14.1.18

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 19. Dönem 62. Meclis Toplantısı-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
İstanbul Ticaret Odası (İTO) 19. Dönem 62. Meclis Toplantısı

İTO 62. Meclis Topantısı
İstanbul Ticaret Odası (İTO) 19. Dönem 62. Meclis Toplantısını, 11 Ocak 2018 Perşembe günü gerçekleştirdi.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurul Başkanı Öztürk Oran,konuşmasını şu başlıklar altında sürdürdü.

El ele, yürek yüreğe verildikçe Aşılamayacak engel yoktur.
2017’yi, ekonomideki başarılarımızla geride bıraktık.
Türkiye, üçüncü çeyrekte  dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi.
Sadece ülkemize değil, dünyaya da değer katıyoruz.
Tüm bu başarılar Milletçe el ele durmamızın eseridir.
İstihdamda Şampiyon İstanbul.
Küresel büyüme, ihracatta yeni rekorlara kapı aralıyor.
İstanbul Ticaret Odası yeni yılda yeni pazarlara yelken açıyor.
Ekonomimizin gücüne inanıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz.
Üretim alanında endeks; Ocak 48,4, Gelecek üç ay 50,1.
Ticaret alanında endeks; Ocak 44,6, Gelecek üç ay 50,5.
Hizmet alanında endeks; Ocak 46,8, Gelecek üç ay 48,1.
Genel Ticari Faaliyet Endeksimiz de; Ocak 45,8, Gelecek üç ay 49,4.
2017’de açılan firma sayısı 46.247.
Açılan yabancı firma sayısı 4.475.
Üye Sayımız 419.561.
İTO Bilgilendirme Merkezi’nde üyemizin her sorusuna cevap var.
İstanbul Ticaret Odası Kütüphanesi yeni yerinde daha güçlü hizmet verecek.
İstanbul Ticaret Gazetesi’nde Üyemiz için seri ilanlar sayfası.
Bilgiyi Ticarileştirme Vakfı için yeni ihale süreci.
Meslek Komitelerimizin 65 talebinden 59’u olumlu karşılandı.
"Emekliliğiniz İçin Buluşuyoruz, Türkiye BES'leniyor".
İstanbul Ticaret Odası 136 Yaşında!
İTO'nun Ocak 2018 ayı meclis toplantısında İTO Meclis Başkan'ı Şekib Avdagiç, gündem maddelerini belirledikden sonra, Ankara'da düzenlenen ve basında sansasyonel haber olarak yer alan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) toplantısındaki  fotoğraf krizi ile ilgili olarak gündeme gelen, aynı zamanda İTO'da Cam ve Cam Ürünleri Komitesi başkanı ve aynı komiteden İTO meclis üyesi Ebru Şapoğlu'na teşekkür plaketi verdi.
İTO Meclis Başkan'ı Şekib Avdagiç, "Bazen tek bir fotoğraf çok şey anlatır. İhracatçıların aile fotoğrafında tek kadın olan Ebru Hanım'ın maalesef gerilerde kaldığını gördük. Muhakkak ki TİM her zaman kadın ihracatçılarımızın yanında yer almıştır. Bizim kültürümüzde kadına yer vermek lütuf değil, asgari adabın gereğidir. Ben Sayın Şapoğlu'na başarılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Avdagiç, konuşmasının ardından, İTO başkanı Öztürk Oran ile birlikte Ebru Şapoğlu'na çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, 2017'nin Türkiye’nin yeni sıçrama döneminin başlangıcı olduğunu belirti. (İTO) Başkanı Öztürk Oran, "Yıl içinde, gerek Suriye meselesinde oynadığımız öncü rol, gerek Katar’la ilgili yaşanan süreçte gösterdiğimiz sağduyu, gerekse Kudüs konusunda ortaya koyduğumuz güçlü irade küresel aktörlerin hesaplarını bozdu. Ülkemize yönelik türlü tehditler işe yaramadı. Amerika’nın vize kısıtlamasından, Halkbank davasına, AB’nin ülkemize takındığı demokrasi dışı tutumlardan, Irak’taki referandum sürecine kadar pek çok politik hamle bizleri durduramadı.
Dünyadaki siyasi ve ekonomik sıkıntılardan da hakkıyla sıyrılmayı bildik. ABD Başkanı Trump'ın başlattığı küreselleşme karşıtı adımları, Kuzey Kore’nin nükleer silah tehdidi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışları gibi pek çok mesele bu yürüyen gemiyi sekteye uğratamadı. Bugün, son çeyrekte ortaya koyduğumuz başarıyla Çin ve Hindistan dahil tüm ülkeleri geride bırakarak dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduk." Bilgileri paylaştı.
Öztürk Oran, otomotiv, makine, savunma sanayilerinde tarihin en yüksek ihracat rakamlarına imza atıldığını belirterek, Borsa İstanbul'da firmaların yılın genelinde yüzde 48 değer kazandığını, dünyanın en cazip menkul kıymet piyasası olduğunu, geçen yıl istihdam Seferberliği'nde İstanbul 461 bin 936 kişi ile en fazla ilave istihdam sağlayan şehir olduğunu söyledi.
İstihdamın artışının devam etmesi gerektiğini, yakalanan, ivmeyi 2018’e taşıyabilmeli dedi.Tahminlerin, bu yıl küresel büyümede önemli bir toparlanma olacağı yönünde olduğunu, özellikle Avrupa bölgesinde artacak alım gücünün ihracatta yeni rekorlara kapı araldığını belirtdi. “Biz de İTO olarak dış pazarlara dönük projelerimize hız verdik. Ticari Faaliyet Endeksi sonuçlarımız, özellikle mart ayında piyasadaki canlanmanın artacağına işaret ediyor." dedi.
Öztürk Oran, “İTO kayıtlarına göre, geçen yıl açılan firma sayısı bir önceki yıla göre yüzde 15,3 artışla 46 bin 247’ye, açılan yabancı firma sayısının da yüzde 27,5 artışla 4 bin 475  ulaştı.” Bilgilerini verdi.
Başkan Öztürk Oran, 145 bin farklı adrese ulaşan, haftalık İstanbul Ticaret Gazetesi'nde, İTO üyelerinin araç, makine, işyeri alım-satım, personel alımı gibi her türlü ticari talebinin yayınlanabileceği bir seri ilanlar sayfasına yer açtıklarını, üyelerinin bu ilanlarını ücretsiz şekilde yayınlatabileceklerini haberini verdi.
Meclis üyesi, Oguz Akyüz  60. Takım Tezgahları ve Otomasyon Meslek Komitesi ile 59. Makina ve Ekipmanları Meslek Komitesinin Sanayi ihtisas komitesi oluşturduklarını, 350Milyar$ Dış Ticaret Hacmi %56’sını, 150Milyar$ İhracatın %43’ünü, Toplam Milli Gelirin %27’si oluşturklarını Türkiye genelinde 400 Bin üyeleri olduğunu söyledi.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder