26.2.18

BinYaprak, Yeni İnci’lerini Arıyor -Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
BinYaprak, Yeni İnci’lerini Arıyor
BinYaprak,  Yeni İnci’lerini Arıyor 

BinYaprak, Bilim ve Teknolojinin Yeni İnci’lerini Arıyor. 


Dijital İşte Kız Kardeşlik Platformu BinYaprak, 11 Şubat “Uluslararası Bilimde Kız Çocukları Günü” Kutlamaları kapsamında hayallerini gerçekleştirebileceği yeni “İnci”lerini bekliyor. BinYaprak Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın kitle fonlama platformu İdeanest ile yürüteceği ‘BinYaprak, Bilim ve Teknolojinin Yeni İnci’lerini Arıyor’ kampanyasının başvurularını başlattı.



Dijital İşte Kız Kardeşlik Platformu Bin Yaprak, teknoloji tabanlı projelere destek olmak için hayata geçirilen, Türkiye’nin ilk bağış bazlı kitle kaynak yaratma platformu İdeanest üzerinden başlatacağı ikinci kampanya için bilim ve teknolojinin yeni İnci’sini arıyor.
BinYaprak’ın “BinYaprak, Bilim ve Teknolojinin Yeni İnci’lerini Arıyor” kampanyasına, STEAM alanında araştırma yapan kadın öğrenciler; hayallerindeki yurt dışı araştırma stajına kavuşmak için gereken ulaşım masrafları, kitap, konferans katılımı gibi harcamalara yönelik bütçe ihtiyaçları için başvurabilirler. BinYaprak desteğiyle İdeanest’te fon açılması için katılımcıların https://binyaprak.com/bilim-ve-teknoloji-incilerine-destek başvuru formunu 31 Mart 2018 tarihine kadar doldurması gerekiyor.


BinYaprak desteği ile İdeanest üzerinden başlatılan ilk kampanyada, Kök hücre araştırmacısı İnci Kadribegiç’in, yağ oranı yüksek beslenmenin bağışıklık sisteminde meydana getirdiği hücresel değişiklikler ile bu değişikliklerin intestinal kanser gelişiminde oynadığı rolü inceleyeceği projesi için bağış toplandı. Proje için hedeflenen 21.100 TL’nin üzerinde bağış miktarına ise 6 gün gibi kısa bir sürede ulaşıldı.

İlk kampanyasında hızla hedefine ulaşan Bin Yaprak, ikinci kampanyasını başlatarak hayallerini gerçekleştirebileceği yeni Teknoloji ve Bilim’in İnci’leri için harekete geçti. BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak, “Başarılı bilim öğrencilerinin cesaretlendirilmekten fazlasına ihtiyaç olduğunu” vurguladı. Bu öğrencilerin başarı yolculuklarında araştırmalarını tamamlamaları için bütçeye ihtiyaç duyduklarını söyleyen Pulatkonak, “TTGV networküyle el ele verip, İdeanest işbirliğiyle daha çok bilim kadınına, mühendise destek olmak için yola çıktık. CampusWIN programımız katılımcısı ve çalışmalarını yakından takip ettiğimiz İnci’den ihtiyaçlar konusunda çok şey öğrendik. “BinYaprak, Bilim ve Teknolojinin Yeni İnci’lerini Arıyor” kampanyalarımıza, destekleyebileceğimiz kadar İnci’nin hayallerinin gerçekleşmesine yardımcı olmak ve her birinden yeni şeyler öğrenmek için tüm genç araştırmacıları bekliyoruz” dedi.

BinYaprak’ın İdeanest üzerinden başlattığı ‘BinYaprak, Bilim ve Teknolojinin Yeni İnci’lerini Arıyor’ kampanyasını BinYaprak kurucusu Melek Pulatkonak ve İdeanest Proje Yöneticisi’nden dinlemek ve daha detaylı bilgi için BinYaprak Youtube sayfasındaki videoyu izleyebilirsiniz: http://bit.ly/2nKTlfX

BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları dijital kız kardeşlik networkü. BinYaprak, www.binyaprak.com adresindeki servisi ve sosyal medya hesaplarıyla üye ve takipçilerine ilham verirken, yine dijital platformlarda eğitim ve etkinlikler düzenlemektedir.
ideanest Hakkında ( https://ideanest.org/ )
Kurulduğu 1991 yılından beri Türkiye’de teknolojinin gelişmesi için birçok finansal destek sunan TTGV, yeni fikirleri desteklemek amacı ile kitle fonlama konseptinin bağış bazlı özgün bir uygulaması olarak ideanest platformunu, kullanıma açmıştır. İdeanest, teknolojinin toplumsal fayda ile kesiştiği noktalarda değer içeren ancak finansman sağlamakta zorlanan, teknoloji tabanlı erken aşama ürün/hizmet fikirleri, teknoloji ve inovasyon ekosistemini geliştirecek faaliyetler, teknoloji ve bilimsel konularda yapılan akademik araştırma projelerine, bağış bazlı kitle fonlama yolu ile kaynak geliştirmeyi hedefleyen bir TTGV arayüzü olarak kurgulanmıştır.
ideanest platformunda öncelikle projelerin gerçekleşmesi için gerekli temel ihtiyaçlarının fonlanması konusunda destek olunacak, ancak sağlanacak destek burada son bulmayıp ileri aşamalara geçen projelerin daha fazla miktardaki fon ihtiyaçlarının karşılanması için potansiyel yatırımcıların ve kurumsal destekçilerin de platforma çekilebilmesi için çalışmalar yapılacaktır.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder