16.2.18

TÜRSAB Başkan adayı Hasan Erdem-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
TÜRSAB Başkan adayı Hasan Erdem

TURİZM BİLGİ BANKASI KURACAĞIZ
Selam Turizm Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte olan,Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) Başkan adayı Hasan Erdem, 16 şubat 2018 Cuma günü basın mensuplarıyla Taksim Point Hotelde bir araya gelerek, hedeflerini ve projelerini açıkladı.
TÜRSAB Başkan adayı Hasan Erdem, geçmiş dönemdeki yapılan yanlışlar, eksiklerle birlikde yapacakları projeleri hakkında bilgiler verdi. “Turizm İçin  Bilgi Bankası Kuracağız -Teknolojiden yoksun yönetim anlayışına son vererek Davutpaşa Yıldız Teknik Üniversite içindeki Teknoparkdan TÜRSAB’ı azami bir şekilde istifade ettireceğiz.-TÜRSAB’ı daha şeffaf ve demokratik akılla yönetilmesini arzu etmekteyiz.” Dedi.
2 Aralık 2017’de olması gereken 23.TÜRSAB genel kurulun asılsız sebep ve gerekçelerle ertelendiğinin altını çizdi.
Seyahat acentalarının çok zor durumda olduklarını, Seyahat acentelerinin yüzde 50’ye yakını gizli iflas içinde olduğunu ve turizmimizin çok kötü dönemden geçtiğini hatırlatarak, Türkiye’nin aleyhine yürütülen algı operasyona karşı AB’de ve çok sayıda yabancı ülkede uluslararası turizm lobi oluşturacaklarını tanıtıma çok önem vererek pozitif algı gücü yaratacaklarını söyledi.
Hasan Erdem; TÜRSAB’da acenta enflasyonu yaşandığını, belge satarak gelir elde eden TÜRSAB’ı ticarethane gibi hareket ettiklerini suçladı. Yeni acenteler sektöre giriş yaparken iş hacmi ve pay her geçen gün daha da küçülüyor.
24-25 Şubat’da gerçekleşecek TÜRSAB 23. yeni dönemi için, güçlü bir e-portal oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Milli 'Booking' oluşturmayı istiyoruz." dedi.
Dünyada, Türkiye’nin tanıtımını üstlenen kurum TÜRSAB’ı temsil edecek Başkan ve yönetimin olması gereken vasıfları ve önemli kriterleri sıraladı. Geçmiş dönem Başkanın bundan yoksun olduğunu ima etdi.
Seçimlerin zor şartlarını Odalar Birliği gibi seçim sisteminin olması gerektiğini delegelerle seçim yapılmasını savundu. Gerekçelerini açıkladı. 10 bin 400 acenteye sahip TÜRSAB seçimi için 5 bin katılımcıyı otellerde konaklatmanın, ağırlanın, ulaşım imkanlarını sağlamanın maddi manevi kayıplarını sıraladı. 
Hasan Erdem, Hac ve umre organizasyonu yapan bin 1.200 acente olduğunu, Diyanetin 32 000 kontenjan tahsis etdiğini, 270 acentenin kontenjana talip olurken yüzde 95 oranını beş acentanın aldığını yüzde 5 oranı 265 acentanın paylaştığını haksızlığı verilen hizmet sisteminin yanlışlığını dile getirirken Hac TÜRSAB tarafından organize edilmesini incelikleriyle anlatdı.
Hava yolları bilet konusunuda gündeme getiren Erdem THY acentaların verdiği fiyat altından satış yaptıklarını zor durumda kaldıklarını vurguladı.
Basın mensupların sorusu üzerine Başkan adayı Firuz Bağlıkaya ile ittifakların devam etdiğini söyledi.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder