milli Yazılımımız Avrupa’nın Lideri

%100 yerli ve milli yazılım çözümleri ile her yıl milyonlarca yolcunun seyahat etmesini sağlayan Hitit’in, havacılık ve seyahat IT sektöründeki başarıları ödüllendirilmeye devam ediyor.  Hitit, International Transport News tarafından Avrupa’nın Lider PSS Sağlayıcısı ödülüne layık görüldü.



Geçtiğimiz yıl, ACQ Küresel Ödülleri’nde Yılın En Niş Teknoloji Firması ve Industry Insight Magazine tarafından Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması seçilen Hitit, 2018 yılında da ödüllendirilmeye devam ediyor. İngiliz International Transport News tarafından Avrupa’nın Lider PSS (Yolcu Servis Sistemleri) Sağlayıcısı seçilen Hitit, havacılık ve seyahat yazılımı alanlarında Türkiye’nin adını dünyaya duyuruyor.

Geçtiğimiz yıl “Gamechanger of the Year” ödülünü kazanan, aynı zamanda Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasında Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Hitit Genel Müdürü Nur Gökman kazandıkları ödül hakkında şu sözleri söyledi: “Hitit’i 24 sene önce kurduğumuzda bilinirliği olmayan bir alanda küçük adımlarla ilerlemeye çalıştık. O dönem için iki kadın olarak başlattığımız girişim, karanlığa kurşun atmak gibiydi. Fakat önce kendimize güvendik ve çok çalıştık. Bu gayretlerimiz, sektörel gelişmeleri küresel düzeyde takip etmemiz ve sektördeki boşlukları ve gelişim alanlarını doğru okumamızla harmanlayınca Hitit’i dünya çapında bir marka haline getirdik.”
%100 milli ve yerli yazılımlarının uluslararası platformlarda ödüllendirilmesinden büyük bir gurur duyduklarını belirten ve daha iyisini yapmak için şirket olarak yoğun mesailerle, büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirten Gökman; “Örnek vermek gerekirse bugün Kopenhag gibi bir Avrupa şehrinden, Tunus gibi bir Afrika şehrine uçmak için internete girip bilet almanızla başlayan ve uçağa bininceye kadar geçen tüm süreçlerde size bu deneyimi yaşatan teknolojiyi biz üretiyoruz. Her yıl 60 milyona yakın yolcunun seyahati Hitit’in genel merkezinden kumanda ediliyor ve bu rakam her geçen yıl artıyor. Geldiğimiz noktada 5 kıtada 15 farklı ülkeden 25’i aşkın havayolu firmasının uçuşlarının arkasında Hitit teknolojisi var.” dedi.
 1994 yılında kurulan Hitit Bilgisayar Hizmetleri, sektörün hızla büyüyen oyuncularının en çetin ve karmaşık ihtiyaçlarını dahi karşılayabilecek düzeyde yeni nesil havayolu, havaalanı ve seyahat yazılım ürünleri ve servisleri sağlamaktadır. PAX / DCS ürünleri, rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama ve sadakat yönetimi ihtiyaçlarını karşılarken, Crane RA, Crane CA, Crane SP, Crane OCC, Crane CREW ve Crane ALM, sırasıyla, gelir muhasebesi, gider muhasebesi, tarife planlama, operasyon kontrolü, ekip planlama, tur operatörü /charter yönetim ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Müşterileriyle kurduğu yakın ilişkileriyle tanınan Hitit, ürünleri ve servisleri ile ilgili olduğu kadar, müşteri hizmetleri konusunda da mükemmel geri dönüşler almakta ve bu geri dönüşleri daha da kaliteli ve başarılı hizmetlere dönüştürmektedir. Rezervasyon sistemleri üzerinden geçen 55 milyondan fazla yolcu ile dünya havayolu PSS (Yolcu Servis Sistemi) endüstrisinde 5. sırada bulunan Hitit, Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere uzanan müşteri portföyünü hızla çoğaltmaya ve çeşitlendirmeye devam etmektedir.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder